Το πιο κολασμένο brunch - Φτιάξε τοστ με μπριος, αυγά ποσέ και σώς

Θα το θες τώρα

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Το πιο κολασμένο brunch - Φτιάξε τοστ με μπριος, αυγά ποσέ και σώς

Μπορείς να φτιάξεις το πιο κολασμένο brunch με αυγά ποσέ και σώς. Θα το φας ως εύκολο μεσημεριανό ή και μια λύση για ένα ελαφρύ βραδινό. Θα το δοκιμάσεις και θα θέλεις να το φτιάχνεις διαρκώς, γιατί έιναι πολύ νόστιμο.

Χρησιμοποιώντας εποχιακά σπαράγγια και μια πολύ νόστιμη σάλτσα, αυτή η συνταγή με μπριος, αυγά ποσέ και σώς είναι ότι πρέπει για κάθε μέρα.

Υλικά

  • 1 μικρό ώριμο αβοκάντο, μισό,ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζάνι μαγιονέζα ολόκληρου αυγού
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο εστραγκόν
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • 1 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • λευκό πιπέρι
  • 2 τσαμπιά φρέσκα σπαράγγια, κομμένα
  • 6 φέτες brioche
  • 60g φύλλα baby σπανακι
  • 2 κουταλάκι λευκό ξύδι
  • 6 αυγά

 brunch αυγά ποσέ

Ωστόσο αν θέλετε κάτι γλυκό, δοκιμάστε τη δεκάλεπτη μηλόπιτα της Λήμνου - Με ζαχαρούχο γάλα και κανέλα.

Εκτέλεση

  • Τοποθετήστε το αβοκάντο, τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, το εστραγκόν, το σχοινόπρασο και το κρεμμύδι στο μπολ ενός μικρού μίξερ. Χτυπήστε μέχρι να γίνουν ένα. Εάν το μείγμα είναι πολύ παχύ, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό κάθε φορά και επεξεργαστείτε έως ότου θέλετε. Ρίξτε αλάτι και λευκό πιπέρι και βάλτα σε ένα μπολ.
  • 2 Κόψτε τα σπαράγγια κατά μήκος με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι ή αποφλοιωτή λαχανικών. Τοποθετήστε σε ένα μπολ και καλύψτε με βραστό νερό. Αφήστε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Φρυγανίστε το brioche και τοποθετήστε το πάνω στα πιάτα σερβιρίσματος. Και βάλτε πάνω τα φύλλα σπανακιού.
  • 3 Βράζουμε νερό. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέστε ξύδι στο τηγάνι. Σπάστε ένα αυγό σε ένα φλιτζάνι και σύρετε στο νερό. Επαναλάβετε με άλλο αυγό. Μαγειρέψτε για 3 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί το λευκό του αυγού. Αφαιρέστε το αυγό με ένα κουτάλι με σχισμή και μεταφέρετε σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτα. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα αυγά. Τοποθετήστε το αυγό πάνω στο σπανάκι και γεμίστε το με σπαράγγια, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Σερβίρετε με πράσινη σάλτσα στο πλάι.