Η δεκάλεπτη μηλόπιτα της Λήμνου - Με ζαχαρούχο γάλα και κανέλα

Κάνει πάταγο!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η δεκάλεπτη μηλόπιτα της Λήμνου - Με ζαχαρούχο γάλα και κανέλα

Σου παρουσιάζουμε την μοναδική συνταγή της Λήμνου για την πιο εύκολη και γρήγορη μηλόπιτα με ζαχαρούχο γάλα και κανέλα! Σε δέκα λεπτά θα είναι έτοιμη, ακριβώς έτσι όπως την έφτιαχναν παλιά οι νοικοκυρές στο μακρινό νησί.

Πρόκειται για μια παραλλαγή των γνωστών προτάσεων για μηλόπιτα που βρίσκουμε σήμερα καθώς περιέχει ζαχαρούχο γάλα εβαπορέ και μπέικιν πάουντερ. Τα υπόλοιπα υλικά είναι τα γνωστά που συναντά κανείς στις μηλόπιτες με εξαίρεση ίσως τη βανίλια και το λεμόνι για να σπάει η γλυκιά γεύση κάπως. Το αποτέλεσμα που θα δεις είναι καταπληκτικό και προτεινόμενο για να το φτιάξεις.

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 150 γραμ. βούτυρο φρέσκο
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 5 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
  • 1 χαρτάκι βανίλια
  • μισό κιλό αλεύρι μαλακό
  • λίγο αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 1 1/2 κιλό μήλα
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • λίγη κανέλα
  • λίγο λεμόνι

Διαδικασία

  • Βήμα 1:Χτυπάμε σε λεκάνη το βούτυρο με το 1 φλιτζάνι ζάχαρη, χτυπάμε μαζί τα δύο αυγά, προσθέτουμε τη βανίλια και ελάχιστο αλάτι, το γάλα και λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπαίκιν πάουντερ και κάνουμε μία ζύμη.
  • Βήμα 2:Βάζουμε σε κατσαρόλα τα μήλα (καθαρισμένα και ξυσμένα από χοντρό τρίφτη) προσθέτουμε τη ζάχαρη (τα 2 φλιτζάνια) και λίγο λεμόνι και χωρίς νερό βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά για να δέσει το μίγμα λίγο.
  • Βήμα 3:Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Βήμα 4:Βουτυρώνουμε ταψί Νο 32, στρώνουμε κάτω τα 3/4 της ζύμης, να εξέχει λίγο στα πλάγια και ρίχνουμε μέσα τη γέμιση.
  • Βήμα 5:Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη, αφού πρώτα την ανοίξουμε με πλάστη σε φύλλο στο μέγεθος του ταψιού.
  • Βήμα 6:Αλείφουμε την επιφάνεια με το άλλο αυγό χτυπημένο και με πιρούνι κάνουμε γραμμές και σχηματίζουμε τετράγωνα κομμάτια.
  • Βήμα 7:Ψήνουμε στο φούρνο 1 ώρα περίπου.

Κι αν θες κάτι πιο ανάλαφρο δοκίμασε αυτή την συνταγή για μιλφέιγ

Η πιο εύκολη μηλόπιτα του κόσμου - Λιώνει στο στόμα

εύκολες συνταγές για μηλόπιτα

Ψάχνεις το πιο τέλειο και εύκολο γλυκό στον κόσμο; Σου βρήκαμε αυτή την μηλόπιτα που λιώνει στο στόμα και είναι έτοιμη σε λίγα μόνο λεπτά.

Θα την λατρέψεις τόσο εσύ όσο και οι αγαπημένοι σου.

Υλικά

  • 3-4 μήλα
  • 4 αυγά
  • Μισό πακέτο μαλακό βούτυρο
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1 γιαούρτι της επιλογής σου (μπορείς να βάλεις και με γεύσεις )
  • 2 βανίλιες
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 200 γραμμάρια αλεύρι

Η εκτέλεση της πιο εύκολης μηλοπιτας του κόσμου

Ο τρόπος για να φτιάξεις αυτή τη μηλόπιτα είναι πολύ εύκολος. Για αρχή, πλύνε καλά και καθάρισε τα μήλα από κουκούτσια και φλούδες. Κόψε τα σε φέτες και άφησε τα στην άκρη για να συνεχίσουμε με την υπόλοιπη διαδικασία.

Πάρε τα 3 από τα 4 καθαρισμένα μήλα, και τρίψε με τον τρίφτη σε ένα μπολ. Σούρωσε τα καλά πιέζοντας τα με τα χέρια σου για να βγάλουν όλους τους χυμούς τους. Άφησε τα στην άκρη και πάμε να αρχίσουμε το κέικ μας.

Σε ένα μεγάλο μπολ, πρόσθεσε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και χτύπησε τα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Σπάσε μέσα ένα ένα τα αυγά και ανακάτευε ταυτόχρονα. Στη συνέχεια πρόσθεσε τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και τη κανέλα και ανακάτεψε απαλά.

Μετά ρίξε το γιαούρτι , τα μήλα που έχεις τρίψει και τέλος το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας. Τέλος, βουτύρωσε ένα στρογγυλό ταψάκι και άπλωσε πάνω του το τελευταίο μήλο που μας έχει μείνει σε φέτες. Ρίξε από πάνω τη ζύμη και άπλωσε τη με μία σπάτουλα.

Ψήσε το κέικ μας για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο. Η αφράτη μηλόπιτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσεις. Αναποδογύρισε τη σε μία μεγάλη πιατέλα και έτοιμη.