Ανάλαφρο γλυκό ψυγείου σαν Μιλφέιγ - Η πιο ελαφριά συνταγή

Θα σας ξετρελάνει

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Ανάλαφρο γλυκό ψυγείου σαν Μιλφέιγ - Η πιο ελαφριά συνταγή

Ανάλαφρο γλυκό ψυγείου σαν Μιλφέιγ. Μια συνταγή που θα λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι, καθώς είναι εύκολο, γρήγορο αλλά και πάρα πολύ νόστιμο και θα θέλετε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά και που είναι «κόλαση».

Είναι απλά υλικά... αυτά τα υλικά πού έχουμε πάντα στη κουζίνα μας και θα το φτιάξεις γρήγορα και πολύ εύκολα.

  • 3 πακέτα Cream Crackers Παπαδοπούλου (έβαλα ολικής)
  • 2 φακελάκια κρέμα βανίλια άνθος αραβοσίτου στιγμής
  • 2 φακελάκια κρέμα σοκολάτα άνθος αραβοσίτου στιγμής
  • γάλα πλήρες, όσο απαιτείται για τις κρέμες
  • επιπλέον γάλα για τα μπισκότα

γλυκό ψυγείου Μιλφέιγ συνταγή

Έχουμε ωστόσο και μοναδική συνταγή με αυτό το κέικ σοκολάτας! Φτιάξε το και θα μας θυμηθείς

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε με μίξερ χειρός, το άνθος αραβοσίτου σοκολάτα με το γάλα που αναλογεί, σύμφωνα με την συσκευασία, για να γίνει κρέμα. Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και την κρέμα βανίλια.
  • Παίρνουμε τα Cream Crackers, τα βουτάμε σε λίγο χλιαρό γάλα και τα τοποθετούμε σε ένα ορθογώνιο πυρέξ, ώστε να καλύψουν όλο τον πάτο. Αν χρειαστεί σπάμε μερικά, για να γεμίσουμε κενά.
  • Ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτα πάνω από τα Cream Crackers και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Από πάνω προσθέτουμε άλλη μια στρώση Cream Crackers, αφού πρώτα τα βουτήξουμε στο γάλα και απλώνουμε την κρέμα βανίλιας.
  • Τρίβουμε με τα χέρια μας 4-5 Cream Crackers και τα πασπαλίζουμε στην επιφάνεια του γλυκού μας. Προαιρετικά προσθέτουμε και λίγη ζάχαρη άχνη πάνω από τα θρυμματισμένα Crackers.
  • Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα, για τουλάχιστον 5 - 6 ώρες πριν το σερβίρουμε.. Καλή απόλαυση!!!

Αν δεν θέλεις γλυκό ψυγείο που μοιάζει με μιλφέιγ δοκίμασε μερεντογλυκό με μπισκότα πτι μπερ

Μερεντογλυκό με μπισκότα πτι μπερ. Μια συνταγή που θα λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι, καθώς είναι εύκολο, γρήγορο αλλά και πάρα πολύ νόστιμο και θα θέλετε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά και που είναι «κόλαση».

Είναι απλά υλικά... αυτά τα υλικά πού έχουμε πάντα στη κουζίνα μας και θα το φτιάξεις γρήγορα και πολύ εύκολα.

Υλικά

  • 4 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
  • 500 γρ κρέμα ζαχαροπλαστικής ρουιαγιαλ
  • 400 γρ μερέντα
  • 3 φακέλους άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια
  • 1κ 200 γρ γάλα φρέσκο
  • 200 γρ καρυδόψιχα
  • 200 γρ γλυκό κουταλιού βύσσινο

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε λίγο γάλα φρέσκο όχι πολύ χλιαρό να είναι και στη συνέχεια βουτάμε τα μπισκότα στο γαλα άμεσος τα βγάλουμε τα στρώνουμε με σειρά στο ταψί μια στρώση και στην συνέχεια κτυπάμε το γάλα με τα 3 φακέλους άνθος αραβοσίτου μέχρι που πήξει και τα στρώνουμε στα μπισκότα, προσθέτουμε πάλι μια στρώση και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την μερέντα μαζί για 5 λεπτά την απλώνουμε στα μπισκότα δεν την βάζουμε όλη την κρέμα γάλακτος με την μερέντα
  • Κρατάμε το μισό βάζουμε άλλη μια στρώση με μπισκότα και βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα που κρατήσαμε και κόβουμε τα καρύδια στο μπλέντερ και πασπαλίζουμε όμορφα και ωραία από πάνω και στο τέλος προσθέτουμε το γλυκό κουταλιού με ένα μικρο κουταλάκι του γλυκού.