Λιώνει στο στόμα αυτή η αλμυρή κολοκυθόπιτα με κανταΐφι - Με αυγά και ελαιόλαδο

Εύκολη, γρήγορη και άκρως καλοκαιρινή συνταγή

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Λιώνει στο στόμα αυτή η αλμυρή κολοκυθόπιτα με κανταΐφι - Με αυγά και ελαιόλαδο

Ψάχνεις να βρεις μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για το καλοκαίρι; Αυτή η αλμυρή κολοκυθόπιτα με κανταΐφι θα σε τρελάνει! Έχει μέσα αυγά, ελαιόλαδο και λίγα ακόμη υλικά!

Είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και παρακάτω μπορείς να βρεις πως ακριβώς να την κάνεις κι εσύ στο σπίτι σου!

Υλικά Συνταγής

  • 6 φύλλα χωριάτικα
  • 1.200 γραμ. τρυφερά κολοκυθάκια τριμμένα
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 500 γραμ. φέτα σε τρίμματα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 αυγά
  • 1 φλ. γλυκό τραχανά ή πλιγούρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλα

Εκτέλεση για την αλμυρή κολοκυθόπιτα με κανταΐφι

Συνταγές για κολοκυθόπιτα

  • Για την αλμυρή κολοκυθόπιτα με χωριάτικο φύλλο, τρίβουμε πρώτα τα κολοκυθάκια. Τα αφήνουμε σε σουρωτήρι και τα πασπαλίζουμε με αλάτι να ιδρώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 5΄ να γίνουν διάφανα. Στύβουμε καλά τα κολοκύθια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι, ρίχνουμε και το καρότο, σοτάρουμε για 2΄-3΄ να λαδωθούν.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα μυρωδικά, ρίχνουμε τη φέτα και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις. Προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε.
  • Σε λαδωμένο ρηχό ταψί για πίτες no 34 ή 36 στρώνουμε σουρωτά τα 4 χωριάτικα φύλλα περιχύνοντας ένα-ένα φύλλο με λίγο ελαιόλαδο. Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε με κουτάλι φροντίζοντας να αφήσουμε κενό δύο δάχτυλα απ’ το χείλος του ταψιού. Στρώνουμε σουρωτό το 5ο φύλλο και το 6ο φύλλο ραντίζοντάς τα με λίγο ελαιόλαδο.
  • Χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε τα δάχτυλα με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά η κολοκυθόπιτα.

Κι αν θες μπορείς να την συνοδεύσεις με αυτό το συγκλονιστικό και γρήγορο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπανάνα!