Γλυκό ψυγείου "κόλαση" με γλάσο σοκολάτας και μπανάνες

Έχει ονειρική γεύση

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Γλυκό ψυγείου

Αυτό το γλυκό ψυγείου με γλάσο σοκολάτας, μπανάνες και σιμιγδαλένια κρέμα στο εσωτερικό του, είναι σκέτη "κόλαση". Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, ενώ θα σας ζητάνε να το φτιάχνετε συνέχεια.

Το συγκεκριμένο γλυκό, είναι τούρτα για αυτό μπορείτε να το φτιάξετε και σε ένα πάρτι γενεθλίων.

Υλικά για 8-10 κομμάτια

  • 5 μπανάνες μεγαλες (+ 1 για το γαρνίρισμα)
  • 735 ml γάλα πλήρες
  • 200 ml κρέμα γάλακτος (με 35% λιπαρά)
  • 300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 70 γρ. μαργαρίνη
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ. γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κ. σ. χυμό λεμονιού

Για το γλάσο:

  • 380 γρ. κουβερτούρα
  • 1 1/2 κ. σ. μαργαρίνη
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα πλήρες
  • τρούφα χρωματιστή για το γαρνίρισμα

Γλυκό ψυγείου γλάσο σοκολάτας μπανάνες

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με σύρμα να μη σβολιασουν. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10-15 λεπτά στς να πήξει το μείγμα και να γίνει κρέμα. Ανακατεύουμε ζωηρά από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει.
  • Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθει το μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά.
  • Σπάμε τα αυγά σε μπωλ, τα, ανακατεύουμε με πιρούνι και τα προσθέτουμε στην κρέμα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το αποτέλεσμα να είναι μια λεία κρέμα.
  • Ξεφλουδιζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε οριζόντιες λωρίδες πάχους περίπου μισού εκατοστου (λίγο πιο λεπτές από αυτές της φωτογραφίας).Τις τοποθετούμε σε πιάτο και τις ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν Ρίχνουμε τη φρυγανιά στον πάτο ενός πυρίμαχο σκεύους, έτσι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνειά του.
  • Ρίχνουμε στο ταψί το 1/3 της κρέμας και από πάνω στρώνουμε προσεκτικά τις μπανάνες. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μισή από την κρέμα που έχει μείνει στην κατσαρόλα, μια δεύτερη στρώση μπανάνες και τέλος την υπόλοιπη κρέμα. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180°C για 55-60 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά περίπου. Αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε πιατέλα.
  • Στο μεταξύ φτιάχνουμε το γλάσο. Ζεσταίνουμε το γάλα, σε κατσαρολακι κι όταν αρχίσει να βράζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα κομμάτια κουβερτούρας, το βούτυρο κι ανακατεύουμε με μία μαριζ μέχρι να προκύψει ένα παχυρρευστο και γυαλιστερό γλάσο. Το απλώνουμε με κουτάλι στην επιφάνεια του γλυκού.
  • Γαρνίρουμε με χρωματιστή τρούφα και ροδέλες μπανάνας, τις οποίες έχουμε περιχυσει με χυμό λεμονι

Πηγή: cookpad.gr

Μοναδικό ωστόσο, είναι και το γλυκό ψυγείου με φράουλες και ζελέ. Άκρως καλοκαιρινό.

Φανταστικό γλυκό ψυγείου με αφράτη κρέμα σοκολάτα και ζαχαρούχο γάλα - Χωρίς μπανάνες

Είναι φανταστικό στο γλυκό ψυγείου με την αφράτη κρέμα σοκολάτα και το ζαχαρούχο γάλα. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ακριβώς αυτό που ψάχνουν οι λάτρεις των γλυκών.

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, λαχταριστό γλυκό, με τραγανή βάση με μπισκότα oreo, παγωμένη μους σοκολάτας, γαρνιρισμένη με φλούδες.

Αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για το γλυκό ψυγείου με κρέμα σοκολάτα και ζαχαρούχο γάλα

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 12 μπισκότα oreo, θρυμματισμένα σε σκόνη στο μούλτι
  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο

Για τη γέμιση:

  • 170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (120 γρ. σε κομματάκια + 50 γρ. ολόκληρη χωριστά)
  • 450 γρ. μαλακό τυρί κρέμα τύπου (Philadelphia) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού σαντιγί

Εκτέλεση συνταγής

  • Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο βάσης 23 εκ. και το καλύπτετε με αλουμινόχαρτο ή χαρτί ψησίματος φροντίζοντας να προεξέχει 2-3 εκ. πάνω από το χείλος των τοιχωμάτων περιμετρικά.
  • Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα όρεο σε σκόνη στο μούλτι. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά. Στρώνετε ισομερώς το μείγμα στη βάση του ταψιού πιέζοντάς το ελαφρώς στη βάση. Το βάζετε στο ψυγείο.
  • Για τη γέμιση: Κόβετε σε μικρά κομματάκια τα 120 γρ. κουβερτούρας και τα λιώνετε σε μπεν μαρί. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ να αφρατέψει. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και έχετε μια σοκολατένια κρέμα.
  • Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις, με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και βάζετε το γλυκό σας στη κατάψυξη για 6 ώρες τουλάχιστον ή μέχρι να παγώσει καλά.
  • Αφήνετε την υπόλοιπη κουβερτούρα (50 γρ.) εκτός ψυγείου να μαλακώσει αρκετά. Παίρνετε ένα αποφλοιωτή για λαχανικά και κόβετε φλούδες. 15 λ πριν σερβίρετε βγάζετε το γλυκό σας από τη κατάψυξη και το αφήνετε να μαλακώσει. Το ξεφορμάρετε με τη βοήθεια του αλουμινόχαρτου ή του χαρτιού ψησίματος που προεξέχει και τη μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Τη κόβετε σε μικρά κομμάτια, γαρνίρετε με τις φλούδες σοκολάτας και σερβίρετε.

Αν γενικά προτιμάτε την σοκολάτα μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και σε αυτό το γλυκό ψυγείου!