Φραουλένια Charlotte - Το πιο εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου

Θα σας ξετρελάνει

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Φραουλένια Charlotte - Το πιο εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου

Το πιο εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου που θα σας ξετρελάνει. Η φραουλένια Charlote που θα φτιάξετε και θα ξετρελαθούν και οι μικροί όσο και οι μεγάλοι, καθώς είναι εύκολο, γρήγορο αλλά και πάρα πολύ νόστιμο και θα θέλετε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Υλικά

  • 6 άτομα
  • 40 σαβαγιάρ
  • 500 γρ. Φιλαδέλφεια
  • 250 γραμμάρια φράουλες
  • 2 κάψουλες βανίλιας
  • 70 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσάι μέντας ή δυόσμου
  • Προαιρετικά: 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή ζάχαρη

Charlotte συνταγή γλυκό ψυγείου

Έχουμε ωστόσο και μοναδική συνταγή με αυτό το κέικ σοκολάτας! Φτιάξε το και θα μας θυμηθείς

Εκτέλεση

  • Αφού μαζέψαμε τις φράουλες και τον δυόσμο...
  • Βράζουμε το νερό και βάζουμε μέσα ένα φακελάκι τσαγιού δυόσμου ή μέντας ή 3 φύλλα φρέσκου δυόσμου και αν θέλουμε, μέλι ή ζάχαρη. Κατόπιν, το αφήνουμε να κρυώσει σε ένα βαθύ πιάτο
  • Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις φράουλες. Αφήνουμε μερικές ολόκληρες και τις άλλες τις κόβουμε σε κομματάκια.
  • Βάζουμε στο μπλέντερ τις ολόκληρες και τις πολτοποιούμε και προσθέτουμε το Φιλαδέλφεια, τη ζάχαρη και τις βανίλιες και ομογενοποιούμε.
  • Στο ειδικό σκεύος για Charlotte ή σε ένα μπολ στο οποίο έχουμε βάλει πλαστική μεμβράνη στρώνουμε τα σαβαγιάρ, αφού τα βουτήξουμε γρήγορα στο τσάι. (Εγώ το παράκανα...)
  • Ξεκινάμε από τον πάτο και συνεχίζουμε περιμετρικά. Tip: μπορούμε και να κάνουμε ατομικές Charlotte, αν καλύψουμε με πλαστική μεμβράνη τις φόρμες για cupcakes. Μπορείτε όμως να το κάνετε και διαφορετικά και να σερβίρετε αμέσως... Δείτε το τελευταίο βήμα...
  • Γεμίζουμε με το μείγμα τυριού, σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες ή μέχρι την επόμενη μέρα, οπότε και δένουμε με 1 κορδέλα, ξεφορμάρουμε, στολίζουμε και απολαμβάνουμε!
  • Εναλλακτικά, σερβίρουμε βάζοντας 3 σαβαγιάρ σαν βάση, 4 κουταλιές της σούπας μείγμα τυριού και άλλα 3 σαβαγιάρ από πάνω. (Μπορούμε ακόμα να βάλουμε τα μισά σαβουαγιάρ σαν βάση, σε ένα πυρέξ, ενδιάμεσα το μείγμα τυριού και από πάνω τα υπόλοιπα σαβαγιάρ.) Σε κάθε περίπτωση, σερβίρουμε κι απολαμβάνουμε!

Αν δεν θέλεις γλυκό ψυγείο Charlotte δοκίμασε μερεντογλυκό με μπισκότα πτι μπερ

Μερεντογλυκό με μπισκότα πτι μπερ. Μια συνταγή που θα λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι, καθώς είναι εύκολο, γρήγορο αλλά και πάρα πολύ νόστιμο και θα θέλετε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά και που είναι «κόλαση».

Είναι απλά υλικά... αυτά τα υλικά πού έχουμε πάντα στη κουζίνα μας και θα το φτιάξεις γρήγορα και πολύ εύκολα.

Υλικά

  • 4 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
  • 500 γρ κρέμα ζαχαροπλαστικής ρουιαγιαλ
  • 400 γρ μερέντα
  • 3 φακέλους άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια
  • 1κ 200 γρ γάλα φρέσκο
  • 200 γρ καρυδόψιχα
  • 200 γρ γλυκό κουταλιού βύσσινο

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε λίγο γάλα φρέσκο όχι πολύ χλιαρό να είναι και στη συνέχεια βουτάμε τα μπισκότα στο γαλα άμεσος τα βγάλουμε τα στρώνουμε με σειρά στο ταψί μια στρώση και στην συνέχεια κτυπάμε το γάλα με τα 3 φακέλους άνθος αραβοσίτου μέχρι που πήξει και τα στρώνουμε στα μπισκότα, προσθέτουμε πάλι μια στρώση και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την μερέντα μαζί για 5 λεπτά την απλώνουμε στα μπισκότα δεν την βάζουμε όλη την κρέμα γάλακτος με την μερέντα
  • Κρατάμε το μισό βάζουμε άλλη μια στρώση με μπισκότα και βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα που κρατήσαμε και κόβουμε τα καρύδια στο μπλέντερ και πασπαλίζουμε όμορφα και ωραία από πάνω και στο τέλος προσθέτουμε το γλυκό κουταλιού με ένα μικρο κουταλάκι του γλυκού.