Μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Είναι σκέτη κόλαση

Είναι τόσο νόστιμο που θα εξαφανιστεί στο λεπτό

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Είναι σκέτη κόλαση

Ένα εύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου με πτι μπερ, σοκολάτα, κρέμα και μπανάνες, τόσο νόστιμο που θα εξαφανιστεί από μικρούς και μεγάλους στο πι και φι, έφτιαξε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και είναι σκέτη κόλαση.

Η συγκεκριμένη συνταγή βγάζει 9 μερίδες και θα είναι έτοιμη μέσα σε 15 λεπτά. Μπορεί να την φτιάξει και ένας αρχάριος σε θέματα μαγειρικής.

Τα υλικά που χρειαζόμαστε για το μπισκοτογλυκό

  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 1 ½ φλ. κρύο γάλα
  • 3 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • 250 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 3-4 μπανάνες ώριμες

Για την επικάλυψη

  • 60 γραμ. κουβερτούρα
  • 2 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
  • λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 3 κ.σ. πραλίνα σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Για το εύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου με πτι μπερ και σοκολάτα, χτυπάμε πρώτα σε ένα μπολ την κρέμα στιγμής με το κρύο γάλα για 2 λεπτά με μίξερ χειρός. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο.
  • Αφήνουμε για 5′ να σταθεί η κρέμα στιγμής και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή. Απαλά αναδιπλώνουμε το μείγμα.
    Σε τετράγωνο ταψάκι στρώνουμε μια σειρά πτι μπερ να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού. Απλώνουμε σε στρώση τη μισή κρέμα. Καλύπτουμε με μια στρώση φέτες μπανάνας. Κάνουμε ακόμα μια στρώση με μπισκότα.
  • Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τις υπόλοιπες μπανάνες. Τέλος, καλύπτουμε με μια στρώση πτι μπερ και απλώνουμε όλη την επικάλυψη σοκολάτας. Παγώνουμε για 4-5 ώρες ή μια νύχτα.

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  • Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει. Όσο ακόμα η σοκολάτα είναι ρευστή, προσθέτουμε την άχνη, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και την πραλίνα.
  • Τα χτυπάμε με μίξερ ώστε να ομογενοποιηθούν.

Απίστευτα ωστόσο είναι και τα ψωμάκια κανέλας που έφτιαξε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Θα μυρίσει όλο το σπίτι σας. Δείτε την συνταγή εδώ.

Σκέτη κόλαση είναι και το γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Είναι σκέτη... κόλαση το γλυκό ψυγείου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Μερικά από τα υλικά που το κάνουν πεντανόστιμο, είναι η σοκολάτα, τα μπισκότα και η κρέμα βανίλια.

Την συνταγή βρήκαμε στο site της αγαπημένης μαγείρισσας.

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γλυκό ψυγείου

Αυτά είναι τα υλικά της συνταγής για το γλυκό ψυγείου

Για τη βάση

  • 250 γραμ. μαργαρίνη
  • 8 κσ. κακάο (160 γραμ.)
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
  • 1 πακέτο μπισκότα ολικής άλεσης (225 γραμ)
  • 2-4 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)

Για την κρέμα σοκολάτα-βανίλια

  • 2 λίτρα φρέσκο γάλα
  • 1 φλ. ζάχαρη (220 γραμ.)
  • 8 κ.σ. κορν φλάουρ γεμάτες (160 γραμ.)
  • 2 βανίλιες
  • 200 γραμ. σοκολάτα γάλακτος τριμμένη ή ψιλοκομμένη

Για το στήσιμο του γλυκού

  • 4 κ.σ. γάλα κρύο
  • 4 κ.σ. κονιάκ
  • μπόλικη τρούφα σοκολάτα
  • 1 συσκευασία μπισκότα πτι μπερ
  • Προαιρετικά σαντιγί


Η εκτέλεση του γλυκού ψυγείου με σοκολάτα και μπισκότα

Φτιάχνουμε την κρέμα βανίλια-σοκολάτα

  • Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και βάζουμε το υπόλοιπο σε μία κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια να ζεσταθεί. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο 1/2 λίτρο κρύο γάλα που κρατήσαμε. Στη συνέχεια το ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά με σύρμα ή κουτάλα μέχρι να δέσει η κρέμα για το γλυκό ψυγείου.
  • Όταν η κρέμα μας είναι έτοιμη, την ισομοιράζουμε σε δύο μπολ. Στη μισή δόση προσθέτουμε τη σοκολάτα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά, να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί η κρέμα.

Φτιάχνουμε το μωσαϊκό για βάση

  • Σε μία φαρδιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη μαργαρίνη. Προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κονιάκ.
  • Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη) και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε να καλυφθούν τα μπισκότα από το σοκολατένιο μείγμα. Αδειάζουμε το μωσαϊκό απλώνοντάς το σαν βάση σε ένα μακρόστενο πυρέξ 25×35 εκ.
  • Ρίχνουμε πάνω στο μωσαϊκό, σε μια στρώση, την κρέμα βανίλια. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Σπάμε τα πτι μπερ με τα χέρια και τα κάνουμε στρώση όλα πάνω στην κρέμα βανίλια. Ραντίζουμε με το γάλα και το κονιάκ.
  • Απλώνουμε σε μια στρώση την κρέμα σοκολάτα. Αφού κρυώσει λίγο η κρέμα, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τρούφα σοκολάτα. Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  • Προαιρετικά, πριν το σερβίρουμε, καλύπτουμε όλη την επιφάνειά του με σαντιγί και πασπαλίζουμε με τρούφα.

Αν θέλετε αλμυρό, φτιάξτε σαλάτα με πορτοκάλι και μανούρι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που έχει ελάχιστες θερμίδες.