Τα απόλυτα σπιτικά burger με λαχταριστό μοσχαρίσιο μπιφτέκι από τον Γιώργο Τσούλη

Μια συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τα απόλυτα σπιτικά burger με λαχταριστό μοσχαρίσιο μπιφτέκι από τον Γιώργο Τσούλη

Θες να φτιάξεις burger και ψάχνεις απεγνωσμένα μια καλή και γευστική συνταγή; Σου βρήκαμε την πιο λαχταριστική με μοσχαρίσιο μπιφτέκι από τα χεράκια του Γιώργου Τσούλη.

ΥΛΙΚΑ

  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 16 φέτες τυρί cheddar
  • 8 ψωμάκια για burger (brioche ή με σουσάμι)
  • 8 φέτες μπέικον
  • 1 BBQ sauce
  • 1 ντομάτα
  • 1 μαρούλι
  • 1 κρεμμύδι

Για το μείγμα των burger:

  • 1 κιλό κιμάς (100% μοσχαρίσιος)
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. μουστάρδα
  • 40 γρ. κetchup
  • 10 γρ. worcester sauce
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • ¼ κ.γ. πιπέρι

Για τη sauce πίκλας:

  • 500 γρ. μαγιονέζα
  • 300 γρ. αγγουράκι πίκλες (στραγγισμένο)
  • 50 γρ. μουστάρδα
  • 20 γρ. χυμό λεμόνι
  • πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα:

  • 4 μέτριες πατάτες (κατάλληλες για τηγάνισμα)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Καπνιστή πάπρικα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Για την προετοιμασία των λαχανικών μας: Πλένουμε καλά τις ντομάτες, το μαρούλι και τις πατάτες.
  • Αφού στραγγίσουν καλά, τα κόβουμε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ως εξής: τις ντομάτες σε ροδέλες (καλό θα είναι το μαχαίρι να έχει μικρά δοντάκια για να μην καταστρέψουμε την ντομάτα). Τις πατάτες πρώτα μια φορά στην μέση και ύστερα λοξά σε τρία έως τέσσερα κομμάτια ώστε να πάρουν κυδωνάτο σχήμα. Το μαρούλι το κόβουμε με το χέρι μας παίρνοντας ένα ένα τα φύλλα του.
  • Τοποθετούμε ένα ξύλο κοπής μπροστά μας και με τη βοήθεια ενός μεγάλου μαχαιριού κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες, αφού πρώτα το ξεφλουδίσουμε.
  • Για την pickle sauce: Ρίχνουμε τα αγγουράκια μέσα σε ένα μπλέντερ και τα κόβουμε πατώντας διακεκομμένα το κουμπί ώστε σχηματίσουμε μέτρια κομμάτια.
  • Αδειάζουμε τα κομμένα πλέον αγγουράκια σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Για τον κιμά: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά με το χέρι μας μέχρι να ομογενοποιήθουν. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά. Μόλις περάσει αυτός ο χρόνος, βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, παίρνουμε 120 γραμμάρια κιμά στο χέρι μας και πλάθουμε δίνοντας σχήμα δίσκου διαμέτρου 12 εκατοστών περίπου. Για αυτή τη διαδικασία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τσέρκι.
  • Τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα καλύπτουμε με μεμβράνη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
  • Για τη γαρνιτούρα: Βάζουμε μια κατσαρόλα πάνω από δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ηλιέλαιο μέχρι τη μέση. Μόλις κάψει καλά, μειώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και ρίχνουμε την πρώτη δόση από τις πατάτες. Αφήνουμε να τηγανιστούν μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ξανθό σκούρο χρώμα.
  • Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας βγάζουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε σε μπολ που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί. Τέλος, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και καπνιστή πάπρικα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφού κάψει ρίχνουμε μέσα το μπέικον. Το ψήνουμε μέχρι να πάρει ωραίο σκούρο χρώμα γυρνώντας το με την βοήθεια μιας τσιμπίδας. Τέλος, αποσύρουμε σε ένα μικρό ταψάκι στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
  • Βάζουμε ένα άλλο τηγάνι πάνω από δυνατή φωτιά και ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Μόλις πάρει θερμοκρασία, βάζουμε δύο μπιφτέκια και τα ψήνουμε 4 λεπτά από τη μία μεριά και 4 λεπτά από την άλλη. Μόλις γυρίσουμε τα μπιφτέκια, τοποθετούμε πάνω από το καθένα 2 φέτες cheddar ώστε να λιώσει μέχρι να ψηθούν.
  • Για τη συναρμολόγηση των burger: Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και βάζουμε στο ψωμάκι της βάσης μία κουταλιά από τη sauce πίκλας που φτιάξαμε. Στη συνέχεια τοποθετούμε ένα φύλλο μαρούλι. Παίρνουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ένα burger από το τηγάνι και το βάζουμε πάνω από το μαρούλι. Τοποθετούμε μια φέτα μπέικον, μια φέτα ντομάτα. Τέλος, βάζουμε μερικές ροδέλες κρεμμύδι και λίγη BBQ sauce. Τοποθετούμε το πάνω μέρος από το ψωμάκι μας και έτοιμο.
  • Σερβίρουμε σε ξύλο κοπής με τις κυδωνάτες πατάτες στο πλάι.

Και μπορείς να το συνοδεύσεις με αυτό το συγκλονιστικό και γρήγορο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπανάνα!

Μπιφτέκια με μόνο 5 υλικά! Το μυστικό είναι να μην βάλεις ψωμί...

εύκολες συνταγές για μπιφτέκια

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό κιμάς
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τρίβουμε τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ ( αφήνουμε μέσα όλο το ζουμί που θα βγεί γιατι βοηθάει πολύ στο να γίνουν αφράτα τα μπιφτέκια)
  • Τρίβουμε και την ντομάτα
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι , τα αυγά , κύμινο , ρίγανη , αλάτι , πιπέρι και το μπέικιν
  • Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε μέσα τον κιμά
  • Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα ( επίσης ένα μυστικό για αφρατα μπιφτέκια ή κεφτεδάκια!!)
  • Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες ( όλη νύχτα ακόμα καλύτερα)
  • Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα
  • Ψήνουμε 180 αέρα και από τις 2 πλευρές