Πανεύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με ελαιόλαδο και αυγά

Λιώνει πραγματικά στο στόμα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πανεύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με ελαιόλαδο και αυγά

Αυτή η συνταγή για την πιο πανεύκολη κολοκυθόπιτα του κόσμου χωρίς φύλλο μπορείς να την κάνεις κι εσύ που είσαι αρχάρια στην κουζίνα! Έχει μόνο ελαιόλαδο,αυγά και κάποια ακόμα υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

Την βρήκαμε από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, την δοκιμάσαμε και την προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Υλικά Συνταγής

  • 1.200 γραμ. κολοκυθάκια τρυφερά
  • 5 αυγά χτυπημένα
  • 300 γραμ. φέτα σε τρίμματα
  • 300 γραμ. φρέσκο ανθότυρο
  • 160 γραμ. (1 φακελάκι) φρυγανιά
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
  • ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

  • Για την εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, λαδώνουµε ελαφρά ένα µικρό ταψί και το πασπαλίζουµε µε τη µισή φρυγανιά.
  • Αφού πλύνουµε ελαφρά τα κολοκυθάκια, αφαιρούµε το κοτσάνι και τα τρίβουµε σε χοντρό τρίφτη.
  • Τα αφήνουµε στο σουρωτήρι, τα αλατίζουµε λίγο και τα αφήνουµε να υδρώσουν για 15΄.
  • Τα στύβουµε µε τα χέρια και τα βάζουµε σε µπολ.
  • Προσθέτουµε τα αυγά, τα τυριά, την υπόλοιπη φρυγανιά, τον άνηθο και το δυόσµο, καθώς και τα φρέσκα κρεµµύδια.
  • Τρίβουµε µπόλικο πιπέρι και αλατίζουµε, αφού πρώτα δοκιµάσουµε το µείγµα.
  • Απλώνουµε το µείγµα στο ταψί.
  • Το ραντίζουµε µε το ελαιόλαδο και ψήνουµε την εύκολο κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο σε προθερµασµένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις για 40΄-45΄, µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Μπορείς να την συνοδεύσεις με αυτό το τέλειο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και λεμόνι! Είναι έτοιμο σε 5 λεπτά

Λιώνει στο στόμα αυτή η αλμυρή κολοκυθόπιτα με κανταΐφι - Με αυγά και ελαιόλαδο

Υλικά Συνταγής

  • 6 φύλλα χωριάτικα
  • 1.200 γραμ. τρυφερά κολοκυθάκια τριμμένα
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 500 γραμ. φέτα σε τρίμματα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 αυγά
  • 1 φλ. γλυκό τραχανά ή πλιγούρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλα

Εκτέλεση για την αλμυρή κολοκυθόπιτα με κανταΐφι

Συνταγές για κολοκυθόπιτα

  • Για την αλμυρή κολοκυθόπιτα με χωριάτικο φύλλο, τρίβουμε πρώτα τα κολοκυθάκια. Τα αφήνουμε σε σουρωτήρι και τα πασπαλίζουμε με αλάτι να ιδρώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 5΄ να γίνουν διάφανα. Στύβουμε καλά τα κολοκύθια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι, ρίχνουμε και το καρότο, σοτάρουμε για 2΄-3΄ να λαδωθούν.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα μυρωδικά, ρίχνουμε τη φέτα και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις. Προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε.
  • Σε λαδωμένο ρηχό ταψί για πίτες no 34 ή 36 στρώνουμε σουρωτά τα 4 χωριάτικα φύλλα περιχύνοντας ένα-ένα φύλλο με λίγο ελαιόλαδο. Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε με κουτάλι φροντίζοντας να αφήσουμε κενό δύο δάχτυλα απ’ το χείλος του ταψιού. Στρώνουμε σουρωτό το 5ο φύλλο και το 6ο φύλλο ραντίζοντάς τα με λίγο ελαιόλαδο.
  • Χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε τα δάχτυλα με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά η κολοκυθόπιτα.