Το λεμονογλυκό ψυγείου του 5' με ζαχαρούχο γάλα - Είναι θεϊκό

Σκέτος πειρασμός

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Το λεμονογλυκό ψυγείου του 5' με ζαχαρούχο γάλα - Είναι θεϊκό

Θες να έχεις μια εύκολη συνταγή στο συρτάρι του σε περίπτωση που σκάσει κάποιος καλεσμένος στο σπίτι και δεν έχεις τίποτα να του προσφέρεις; Αυτό το λεμονογλυκό ψυγείου θα είναι έτοιμο μέσα σε 5 λεπτά και το μόνο που θέλει είναι ζαχαρούχο γάλα και λίγα ακόμα υλικά! Είναι απλά θεϊκό...

Ακολούθησε την παρακάτω συνταγή και θα μας θυμηθείς...

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλο γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 ζαχαρουχο γάλα
  • 1 φάκελο ζελέ λεμόνι
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ (110γρ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ξεκινάμε το γλυκό μας φτιάχνοντας πρώτα το ζελέ. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 200ml βραστό νερό, και το ζελέ.
  • Στην συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να ανακατευτεί καλά. Έπειτα προσθέτουμε και 200 ml παγωμένο νερό.
  • Ακολουθούμε ουσιαστικά τις οδηγίες που λέει η συσκευασία του ζελέ. Ανακατεύουμε καλά και μόλις είναι έτοιμο το ζελέ, το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά με 15 λεπτά. Θέλουμε μόνο να κρυώσει και όχι να σταθεροποιηθεί.
  • Σε ένα άλλο μπολ φτιάχνουμε την κρέμα με το γιαούρτι. Βάζουμε το γιαούρτι και το χτυπάμε λίγο με το μίξερ να αφρατέψει λίγο. Αφού αφρατέψει, προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα, χτυπώντας παράλληλα. Αφού ανακατευτούν καλά ρίχνουμε και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και τέλος ρίχνουμε και το κρύο ζελέ σε δόσεις, ανακατεύοντας παράλληλα.
  • Σε ένα πυρέξ, ρίχνουμε την κρέμα με το γιαούρτι. Παίρνουμε στην συνέχεια τα μπισκότα και διακοσμούμε το γλυκό τρίβοντας τα μπισκότα από πάνω από την κρέμα.
  • Το γλυκό είναι έτοιμο. Το βάζουμε στην συντήρηση για 3-4 ώρες μέχρι να παγώσει καλά η κρέμα για να σταθεροποιηθεί και για να μπορέσουμε να το σερβίρουμε.
  • Πολύ νόστιμο γλυκό για τους λάτρεις του λεμονιού και πολύ ελαφρύ!

Επίσης, ακόμα ένα θεϊκό γλυκό είναι αυτό εδώ: "Μεθυσμένη" μηλόπιτα με ρούμι και κρυστάλλινη ζάχαρη

Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:

Το πιο γρήγορο και οικονομικό λεμονογλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζαχαρούχο γάλα

λεμονογλυκό ψυγείου εύκολες συνταγές

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα digestive
  • 100 γραμμάρια βούτυρο lurpak
  • 500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • Μισό κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη
  • Το χυμό από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια το μισό μέσα και το άλλο για το στολισμό

Εκτέλεση

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi προσθέτουμε Το βούτυρο λιωμένο και τα χτυπάμε λίγο ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο με τα μπισκότα….
  • Τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε μία φόρμα με τσέρκι και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα…. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με δύο κουταλιές άχνη ζάχαρη….
  • Την αφήνουμε στην άκρη,και χτυπάμε το ζαχαρούχο με το γιαούρτι το χυμό λεμονιού και το ξύσμα για δύο-τρία λεπτά να ενσωματωθούν…. Κατόπιν προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος που είναι χτυπημένη και την ανακατεύουμε με μία μαρίζ απαλά…
  • Τη ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα την απλώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού τη βάζουμε στο ψυγείο για τρεις ώρες και πάνω….
  • Εγώ το έφτιαξα βράδυ και το άφησα μέχρι το πρωί…

Επίσης, αξίζει να δοκιμάσεις κι αυτό το γρήγορο γλυκό με το οποίο έχουν κολλήσει oi food bloggers! Δες εδώ την συνταγή