"Μεθυσμένη" μηλόπιτα με ρούμι και κρυστάλλινη ζάχαρη

Θα σας τρέχουν τα σάλια...

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Λατρεύεις τα γλυκά; Σου έχουμε την πιο τέλεια συνταγή για πανεύκολη "μεθυσμένη" μηλόπιτα με ρούμι και κρυστάλλινη ζάχαρη. Αυτή την εκτέλεσή της θα την λατρέψεις.

Είναι για μικρούς και μεγάλους και συνοδεύεται με παγωτό άρα... είναι άκρως καλοκαιρινό γλυκό!

Υλικά

  • 1 φύλλο Σφολιάτας
  • 450 gr. μήλα (4 μεγάλα μήλα)
  • 30 gr. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 25 gr. μαλακή μαύρη ζάχαρη
  • 40 gr. βούτυρο
  • 1 στικ φυσικής βανίλιας
  • 50 ml. ρούμι ή METAXA
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουρ
  • 30 ml. νερό
  • 1 ασπράδι αυγού

Επιπλέον για το σερβίρισμα

  • Παγωτό καϊμάκι ή βανίλια
  • Άχνη ζάχαρη
  • Κανέλα

Εκτέλεση για την μεθυσμένη μηλόπιτα

  • Αφήνουμε το φύλλο σφολιάτας μέσα στη συσκευασία του, εκτός ψυγείου για 2 ώρες περίπου, ώστε να ξεπαγώσει σωστά. Όσο ξεπαγώνει το φύλλο φτιάχνουμε τη μαρινάδα για τα μήλα.
  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες, περίπου 3 εκ. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλκοόλ, τις ζάχαρες, το νερό, το κόρν φλάουρ, τα μπαχαρικά και τη βανίλια. Προσθέτουμε τα μήλα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα.
  • Μεταφέρουμε τα μήλα σε ένα μεγάλο τηγάνι, σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και αφήνουμε τα μήλα να κρυώσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C.
  • Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το τοποθετούμε σε στρόγγυλο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, με διάμετρο περίπου 18 εκ. το κόβουμε σε κυκλικό σχήμα, κόβοντας τις άκρες της σφολιάτας και τοποθετούμε τα μήλα στο κέντρο μαζί με το σιρόπι. Κλείνουμε τη μηλόπιτα αφήνοντας ανοικτό το κέντρο της.
  • Αλείφουμε τη σφολιάτα με το ασπράδι και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη καστανή ή κρυσταλλική και ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά στους 175ο C. Μόλις βγάλουμε την τάρτα από τον φούρνο πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
  • Σερβίρουμε με παγωτό και κανέλα όσο είναι ακόμη ζεστή!

Κι αν σου αρέσουν τα γλυκά αξίζει να δοκιμάσεις κι αυτό εδώ το φρουτένιο, με φράουλες!

Γαλλική Μηλόπιτα με κανέλα και λίγο καστανή ζάχαρη - "Λιώνει" στο στόμα

εύκολες συνταγές για μηλόπιτα

Μια μοναδική συνταγή θα σας παρουσιάσουμε σήμερα στο Youweekly.gr! Μηλόπιτα αλλά... γαλλικά με κανέλα και λίγο καστανή ζάχαρη. Αυτή θα λιώνει στο στόμα κι εσείς θα "λιώνετε" γι αυτήν.

Έχει και βελούδινη κρέμα! Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικά υλικά και βήματα για την εκτέλεσή της.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 πακέτο φύλλο ζαχαροπλαστικής (σφολιάτα)
  • 4 έως 6 μήλα
  • 4 αυγά μέσου μεγέθους
  • 3 – 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα (βερίκοκο)
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 80g αλεύρι
  • 60g ζάχαρης
  • 50g λιωμένο βούτυρο
  • καστανή ζάχαρη με κανέλα
  • παγωτό βανίλιας – προαιρετικό
  • σάλτσα καραμέλας – προαιρετική

Εκτέλεση

  • Καλύψτε ένα ορθογώνιο ταψί πίτας (σαν της φωτό) με τη ζύμη και κόψτε το πλεόνασμα της ζύμης.
  • Απλώστε την μαρμελάδα βερίκοκου.
  • Ξεφλουδίστε τα μήλα και κόψτε στη μέση. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το στέλεχος και τον πυρήνα από κάθε μήλο.
  • Κόψτε σε λεπτές φέτες τα μήλα και στη συνέχεια βάλτε στο ταψί στο αρχικό σχήμα του μήλου.
  • Χρησιμοποιώντας ένα χτυπητήρι, συνδυάστε τα αυγά, την κρέμα το εκχύλισμα βανίλιας, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο.
  • Βάζετε το μίγμα στο ταψί ανάμεσα στα μήλα και πασπαλίζετε τα μήλα με καστανή ζάχαρη
    που αναμιγνύεται με λίγο κανέλα.
  • Ψήνετε για 35 λεπτά στους 170 ° C – για να πάρει ένα χρυσοκαφέ χρώμα!
  • Διακοσμήστε την πίτα μήλου με παγωτό βανίλιας ή με σάλτσα καραμέλας.