Ξετρελαμένοι οι food bloggers με αυτό το γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και 3 ακόμα υλικά

Είναι έτοιμο σε δευτερόλεπτα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ξετρελαμένοι οι food bloggers με αυτό το γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και 3 ακόμα υλικά

Ένας από τους πιο γνωστούς food bloggers, ο Gabriel Nikolaidis, δηλώνει ξετρελαμένος με ένα συγκεκριμένο γλυκό ψυγείου που ονομάζεται Dulce de Leche! Θέλει ζαχαρούχο γάλα και 3 ακόμα υλικά.

Αν ψάχνετε ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για να δροσίζεστε τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού αυτό πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε!

Υλικά

  • 1 πακέτο σαβαγιάρ
  • 1 δόση espresso
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 400 ml ζαχαρούχο γάλα

Για την εκτέλεση

  • Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες με κλειστό το κουτί μέσα σε μία κατσαρόλα με νερό μέχρι να καραμελώσει και να γίνει Dulce de Leche.
  • Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  • Χτυπάμε το Dulce de Leche με το τυρί κρέμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Βάζουμε σε ένα πυρέξ μια στρώση από σαβαγιάρ.
  • Τρέχουμε τον espresso σε ένα μονό εσπρεσάκι.
  • Με ένα πινέλο βρέχουμε τα σαβαγιάρ με το ζεστό εσπρεσάκι.
  • Καλύπτουμε τα σαβαγιάρ με τη μισή ποσότητα κρέμας.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, μουσκεύοντάς τα με το εσπρεσάκι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
  • Τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και μεταφέρουμε το πυρέξ στο ψυγείο.
  • Αφήνουμε να δέσει για τουλάχιστον 3 ώρες.
  • Προαιρετικά, διακοσμούμε με flakes σοκολάτας.

Επίσης, το διαδίκτυο βαθμολόγησε με 5 αστέρια αυτή την συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου! Πρέπει να την δοκιμάσεις οπωσδήποτε!

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα - Οργασμός γεύσεων σε 10 λεπτά

εύκολες συνταγές για γλυκό ψυγείου

Υλικά

  • 500 γρ κουβερτούρα σοκολάτα, τεμαχισμένη
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (ή λιγότερο αν δεν το θέλετε πολύ γλυκό. στη θέση του υπολοίπου βάζουμε φυτική κρέμα γάλακτος)
  • 150 γρ σχετικά ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση

  • Τοποθετείστε σε ένα ταψάκι ένα φύλλο λαδόκολλας και αλείψτε το με βούτυρο.
  • Λιώνετε τη σοκολάτα με το ζαχαρούχο γάλα σε μπεν μαρι και ανακατέψτε στο τέλος και τα καρύδια.
  • Τοποθετείστε το μείγμα στο ταψί. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και το βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Βγάλτε από το ψυγείο το γλυκό, τραβήξτε μακριά το χαρτί και κόψτε το σε τετράγωνα κομματάκι ή μακρόστενες μπάρες.