Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Η συνταγή που βαθμολόγησε με 5 αστέρια το διαδίκτυο: Μακαρονόπιτα με φρυγανιά και ελαιόλαδο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε

Η συνταγή που βαθμολόγησε με 5 αστέρια το διαδίκτυο: Μακαρονόπιτα με φρυγανιά και ελαιόλαδο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
ΑΛΜΥΡΕΣ 03.06.2020 08:42
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

5 αστέρια έχουν δώσει οι χρήστες του διαδικτύου σε αυτή την συνταγή της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Φτιάξε κι εσύ την μακαρονόπιτα με φρυγανιά και ελαιόλαδο και θα μας θυμηθείς!

Για επίσημο κάλεσμα, για μπουφέ, για οικογενειακά τραπέζια. Απλά, φτιάξτε την! Τρώγεται και κρύα.

Υλικά Συνταγής

  • 3 μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες
  • 600 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 4 φέτες κασέρι
  • 1 αυγό
  • 400 γραμ. μακαρόνια παστίτσιου
  • λίγη φρυγανιά

Εκτέλεση

  • Για τη μακαρονόπιτα με μελιτζάνες, σοτάρουμε πρώτα τα ψιλοκομμένα λαχανικά στο ελαιόλαδο για 2΄.
  • Προσθέτουμε τον κιμά. Μόλις αλλάξει χρώμα προσθέτουμε το κρασί και έπειτα την ντομάτα.
  • Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 30΄. Τέλος πασπαλίζουμε μαϊντανό.
  • Καθαρίζουμε τη φλούδα από τις μελιτζάνες. Κόβουμε κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες, αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε λαμαρίνα στους 200οC για 10΄.
  • Σε φόρμα δαχτυλίδι μεγάλη ή σε μικρό ταψάκι, πασπαλίζουμε φρυγανιά. Καλύπτουμε όλη τη φόρμα και τα τοιχώματα με μελιτζάνα. Βράζουμε 8΄ τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.
  • Τα ανακατεύουμε με τον κιμά, το αυγό και το κεφαλοτύρι.
  • Τα αδειάζουμε πάνω στις μελιτζάνες, τοποθετούμε το κασέρι και καλύπτουμε πάλι με μελιτζάνες. Ψήνουμε την πίτα στους 180οC για 30΄ στις αντιστάσεις. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Μπορείτε να την συνοδέψετε με αυτή την συνταγή για γαλλική μηλόπιτα!

Αυτά είναι τα 2 πιο μεγάλα λάθη που κάνετε όταν φτιάχνετε μακαρονάδα!

  • Χρησιμοποιείτε μικρή κατσαρόλα:Σίγουρα κάποια στιγμή δοκιμάσατε να βράσετε σπαγγέτι σε μια μικρή κατσαρόλα. Για να...χωρέσουν σίγουρα κόψατε τα μακαρόνια τη μέση. Λάθος!Χρησιμοποιώντας μικρή κατσαρόλα, η θερμοκρασία του νερού μειώνεται σημαντικά όταν "πετάμε" τα μακαρόνια. Κάτι που δεν συμβαίνει με τις μεγάλες κατσαρόλες. Όταν τελικά το νερό αρχίζει και πάλι να βράζει – μετά από λίγα αλλά πολύ κρίσιμα λεπτά- τα μακαρόνια πλέον έχουν αρχίζει να κολλάνε στον πάτο της κατσαρόλας ή...μεταξύ τους. Επίσης απελευθερώνεται περισσότερο άμυλο στο νερό και έτσι τα σπαγγέτι καλύπτονται από κάτι που μοιάζει με κολλώδη ουσία.
  • Απέχετε από το αλάτι; Κάντε μια εξαίρεση:Οι περισσότεροι εξ ημών προσπαθούμε να μειώσουμε την ποσότητα νατρίου που προσλαμβάνουμε καθημερινά τόσο για λόγους πρόληψης όσο και για την αντιμετώπιση αρκετών προβλημάτων υγείας. Χρειάζονται όμως και οι εξαιρέσεις.Κάποιοι σεφ λένε πως το νερό που χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα θα πρέπει να είναι τόσο αλμυρό όσο το θαλασσινό. Αυτό σίγουρα είναι μια υπερβολή, αλλά σίγουρα τα ζυμαρικά χρειάζονται λίγο παραπάνω αλάτι από αυτό που λέμε “στη μύτη”.Τα ίδια τα ζυμαρικά μάλιστα δεν απορροφούν όλο το αλάτι που ρίχνουμε στο νερό. Εξάλλου ο λόγος που το προσθέτουμε δεν είναι τόσο για νοστιμιά όσο για να “σκληρύνει” κατά κάποιο τρόπο η επιφάνεια των μακαρονιών ενώ το αλάτι βοηθά ιδιαίτερα στο μαγείρεμα των noodles.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Έχουν τρελάνει το διαδίκτυο τα εύκολα ψωμάκια της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Βάλε από πάνω μαρμελάδα πορτοκάλι οπωσδήποτε!

Οργασμός γεύσεων: Γιαουρτογλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και μαρμελάδα λεμόνι

Share