Γαλλική Μηλόπιτα με κανέλα και λίγο καστανή ζάχαρη - "Λιώνει" στο στόμα

Είναι συγκλονιστική

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γαλλική Μηλόπιτα με κανέλα και λίγο καστανή ζάχαρη -

Μια μοναδική συνταγή θα σας παρουσιάσουμε σήμερα στο Youweekly.gr! Μηλόπιτα αλλά... γαλλικά με κανέλα και λίγο καστανή ζάχαρη. Αυτή θα λιώνει στο στόμα κι εσείς θα "λιώνετε" γι αυτήν.

Έχει και βελούδινη κρέμα! Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικά υλικά και βήματα για την εκτέλεσή της.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 πακέτο φύλλο ζαχαροπλαστικής (σφολιάτα)
  • 4 έως 6 μήλα
  • 4 αυγά μέσου μεγέθους
  • 3 – 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα (βερίκοκο)
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 80g αλεύρι
  • 60g ζάχαρης
  • 50g λιωμένο βούτυρο
  • καστανή ζάχαρη με κανέλα
  • παγωτό βανίλιας – προαιρετικό
  • σάλτσα καραμέλας – προαιρετική

Εκτέλεση

  • Καλύψτε ένα ορθογώνιο ταψί πίτας (σαν της φωτό) με τη ζύμη και κόψτε το πλεόνασμα της ζύμης.
  • Απλώστε την μαρμελάδα βερίκοκου.
  • Ξεφλουδίστε τα μήλα και κόψτε στη μέση. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το στέλεχος και τον πυρήνα από κάθε μήλο.
  • Κόψτε σε λεπτές φέτες τα μήλα και στη συνέχεια βάλτε στο ταψί στο αρχικό σχήμα του μήλου.
  • Χρησιμοποιώντας ένα χτυπητήρι, συνδυάστε τα αυγά, την κρέμα το εκχύλισμα βανίλιας, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο.
  • Βάζετε το μίγμα στο ταψί ανάμεσα στα μήλα και πασπαλίζετε τα μήλα με καστανή ζάχαρη
    που αναμιγνύεται με λίγο κανέλα.
  • Ψήνετε για 35 λεπτά στους 170 ° C – για να πάρει ένα χρυσοκαφέ χρώμα!
  • Διακοσμήστε την πίτα μήλου με παγωτό βανίλιας ή με σάλτσα καραμέλας.

Δείτε εδώ και πως φτιάχνουν την μηλόπιτα στη Λήμνο! Έτοιμη σε 10 λεπτά

Η πιο απλή μηλόπιτα με κανέλα, ζάχαρη και ελάχιστο ελαιόλαδο

εύκολες συνταγές για μηλόπιτα

Ψάχνεις ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι; Αυτή ίσως είναι η πιο απλή μηλόπιτα του κόσμου! Κανέλα, ζάχαρη και ελάχιστο ελαιόλαδο είναι κάποια από τα συστατικά που θα χρειαστείς για να την φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι.

Για σένα που θες κάτι ελαφρύ για μετά το φαγητό αυτή η συνταγή είναι ότι πρέπει.

Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζάνια ‏καφέ ζάχαρη
  • 1/3 του φλιτζανιού ‏ελαιόλαδο
  • 1 ‏αυγό
  • 1 φλιτζάνι ‏γάλα πλήρες με μια κουταλιά χυμό από φρέσκο λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ‏μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι ‏βανίλια
  • 2 1/2 φλιτζάνια ‏αλεύρι
  • 1 1/2 φλιτζάνια ‏μήλα (κομμένα σε φέτες)
  • 1/2 φλιτζάνι ‏ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ‏κανέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας ‏βούτυρο μαλακό

Εκτέλεση για την πιο απλή μηλόπιτα

  • Ανακατεύετε το γάλα με το χυμό λεμονιού και μετά το αφήνετε για 5 με 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
  • Ανακατεύετε τα υλικά σας κατά σειρά όπως αυτά εμφανίζονται στη λίστα εκτός από τα 3 τελευταία.
  • Απλώνετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι 23 επί 33 εκατοστά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά τα 3 τελευταία υλικά, δηλαδή την ζάχαρη, την κανέλα και το βούτυρο για να κάνετε τη γαρνιτούρα.
  • Απλώνετε τη γαρνιτούρα πάνω από το μείγμα.
  • Ψήνετε για 45 λεπτά. Σερβίρετε την μηλόπιτα ζεστή!