Ζουμερά μοσχαρίσια γεμιστά μπιφτέκια από τον Γιώργο Τσούλη - Με πατάτες βουτηγμένες στην μουστάρδα

Ιδανική συνταγή για μικρά παιδιά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ζουμερά μοσχαρίσια γεμιστά μπιφτέκια από τον Γιώργο Τσούλη - Με πατάτες βουτηγμένες στην μουστάρδα

Ο Γιώργος Τσούλης μεγαλούργησε γι ακόμα μια φορά! Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς ζουμερά μπιφτέκια γεμιστά με μουστάρδα και πατάτες!

Η συνταγή είναι ιδανική και μικρά παιδιά!

ΥΛΙΚΑ

Για τον κιμά:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 κρεμμύδια, μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό, medium
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 ντομάτα, μεγάλη, τριμμένη
  • ½ κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • ¼ του μάτσου μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ¼ του μάτσου δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τις πατάτες:

  • 800 γρ. πατάτες, χωρίς τη φλούδα, κομμένες κυδωνάτες
  • 4 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. μουστάρδα
  • 150 γρ. νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Εκτέλεση για τον κιμά: Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το αυγό και το ασπράδι, τη σόδα, το ξύδι, το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μία διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Παράλληλα, ετοιμάζουμε τις πατάτες βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύοντας τα ώστε να καλύψουν τις πατάτες.
  • Αδειάζουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο, παίρνουμε μία μικρή ποσότητα στα χέρια μας και την πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα.
  • Από πάνω τοποθετούμε λίγο τυρί και παίρνοντας λίγο ακόμα κιμά σκεπάζουμε το τυρί και πλάθουμε σε μπιφτέκι. Έπειτα τον τοποθετούμε πάνω στις πατάτες. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τον υπόλοιπο κιμά και τυρί και χύνουμε πάνω από τις πατάτες τα 100 ml νερό.
  • Σκεπάζουμε το σκεύος με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 – 25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα οι πατάτες και τα μπιφτέκια.
  • Μόλις ψηθεί το φαγητό μας σερβίρουμε ζεστό.

Κι αν θέλετε για επιδόρπιο ένα εύκολο γλυκό, δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το δροσερό γλυκό ψυγείου με λεμόνι!

Τα απόλυτα σπιτικά burger με λαχταριστό μοσχαρίσιο μπιφτέκι από τον Γιώργο Τσούλη

εύκολες συνταγές με μοσχαρίσια μπιφτέκια από τον Γιώργο Τσούλη

Θες να φτιάξεις burger και ψάχνεις απεγνωσμένα μια καλή και γευστική συνταγή; Σου βρήκαμε την πιο λαχταριστική με μοσχαρίσιο μπιφτέκι από τα χεράκια του Γιώργου Τσούλη.

ΥΛΙΚΑ

  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 16 φέτες τυρί cheddar
  • 8 ψωμάκια για burger (brioche ή με σουσάμι)
  • 8 φέτες μπέικον
  • 1 BBQ sauce
  • 1 ντομάτα
  • 1 μαρούλι
  • 1 κρεμμύδι

Για το μείγμα των burger:

  • 1 κιλό κιμάς (100% μοσχαρίσιος)
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. μουστάρδα
  • 40 γρ. κetchup
  • 10 γρ. worcester sauce
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • ¼ κ.γ. πιπέρι

Για τη sauce πίκλας:

  • 500 γρ. μαγιονέζα
  • 300 γρ. αγγουράκι πίκλες (στραγγισμένο)
  • 50 γρ. μουστάρδα
  • 20 γρ. χυμό λεμόνι
  • πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα:

  • 4 μέτριες πατάτες (κατάλληλες για τηγάνισμα)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Καπνιστή πάπρικα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Για την προετοιμασία των λαχανικών μας: Πλένουμε καλά τις ντομάτες, το μαρούλι και τις πατάτες.
  • Αφού στραγγίσουν καλά, τα κόβουμε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ως εξής: τις ντομάτες σε ροδέλες (καλό θα είναι το μαχαίρι να έχει μικρά δοντάκια για να μην καταστρέψουμε την ντομάτα). Τις πατάτες πρώτα μια φορά στην μέση και ύστερα λοξά σε τρία έως τέσσερα κομμάτια ώστε να πάρουν κυδωνάτο σχήμα. Το μαρούλι το κόβουμε με το χέρι μας παίρνοντας ένα ένα τα φύλλα του.
  • Τοποθετούμε ένα ξύλο κοπής μπροστά μας και με τη βοήθεια ενός μεγάλου μαχαιριού κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες, αφού πρώτα το ξεφλουδίσουμε.
  • Για την pickle sauce: Ρίχνουμε τα αγγουράκια μέσα σε ένα μπλέντερ και τα κόβουμε πατώντας διακεκομμένα το κουμπί ώστε σχηματίσουμε μέτρια κομμάτια.
  • Αδειάζουμε τα κομμένα πλέον αγγουράκια σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Για τον κιμά: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά με το χέρι μας μέχρι να ομογενοποιήθουν. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά. Μόλις περάσει αυτός ο χρόνος, βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, παίρνουμε 120 γραμμάρια κιμά στο χέρι μας και πλάθουμε δίνοντας σχήμα δίσκου διαμέτρου 12 εκατοστών περίπου. Για αυτή τη διαδικασία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τσέρκι.
  • Τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα καλύπτουμε με μεμβράνη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
  • Για τη γαρνιτούρα: Βάζουμε μια κατσαρόλα πάνω από δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ηλιέλαιο μέχρι τη μέση. Μόλις κάψει καλά, μειώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και ρίχνουμε την πρώτη δόση από τις πατάτες. Αφήνουμε να τηγανιστούν μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ξανθό σκούρο χρώμα.
  • Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας βγάζουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε σε μπολ που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί. Τέλος, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και καπνιστή πάπρικα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφού κάψει ρίχνουμε μέσα το μπέικον. Το ψήνουμε μέχρι να πάρει ωραίο σκούρο χρώμα γυρνώντας το με την βοήθεια μιας τσιμπίδας. Τέλος, αποσύρουμε σε ένα μικρό ταψάκι στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
  • Βάζουμε ένα άλλο τηγάνι πάνω από δυνατή φωτιά και ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Μόλις πάρει θερμοκρασία, βάζουμε δύο μπιφτέκια και τα ψήνουμε 4 λεπτά από τη μία μεριά και 4 λεπτά από την άλλη. Μόλις γυρίσουμε τα μπιφτέκια, τοποθετούμε πάνω από το καθένα 2 φέτες cheddar ώστε να λιώσει μέχρι να ψηθούν.
  • Για τη συναρμολόγηση των burger: Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και βάζουμε στο ψωμάκι της βάσης μία κουταλιά από τη sauce πίκλας που φτιάξαμε. Στη συνέχεια τοποθετούμε ένα φύλλο μαρούλι. Παίρνουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ένα burger από το τηγάνι και το βάζουμε πάνω από το μαρούλι. Τοποθετούμε μια φέτα μπέικον, μια φέτα ντομάτα. Τέλος, βάζουμε μερικές ροδέλες κρεμμύδι και λίγη BBQ sauce. Τοποθετούμε το πάνω μέρος από το ψωμάκι μας και έτοιμο.
  • Σερβίρουμε σε ξύλο κοπής με τις κυδωνάτες πατάτες στο πλάι.