Μπιφτέκια διαίτης με πράσινο μήλο και ελάχιστο ελαιόλαδο - Είναι μούρλια

Ελάχιστα υλικά πολύ καλή γεύση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μπιφτέκια διαίτης με πράσινο μήλο και ελάχιστο ελαιόλαδο - Είναι μούρλια

Βρίσκεσαι σε περίοδο δίαιτας αλλά έχεις βαρεθεί να τρως τα ίδια και τα ίδια; Αυτή η συνταγή για μπιφτέκια είναι μούρλια! Έχουν βρώμη, ελάχιστο ελαιόλαδο και τριμμένο μήλο.

Καιρός να βγεις από τις συνήθειες σου και να ανοίξεις τους μαγειρικούς σου ορίζοντες! Με αυτή την εύκολη συνταγή θα πας το επίπεδό σου στην κουζίνα ένα βήμα παραπέρα!

Συστατικά

  • 1 κιλό κιµά (½ χοιρινό, ½ βοδινό περασµένο δύο φορές από τη µηχανή του κιµά),
  • 1 αυγό και 1 ασπράδι,
  • 1 µεγάλο κρεµµύδι τριµµένο,
  • 1 φλ. µαϊντανό ψιλοκοµµένο,
  • 1 κουταλιά κύµινο (αρτυσιά),
  • 1 γεµάτη κουταλιά µουστάρδα µε σπόρους,
  • 1 πράσινο µήλο τριµµένο,
  • 2 κουταλιές κέτσαπ,
  • 4 -5 κουταλιές βρώµη,
  • 1 κουταλάκι µπέικιν πάουντερ,
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο «Εκλεκτό» ή The King of Olives «Το Kυπριακό»,
  • αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

  • Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα µπολ και ανακατεύετε πάρα πολύ καλά.
  • Αν χρειαστεί προσθέτετε ακόµη λίγη βρώµη µέχρι να σχηµατίσετε µια αφράτη ζύµη που να πλάθεται.
  • Στη συνέχεια, βάζετε τον κιµά για 1 ώρα στο ψυγείο. Ακολούθως, πλάθετε τα µπιφτέκια και τα ψήνετε στα κάρβουνα για 7-8 λεπτά από την κάθε µεριά.
  • Αν θέλετε µπορείτε να τα βάλετε σε ένα µεγάλο ταψί και να τα ψήσετε σε προθερµασµένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά. Ενδιάµεσα γυρίζετε τα µπιφτέκια για να ψηθούν οµοιόµορφα.
  • Επίσης, για περισσότερη ευκολία µπορείτε να τα ψήσετε σε αντικολλητικό τηγάνι.

Δες εδώ και μια πιο λαχταριστή συνταγή! Φτιάξτε θεϊκά σπιτικά burger με μοσχαρίσια μπιφτέκια!

Τέρμα πια στα μπιφέκια «τούβλο» - Το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι στη βρώμη

Εύκολε συνταγές για μπιφτέκια

Αν βαρέθηκες τα μπιφτέκια - «τούβλο» έχουμε την λύση! Το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι στη βρώμη και αυτή η συνταγή είναι ποίημα. Και θα γλιτώσεις θερμίδες και θα πάρεις παραπάνω γεύση, ακόμα το σκέφτεσαι να την κάνεις;

Μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες, αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό για μικρούς και μεγάλους! Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τα υλικά ένα προς ένα, μερικά τα έχετε ήδη στο ντουλάπι σας. Είστε έτοιμη να τα δείτε;

Υλικά Συνταγής

Για τις μεθυσμένες πατάτες

  • 8 πατάτες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 (350ml) κουτάκι μπύρα
  • 2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι και ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι

Για τα μπιφτέκια

  • 800 γρ. κιμάς (από μοσχάρι
    κοτόπουλο ή γαλοπούλα) 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1/2 φλ. κουάκερ (νιφάδες βρώμης)
  • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αυτά τα υγιεινά μπιφτέκια με βρώμη, μπορούν να γίνουν με κιμά από μοσχάρι, κοτόπολο ή γαλοπούλα. Πριν φτιάξουμε όμως το μείγμα του κιμά, ετοιμάζουμε τις πατάτες φούρνου.
  • Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, λάδι και τον χυμό του λεμονιού.
  • Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με την μπύρα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 1 ώρα και 15’.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά να μαραθούν. Δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
  • Σε μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
  • Πλάθουμε 8 μπιφτέκια. Αφού έχουν ψηθεί οι πατάτες για 50′, τότε τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω στις μισοψημένες πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20-25′ περίπου ώσπου να ροδίσουν (ανάλογα το ψήσιμο που επιθυμούμε)