Βάλτε στα μπιφτέκια σας κολοκύθι και θα γίνουν "λουκούμι" - 10 μυστικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που δεν ήξερες

Tips που επιβάλλεται να ξέρεις

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Βάλτε στα μπιφτέκια σας κολοκύθι και θα γίνουν

Θέλετε να φτιάξετε τα πιο τέλεια μπιφτέκια; Με αυτά τα 10 μυστικά της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θα τα καταφέρετε! Το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να βάλετε κολοκύθι!

Ποιος δεν αναστενάζει όταν μπει στο σπίτι και μοσχομυρίζουν τα μπιφτέκια που ψήνονται στο φούρνο; Η απόλαυση ολοκληρώνεται με την πρώτη μπουκιά του καλοψημένου, αφράτου και ζουμερού μπιφτεκιού.

Αυτά είναι τα 10 μυστικά της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για τέλεια μπιφτέκια

  • Διαλέγουμε το σωστό κρέας για τον κιμά. Τα πιο κατάλληλα για μπιφτέκια, κομμάτια μοσχαριού, είναι το καπάκι, η ελιά, η λάπα ή το στήθος, που έχουν λιγο λιπάκι, το οποίο δίνει νοστιμιά.
  • Αν προτιμάτε κιμά χωρίς λίπος, γιατί προσέχετε τη σιλουέτα σας, ζητήστε άπαχο κιμά και φτιάξτε αυτή τη συνταγή μου, τα μπιφτέκια super food με λαχανικά.
  • Πάντα προσθέτουμε στον κιμά λίγο ξύδι. Αυτό σπάει τις ίνες του κιμά και κάνει πιο αφράτο το μείγμα του σε συνδυασμό με το ζύμωμα.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι με υγρά του, όπως και την ντομάτα με τα υγρά της. Τα υγρά τους είναι αυτά που θα δώσουν έξτρα νοστιμιά στα μπιφτέκια, θα τα κρατήσουν αφράτα, ζουμερά και μαλακά.
  • Μετά το ζύμωμα, βάζουμε τον κιμά, σκεπασμένο, για μισή ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο. Όσο το μείγμα του κιμά θα κρυώνει, όλα τα αρώματα θα ενσωματωθούν με το κρέας, θα ενωθούν όλες οι γεύσεις, θα μαλακώσουν οι ίνες ακόμα περισσότερο και τα μπιφτέκια στο φούρνο θα γίνουν ακόμα πιο αφράτα.
  • Εκτός από ψωμί, φρυγανιά ή αλεσμένο παξιμάδι, μπορούμε να βάλουμε στο μείγμα του κιμά για μπιφτέκια, νιφάδες βρώμης ή πίτουρο βρώμης.
  • Το αυγό δεν είναι πάντα απαραίτητο στα μπιφτέκια. Το αυγό δίνει στον κιμά την ιδιότητα να κρατάει πιο εύκολα το σχήμα που θέλουμε να του δώσουμε. Βάζουμε αυγό, πχ σε ένα γεμιστό μπιφτέκι που δεν θέλουμε να μας ανοίξει στο ψήσιμο ή σε ενα ρολό κιμά που θέλουμε να κρατήσει σχήμα του. Χωρίς αυγό, τα μπιφτέκια γίνονται πολύ πιο ελαφριά στη γεύση και πολύ πιο αφράτα στο ψήσιμο.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά της επιλογής μας. Ανάλογα με το τι μας αρέσει και προτιμάμε, μπορούμε να προσθέσουμε στο μπιφτέκι μας ψιλοτριμμένο καρότο, ψιλοτριμμένο κολοκύθι, ψιλοκομμένο ή αλεσμένο μανιτάρι.
  • Όλα αυτά θα δώσουν έξτρα γεύση και νοστιμιά στα μπιφτέκια μας καθώς και υγρασία που είναι απαραίτητη για να γίνουν τα μπιφτέκια αφράτα. Δείτε εδώ τη συνταγή μου με μπιφτέκια με λαχανικά και θα ξετρελαθείτε.
  • Προσοχή στον χειρισμό του ήδη κατεψυγμένου κιμά. Όταν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο κιμά για τα μπιφτέκια τότε πρέπει , όταν ζυμωθεί ο κιμάς να μαγειρευτεί και να φαγωθεί. Απαγορεύεται να ξαναμπεί το ζυμωμένο μπιφτέκι απο τον κατεψυγμένο κιμά στην κατάψυξη.
  • Τον φρέσκο κιμά μπορείτε να τον καταψύξετε. Ζυμώστε τα μπιφτέκια με τον φρέσκο κιμά και αποθηκεύστε τα στην κατάψυξη.
  • Απολαύστε τα μπιφτέκια αμέσως μετά το ψήσιμο. Όσο είναι ζεστά ακόμα από το φούρνο τα μπιφτέκια είναι μαγικά. Ζεστά, ζουμερά και αφράτα. Όσο κρυώνουν σκληραίνουν και χάνουν τη μαγεία τους.

Καλή απόλαυση, γιατί είναι μια σπιτική καθημερινή απόλαυση με γεύση και μυρωδιές μαμάς που λατρεύουμε όλοι και να θυμάστε ότι λατρεύω να μοιράζομαι μαζί σας τις συνταγές μου, αλλά και τα μυστικά για σίγουρη επιτυχία, που αντλώ μέσα από τη δουλειά μου.

Δείτε εδώ μια συγκλονιστική συνταγή για burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι! Μπορείτε το φτιάξετε εύκολα και γρήγορα σπίτι μόνοι σας!

Τέρμα πια στα μπιφέκια «τούβλο» - Το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι στη βρώμη

Αν βαρέθηκες τα μπιφτέκια - «τούβλο» έχουμε την λύση! Το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι στη βρώμη και αυτή η συνταγή είναι ποίημα. Και θα γλιτώσεις θερμίδες και θα πάρεις παραπάνω γεύση, ακόμα το σκέφτεσαι να την κάνεις;

Μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες, αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό για μικρούς και μεγάλους! Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τα υλικά ένα προς ένα, μερικά τα έχετε ήδη στο ντουλάπι σας. Είστε έτοιμη να τα δείτε;

Υλικά Συνταγής

μπιφτέκια Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Για τις μεθυσμένες πατάτες

  • 8 πατάτες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 (350ml) κουτάκι μπύρα
  • 2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι και ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι

Για τα μπιφτέκια

  • 800 γρ. κιμάς (από μοσχάρι
    κοτόπουλο ή γαλοπούλα) 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1/2 φλ. κουάκερ (νιφάδες βρώμης)
  • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αυτά τα υγιεινά μπιφτέκια με βρώμη, μπορούν να γίνουν με κιμά από μοσχάρι, κοτόπολο ή γαλοπούλα. Πριν φτιάξουμε όμως το μείγμα του κιμά, ετοιμάζουμε τις πατάτες φούρνου.
  • Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, λάδι και τον χυμό του λεμονιού.
  • Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με την μπύρα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 1 ώρα και 15’.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά να μαραθούν. Δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
  • Σε μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
  • Πλάθουμε 8 μπιφτέκια. Αφού έχουν ψηθεί οι πατάτες για 50′, τότε τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω στις μισοψημένες πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20-25′ περίπου ώσπου να ροδίσουν (ανάλογα το ψήσιμο που επιθυμούμε)

Αυτά τα οφέλη της βρώμης θα πάρετε αν φτιάξετε την συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με τα μπιφτέκια

  • Είναι αποτοξινωτική: Χάρη στην μεγάλη της περιεκτικότητα σε αμινοξέα, ενισχύει την παραγωγή λεκτίνης στο συκώτι με αποτέλεσμα να προωθεί την αποβολή τοξινών από το σώμα. Η κατανάλωση βρώμης είναι επίσης καλή για τον καθαρισμό των αρτηριακών τοιχωμάτων, καθώς οι ίνες δημιουργούν ένα φράγμα ενάντια στα κατάλοιπα λίπους που συγκεντρώνονται στα αρτηριακά τοιχώματα και τα οποία μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα χοληστερόλης, καρδιακά προβλήματα, κτλ.
  • Βοηθά στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα: Αυτό είναι ένα καταπληκτικό νέο ιδίως για άτομα που πάσχουν από διαβήτη. Σίγουρα πρέπει να την προσθέσετε στην διατροφή σας για να βελτιώσετε την πέψη του αμύλου και να διατηρήσετε σταθερά τα επίπεδα της γλυκαιμίας, κυρίως μετά το φαγητό.