Σπιτική κολοκυθόπιτα που "σβήνει" την πείνα - Έχει χαμηλά λιπαρά

Για αυτές που θέλουν να διατηρήσουν σιλουέτα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σπιτική κολοκυθόπιτα που

Θες να "σβήσεις" την πείνα σου με κάτι που θα σε κρατήσει όλη την ημέρα αλλά ταυτόχρονα θα έχει και χαμηλά λιπαρά; Αυτή η σπιτική κολοκυθόπιτα είναι ότι πρέπει!

Παρακάτω ακολουθεί η συνταγή ακριβώς και τα υλικά

Υλικά:

  • 300 γραμμάρια κολοκυθάκια βραστά που θα γίνουν πουρέ
  • 200 γραμμάρια μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά
  • 100 γραμμάρια ψητά κολοκυθάκια σε φέτες
  • 2 αυγά
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένο κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο, αλάτι για γεύση.

Εκτέλεση:

  • Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με τα βραστά κολοκυθάκια και πολτοποιείστε τα με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνουν πουρέ. Πασπαλίστε με αλάτι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μοσχοκάρυδο και 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί.
  • Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί. Ύστερα προσθέστε τη μοτσαρέλα σε κύβους και ανακατέψτε μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Ρίξτε το μίγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και καλύψτε το με ένα στρώμα από ψητά κολοκυθάκια. Αφήστε το στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και είναι έτοιμη.

Κι αν σου περισσέψει κολοκύθι κράτα το να το βάλεις στα μπιφτέκια! Δες εδώ τι θα συμβεί

Πανεύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με ελαιόλαδο φέτα και αυγά

Σπιτική κολοκυθόπιτα εύκολη και γρήγορη

Αυτή η συνταγή για την πιο πανεύκολη κολοκυθόπιτα του κόσμου χωρίς φύλλο μπορείς να την κάνεις κι εσύ που είσαι αρχάρια στην κουζίνα! Έχει μόνο ελαιόλαδο,αυγά και κάποια ακόμα υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

Την βρήκαμε από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, την δοκιμάσαμε και την προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Υλικά Συνταγής

  • 1.200 γραμ. κολοκυθάκια τρυφερά
  • 5 αυγά χτυπημένα
  • 300 γραμ. φέτα σε τρίμματα
  • 300 γραμ. φρέσκο ανθότυρο
  • 160 γραμ. (1 φακελάκι) φρυγανιά
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
  • ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

  • Για την εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, λαδώνουµε ελαφρά ένα µικρό ταψί και το πασπαλίζουµε µε τη µισή φρυγανιά.
  • Αφού πλύνουµε ελαφρά τα κολοκυθάκια, αφαιρούµε το κοτσάνι και τα τρίβουµε σε χοντρό τρίφτη.
  • Τα αφήνουµε στο σουρωτήρι, τα αλατίζουµε λίγο και τα αφήνουµε να υδρώσουν για 15΄.
  • Τα στύβουµε µε τα χέρια και τα βάζουµε σε µπολ.
  • Προσθέτουµε τα αυγά, τα τυριά, την υπόλοιπη φρυγανιά, τον άνηθο και το δυόσµο, καθώς και τα φρέσκα κρεµµύδια.
  • Τρίβουµε µπόλικο πιπέρι και αλατίζουµε, αφού πρώτα δοκιµάσουµε το µείγµα.
  • Απλώνουµε το µείγµα στο ταψί.
  • Το ραντίζουµε µε το ελαιόλαδο και ψήνουµε την εύκολο κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο σε προθερµασµένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις για 40΄-45΄, µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.