Μακαρόνια φούρνου με κόκκινη σάλτσα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Μυρίζουν βασιλικό

Αυτό το φαγητό θα γίνει το αγαπημένο σας

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μακαρόνια φούρνου με κόκκινη σάλτσα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Μυρίζουν βασιλικό

Υπέροχα μακαρόνια φούρνου με κόκκινη σάλτσα που μοσχοβολάει βασιλικό, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Εύκολο και πεντανόστιμο φαγητό για όλη την οικογένεια.

Αυτά τα βήματα πρέπει να ακολουθήσετε για τα μακαρόνια φούρνου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμ. μικρά ζυμαρικά τορτελίνια ή βίδες κ.λ.π.
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ολόκληρες
  • 1-2 καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 ½ κιλό. ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 10 φύλλα βασιλικό ή ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά
  • 150 γραμ. τυρί τριμμένο παρμεζάνα ή πεκορίνο
  • 1 μπαστούνι μοτσαρέλα ή ανθότυρο ή μανούρι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δείτε ωστόσο και την συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για μακαρόνια με κιμά, κανέλα και κονιάκ πάνε το πιάτο σε άλλο επίπεδο.

Εκτέλεση

  • Για τα μακαρόνια φούρνου με κόκκινη σάλτσα, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά για 6 λεπτά σε μέτρια φωτιά να γίνει διάφανο χωρίς να πάρει χρώμα.
  • Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, τις προσθέτουμε στο κρεμμύδι, αφήνουμε να πάρουν βράση και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20΄.
  • Με τη ράβδο του μπλέντερ αλέθουμε την σάλτσα. Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό στη σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε.
  • Βράζουμε αλατισμένο νερό, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα βράζουμε και τα στραγγίζουμε. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Τα περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα ντομάτας και μία χούφτα τυρί τριμμένο.
  • Λαδώνουμε ένα πυρέξ, απλώνουμε το 1/2 γιαούρτι. Στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά, λίγη σάλτσα, τυρί τριμμένο και φέτες μοτσαρέλα.
  • Συνεχίζουμε σε στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Στην τελευταία στρώση πασπαλίζουμε βασιλικό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 20΄ λεπτά, να λιώσει το τυρί.

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και λαχανικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Πεντανόστιμα και γρήγορα

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει δημιουργήσει μια πεντανόστιμη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Πρόκειται για τα μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και λαχανικά.

Μία νηστίσιμη συνταγή που με τη φαντασία σας προσθέτοντας υλικά, π.χ. τυρί, κοτόπουλο, θαλασσινά (σε περιόδους εκτός νηστείας), θα σας...λύσει τα χέρια.

Υλικά Συνταγής

  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 5-6 φρέσκα ασπρομανίταρα ψιλοκομμένα
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1 καρότο κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1 κλωνάρι σέλερι κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1 πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
  • 800 γραμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. θυμάρι αποξηραμένο
  • 1 κ.γλ. βασιλικό αποξηραμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 500 γραμ. σπαγγέτι

Η εκτέλεση για τα μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και λαχανικά

  • Για τη νηστίσιμη μακαρονάδα με λαχανικά και κόκκινη σάλτσα, σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σε χαμηλή φωτιά μαραίνουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το ξίδι και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα μυρωδικά.
  • Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια. Τα στραγγίζουμε καλά και τα ρίχνουμε στη σάλτσα λαχανικών. Βράζουμε για 1 λεπτό δυνατά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Ιδανικά γαρνίρετε με φέτες τηγανητής ή ψητής μελιτζάνας και τριμμένο νηστίσιμο τυρί.

Μετά τα μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και λαχανικά, σερβίρεται στους καλεσμένους σας ή στην οικογένεια σας, ένα κομμάτι από αυτό το απίστευτο γλυκό ψυγείου με κεράσια. Δεν έχει ζάχαρη.