Ονειρικό γλυκό ψυγείου με κεράσια - Δροσερό και χωρίς ζάχαρη

Μια συνταγή της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ονειρικό γλυκό ψυγείου με κεράσια - Δροσερό και χωρίς ζάχαρη

Ονειρικό και άκρως δροσερό είναι αυτό το γλυκό ψυγείου με κύριο υλικό τα κεράσια. Είναι πολύ ελαφρύ, χωρίς ζάχαρη, αλλά και χωρίς... τύψεις. Θα είναι έτοιμο μέσα σε 15 λεπτά και τη συνταγή θα τη βρεις στο site της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Η συγκεκριμένη συνταγή βγάζει 10 μερίδες για να την απολαύσετε με την οικογένεια σας ή και φίλους.

Υλικά Συνταγής - Για τη βάση

  • 1 πακέτο μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
  • 100 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.σ. μέλι

Για τη γέμιση

  • 750 γραμ. μασκαρπόνε
  • 2 λάιμ ξύσμα και χυμό
  • 100 γραμ. στέβια

Για το γαρνίρισμα

  • φύλλα μέντας
  • 300 γραμ. φρέσκα κεράσια και άλλα κόκκινα φρούτα (φράουλες, μούρα, βατόμουρα)
  • λίγη στέβια

Εκτέλεση

  • Για το cheesecake ψυγείου χωρίς ζάχαρη, θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 23 εκ.
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε μπολ. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το μέλι. Ανακατεύουμε και τα στρώνουμε στη φόρμα. Το παγώνουμε στο ψυγείο.
  • Βάζουμε το τυρί μασκαρπόνε σε μπολ. Προσθέτουμε τη στέβια, το ξύσμα και το χυμό λάιμ. Απαλά ανακατεύουμε τα υλικά.
  • Απλώνουμε την κρέμα στη βάση μπισκότου. Στρώνουμε την επιφάνεια. Το παγώνουμε για 2 ώρες.
  • Για να σερβίρουμε, λιώνουμε τα μισά φρούτα στο μπλέντερ με την στέβια.
  • Γαρνίρουμε το cheesecake με τα φρέσκα φρούτα και τα φύλλα μέντας. Σε κάθε πιάτο απλώνουμε λίγη σάλτσα φρούτων.

Αν ωστόσο, δεν είσαι λάτρης των φρούτων σου έχουμε και ένα απίστευτο γλυκό ψυγείου με κρέμα και μπισκότα. Στο στόμα σκάνε σαν... «βόμβα» οι γεύσεις του. Δείτε την συνταγή εδώ.

Ονειρικό είναι και αυτό το γλυκό ψυγείου χωρίς κεράσια, αλλά με λεμόνια

Ένα γλυκό ψυγείου με κρέμα και λεμόνι έφτιαξε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και τρελαθήκαμε. Είναι πολύ δροσερό και ότι πρέπει για φέτος την Άνοιξη, αλλά και το καλοκαίρι. Παρακάτω θα βρείτε τα υλικά που χρειαζόμαστε, αλλά και την παρασκευή του.

Φτιάξτε το οπωσδήποτε και εισπράξτε συγχαρητήρια. Την συνταγή βρήκαμε στο Argiro.gr

Υλικά Συνταγής

  • Για τη βάση
  • 150 γραμ. βούτυρο
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 100 γραμ.+50 γραμ. κρέμα λεμόνι εμπορίου (ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού λεμόνι ή πορτοκάλι κλπ.)
  • 200 γραμ. γιαούρτι
  • ξύσμα από 1 γλυκολέμονο ή λάιμ
  • 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Για την επικάλυψη
  • 1 κουτί φυτική σαντιγί (κονσέρβα) κρύα
  • 400 γραμ. ζαχαρούχο (1 κουτί)
  • 100 γραμ. κρέμα λεμόνι
  • γλασαρισμένες φέτες γλυκολέμονο ή λάιμ για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Για το καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου λεμόνι, βουτυρώνουμε μικρό τετράγωνο πυρέξ και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC αντιστάσεις ή 160ºC στον αέρα.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει για 3′. Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά να τα πίνει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα 50 γραμ. (4 κουταλιές) κρέμα λεμόνι ή σιρόπι, το ξύσμα λεμόνι και το γιαούρτι. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και απαλά αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα. Αδειάζουμε στο βουτυρωμένο πυρέξ. Ψήνουμε για περίπου 40′ να ροδίσει να φουσκώσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
  • Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, όπως είναι καυτό, το περιχύνουμε με την υπόλοιπη (100 γραμ.) κρέμα λεμόνι ή το σιρόπι.
  • Αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Παγώνουμε στο ψυγείο.

Για την επικάλυψη

  • Χτυπάμε με μίξερ χειρός την φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και τα χτυπάμε μαζί για 6-7′. Προσθέτουμε την κρέμα λεμόνι. Αδειάζουμε την κρέμα στο σιροπιασμένο παντεσπάνι στο ταψί.
  • Παγώνουμε το γλυκό να σφίξει η κρέμα και να σταθεροποιηθεί. Γαρνίρουμε με γλυκό κουταλιού λεμόνι και ξύσμα ή γλασαρισμένες φέτες λάιμ και λεμόνι.

Αν θέλετε αλμυρό, φτιάξτε σαλάτα με πορτοκάλι και μανούρι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που έχει ελάχιστες θερμίδες.