Τεμπέλικη κολοκυθόπιτα με κίτρινο τυρί - Έτοιμη μέσα σε λίγα λεπτά

Θα την λατρέψει όλη η οικογένεια

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τεμπέλικη κολοκυθόπιτα με κίτρινο τυρί - Έτοιμη μέσα σε λίγα λεπτά

Αυτή η τεμπέλικη κολοκυθόπιτα με κίτρινο τυρί θα γίνει και η αγαπημένη σου. Θα είναι έτοιμη μέσα σε λίγα λεπτά και θα λατρέψεις να την φτιάχνεις καθημερινά στο σπίτι.

Αυτή είναι η συνταγή για την τεμπέλικη κολοκυθόπιτα με κίτρινο τυρί

  • Υλικά συνταγής
  • 2 φλιτζ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 3 κολοκυθάκια μέτριου μεγέθους
  • ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • ½ κιλό φέτα ή λευκό τυρί
  • 4 αυγά

Διαδικασία συνταγής

  • Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και τους ρίχνουμε λίγο αλάτι. Χτυπάμε με μίξερ το τα αυγά να αφρατέψουν, προσθέτουμε το λάδι και το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι και το μπέικιν.
  • Στραγγίζουμε πολύ καλά τα κολοκυθάκια πιεζοντας τα στα χέρια σαν να τα στίβουμε.
  • Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τον άνηθο και τη φέτα στο μείγμα και ανακατεύουμε.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί (Νο36) και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 75 λεπτά.
  • Σερβίρουμε ζεστό.

Κι αν σου περισσέψει κολοκύθι κράτα το να το βάλεις στα μπιφτέκια! Δες εδώ τι θα συμβεί

Κολοκυθόπιτα "της τεμπέλας": Η πιο εύκολη συνταγή!

Αν δεν ξέρεις να ανοίγεις φύλλο, δεν πειράζει καθόλου! Σου έχουμε μία συνταγή για κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο ή αλλιώς Μπατζίνα.

Υλικά

  • 3-4 κολοκυθάκια πράσινα
  • 4 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού λάδι
  • 1 φλ. ελληνικού φρυγανιά
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 σακουλάκι μπέικιν
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ τυρί φέτα
  • δυόσμο, μαϊντανό ψιλοκομμένα
  • αλάτι ,πιπέρι

Συνταγή

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στην χοντρή μεριά του τρίφτη, τα στύβουμε με τα χέρια και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν για περίπου 30 λεπτά.
  • Έπειτα βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο ταπερ και τα ανακατεύουμε καλά σαν να ζυμώνουμε κιμά.
  • Περνούμε ένα ταψί 30 χ 40 ή 32 εκ διάμετρο το λαδώνουμε και το περνάμε μια στρώση με φρυγανιά.
  • Ρίχνουμε από πάνω τον χυλό, πάνω στον χυλό ρίχνουμε πάλι λίγο λάδι και φρυγανιά για να κάνει κρούστα.
  • Το ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσίσει καλά η επιφάνεια.