Κλασική ιταλική μακαρονάδα με ελαιόλαδο και 5 ακόμη υλικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Έτοιμη σε 10’

θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κλασική ιταλική μακαρονάδα με ελαιόλαδο και 5 ακόμη υλικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Έτοιμη σε 10’

Θες να φέρεις την... Ιταλία στο σπίτι σου; Φτιάξε αυτή την κορυφαία και κλασική μακαρονάδα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου! Θέλει 5 υλικά, λίγο ελαιόλαδο και σε 10 λεπτά θα την έχεις στο πιάτο σου!

Μια συνταγή που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμ. σπαγγέτι
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 1-2 καυτερές πιπεριές τσίλι
  • αλάτι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο προαιρετικά

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε την εύκολη μακαρονάδα aglio olio βράζοντας πρώτα τα ζυμαρικά σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει μέχρι να γίνουν al dente.
  • Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με την ψιλοκομμένη πιπερίτσα για 1-2′, χωρίς να πάρουν χρώμα.
  • Με τσιμπίδα παίρνουμε τα μακαρόνια καθώς στάζουν από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε μέσα στο λάδι με την πιπερίτσα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε προαιρετικά ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

Κι αν θες κάτι σε γλυκό για να συνοδεύσεις αυτό το γεύμα φτιάξε αυτό το αφράτο γλυκό ψυγείου με ανανά και μπισκότα!

Εύκολα και πεντανόστιμα μακαρόνια με τέλεια σάλτσα κοκκινιστό χταποδάκι - Τα μυστικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

συνταγές με μακαρόνια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υπέροχη μακαρονάδα με τέλεια σάλτσα κοκκινιστό χταποδάκι, για ένα τραπέζι με φίλους, αλλά και για οικογενειακό σαρακοστιανό γεύμα, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Είναι εύκολη και πεντανόστιμη.

Αυτά πρέπει να κάνουμε για τα μακαρόνια με σάλτσα κοκκινιστό χταποδάκι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 1 χταπόδι περίπου 1 κιλό
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευασία ντοματάκια κον κασέ
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα ακατέργαστη ζάχαρη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γραμ. σπαγγέτι

Εκτέλεση

  • Για το χταπόδι με μακαρόνια, ζεσταίνουμε πρώτα σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά έως ότου γίνει διάφανο, χωρίς όμως να πάρει χρώμα.
  • Εν τω μεταξύ, έχουμε καθαρίσει και κόψει σε μπουκιές το χταπόδι. Το προσθέτουμε στο κρεμμύδι και το αφήνουμε να σοταριστεί για 3΄-4΄ μέχρι να αλλάξει χρώμα και να κοκκινίσει ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο, το μπαχάρι, τη ζάχαρη και τρίβουμε αρκετό πιπέρι.
  • Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε γύρω στα 35΄-40΄, έως ότου να μαλακώσει το χταπόδι και να χυλώσει η σάλτσα. Εν τω μεταξύ βράζουμε το σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, δύο λεπτά λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία. Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά μου για να βράζετε τέλεια τα μακαρόνια σας.
  • Με μια τσιμπίδα και ενώ τα μακαρόνια στάζουν, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε για 2΄ και σερβίρουμε.