Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Απίστευτη κολοκυθόπιτα με κασέρι και λάδι ελιάς - Μεζές για μερακλήδες

Έτοιμη σε πολύ λίγο χρόνο

Απίστευτη κολοκυθόπιτα με κασέρι και λάδι ελιάς - Μεζές για μερακλήδες
ΑΛΜΥΡΕΣ 30.06.2020 12:23
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Αυτή η συνταγή είναι για τους μερακλήδες της παρέας! Η συγκεκριμένη κολοκυθόπιτα έχει απίστευτη γεύση με το κασέρι και το λάδι ελιάς να το φτάνουν σε άλλο επίπεδο!

Δοκιμάστε και σας εγγυούμαστε, θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Υλικά

Για τη γέμιση

  • 400γρ τυριά τριμμένα (φέτα, ανθότυρο, κασέρι ή γραβιέρα)
  • 500γρ τριμμένο κολοκύθι ή κολοκύθα
  • 2 αυγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού καυκαλήθρες ή μαϊντανό
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού δυόσμο
  • Πιπέρι
  • 100γρ ελαιόλαδο
  • Για το φύλλο (ελαστική ζύμη)
  • 400γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι λάδι ελιάς
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • Νερό για να γίνει ελαστική ζύμη (περίπου 50γρ)

Εκτέλεση

  • Σε μία λεκάνη αναμιγνύουμε τα υλικά του φύλλου εκτός από το νερό, που το προσθέτουμε σιγά-σιγά μέχρι να πετύχουμε μια ελαστική ζύμη και το αφήνουμε να «ξεκουραστεί».
  • Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε καλά τα υλικά της γέμισης. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια, το ένα λίγο πιο μεγάλο. Το πιο μεγάλο κομμάτι το ανοίγουμε με ένα πλάστη (ή σε μηχανή) σε φύλλο, έτσι ώστε να καλύψουμε τον πάτο και τα πλαϊνά του ταψιού. Ρίχνουμε στο ταψί τη γέμιση και τη στρώνουμε ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος. Γυρίζουμε προς τα μέσα το φύλλο από τα πλαϊνά. Ανοίγουμε το μικρότερο κομμάτι της ζύμης σε φύλλο έτσι ώστε να καλύψουμε τη γέμιση. Μ΄ ένα μαχαίρι χαράζουμε το πάνω φύλλο στα κομμάτια που θέλουμε να κόψουμε την πίτα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά (μέχρι να γίνει το φύλλο χρυσαφένιο και τραγανό). Αφήνουμε να κρυώσει λίγλο, κόβουμε τα κομμάτια με μια σπάτουλα και σερβίρουμε

Και για γλυκό δοκίμασε αυτή την συνταγή: Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και ανανά - Είναι τόσο αφράτο και δροσιστικό

Σπιτική κολοκυθόπιτα που "σβήνει" την πείνα - Έχει χαμηλά λιπαρά

συνταγές για κολοκυθόπιτα

Θες να "σβήσεις" την πείνα σου με κάτι που θα σε κρατήσει όλη την ημέρα αλλά ταυτόχρονα θα έχει και χαμηλά λιπαρά; Αυτή η σπιτική κολοκυθόπιτα είναι ότι πρέπει!

Παρακάτω ακολουθεί η συνταγή ακριβώς και τα υλικά

Υλικά:

  • 300 γραμμάρια κολοκυθάκια βραστά που θα γίνουν πουρέ
  • 200 γραμμάρια μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά
  • 100 γραμμάρια ψητά κολοκυθάκια σε φέτες
  • 2 αυγά
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένο κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο, αλάτι για γεύση.

Εκτέλεση:

  • Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με τα βραστά κολοκυθάκια και πολτοποιείστε τα με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνουν πουρέ. Πασπαλίστε με αλάτι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μοσχοκάρυδο και 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί.
  • Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί. Ύστερα προσθέστε τη μοτσαρέλα σε κύβους και ανακατέψτε μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Ρίξτε το μίγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και καλύψτε το με ένα στρώμα από ψητά κολοκυθάκια. Αφήστε το στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και είναι έτοιμη.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κλασική ιταλική μακαρονάδα με ελαιόλαδο και 5 ακόμη υλικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Έτοιμη σε 10’

Παραδοσιακή κρεατόπιτα με μπεσαμέλ - Βάλε κανέλα και θα γίνει μούρλια

Share