Η πιο εύκολη σπιτική θαλασσινή μακαρονάδα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Οι καυτερές πιπεριές είναι το μυστικό συστατικό

Θα την ερωτευτείτε αυτή την συνταγή

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η πιο εύκολη σπιτική θαλασσινή μακαρονάδα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Οι καυτερές πιπεριές είναι το μυστικό συστατικό

Αυτή η σπιτική θαλασσινή μακαρονάδα κρύβει πολύ γεύση μέσα της. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας αποκαλύπτει τα μυστικά της και το ένα και μοναδικό στην συγκεκριμένη συνταγή είναι η καυτερές πιπεριές.

Είναι απλή και μυρίζει θάλασσα!

Υλικά Συνταγής

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο σπασμένες
  • 880 γραμ. φρέσκα μύδια καθαρισμένα και πλυμένα
  • 2 καλαμάρια κομμένα σε φέτες
  • 300 γραμ. φρέσκες γαρίδες
  • 1/3 φλ. ούζο
  • 3 ντομάτες ώριμες χωρίς σπόρους ψιλοκομμένες
  • 500 γραμ. σπαγγέτι χωρίς γλουτένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2-3 αποξηραμένες καυτερές πιπερίτσες

Εκτέλεση

  • Για τη μακαρονάδα με θαλασσινά, πρώτα καθαρίζουμε τα μύδια, τραβώντας το μουστάκι τους προς αντίθετη φορά και τρίβουμε το κέλυφος με καθαρό σφουγγάρι ή βουρτσάκι. Τα πλένουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.
  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και κρατώντας τα κεφάλια ενωμένα με το σώμα.
    Κόβουμε σε φέτες το καλαμάρι.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία.

Για τη σάλτσα

  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σπασμένα σκόρδα σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το καλαμάρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να αλλάξουν χρώμα. Σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το ούζο.
  • Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις γαρίδες και το καλαμάρι σε πιάτο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μύδια. Σκεπάζουμε και βάζουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια και να βγάλουν τα ζουμάκια τους. Κουνάμε μια δυο φορές το τηγάνι για να ανοίξουν πιο εύκολα. Όσα δεν ανοίξουν, αφού τα ανακατέψουμε τα αφαιρούμε και τα πετάμε. Ρίχνουμε ξανά τις γαρίδες και το καλαμάρι.
  • Με τσιμπίδα και όπως στάζουν ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στη σάλτσα θαλασσινών. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά να πιουν τα σπαγκέτι τα υγρά των θαλασσινών και της σάλτσας.
  • Δεν αλατίζουμε αν δεν δοκιμάσουμε πρώτα. Τα φρέσκα μύδια είναι πολύ νόστιμα και συνήθως δεν προσθέτουμε αλάτι στο μαγείρεμα.
  • Στο τέλος του μαγειρέματος πασπαλίζουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε, ισομοιράζουμε σε βαθιά πιάτα και σερβίρουμε αμέσως.

Και το απόλυτο συνοδευτικό γι αυτή την συνταγή είναι αυτό το θεϊκό γλυκό ψυγείου με κρέμα λεμόνι και αμύγδαλα!

Κλασική ιταλική μακαρονάδα με ελαιόλαδο και 5 ακόμη υλικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Έτοιμη σε 10’

Μακαρόνια με θαλασσινά συνταγές Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμ. σπαγγέτι
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 1-2 καυτερές πιπεριές τσίλι
  • αλάτι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο προαιρετικά

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε την εύκολη μακαρονάδα aglio olio βράζοντας πρώτα τα ζυμαρικά σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει μέχρι να γίνουν al dente.
  • Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με την ψιλοκομμένη πιπερίτσα για 1-2′, χωρίς να πάρουν χρώμα.
  • Με τσιμπίδα παίρνουμε τα μακαρόνια καθώς στάζουν από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε μέσα στο λάδι με την πιπερίτσα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε προαιρετικά ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.