Δροσερό γλυκό ψυγείου με λεμόνι και αμύγδαλα από την Βέφα Αλεξιάδου

Η συνταγή είναι πανεύκολη

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Δροσερό γλυκό ψυγείου με λεμόνι και αμύγδαλα από την Βέφα Αλεξιάδου

Είναι μία πανεύκολη συνταγή, το γλυκό ψυγείου με λεμόνι και αμύγδαλα, από τα χεράκια της Βέφας Αλεξιάδου. Είναι από το βιβλίο "πρόσκληση σε τσάι" . Μετά από το φαγητό, είναι ότι καλύτερο.

Μπορείτε να το γαρνίρετε με σαντιγί και ζελεδάκια λεμονιού.

Αυτά τα βήματα πρέπει να ακολουθήσετε για το γλυκό ψυγείου με λεμόνι και αμύγδαλα από την Βέφα Αλεξιάδου

Υλικά

  • 10 μερίδες
  • 1,5 κούπας γάλα εβαπορέ πολύ κρύο
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 1 κουτί ζελέ λεμόνι
  • 1 κούπα ζεματιστό νερό
  • 1/4 κούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
  • 50 γραμμάρια καβουρντισμένο αμυγδαλάκι

Εκτέλεση

  • Διαλύστε το ζελέ
  • στο ζεματιστό νερό.Ρίξτε μέσα τον χυμό λεμονιού και αφήστε το να σταθεί στο ψυγείο,ώσπου να πάρει την πυκνότητα του μελιού
  • Χτυπήστε το κρύο γάλα(βάλτε το να σταθεί 45 λεπτά στην κατάψυξη) με τη ζάχαρη στο μίξερ στην δυνατή ταχύτητα να αφρατέψει
  • Ρίξτε μέσα το μισοπηγμένο ζελέ και το ξύσμα
  • Χτυπήστε το μείγμα λίγο ακόμα και αδειάστε το σε ένα μπώλ με το καβουρντισμένο αμυγδαλάκι
  • Βάλτε το στο ψυγείο να πήξει.

Ονειρεμένο γλυκό ψυγείου με μπισκότα ολικής άλεσης και τυρί κρέμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αυτό το γλυκό ψυγείου με λεμόνι, μπισκότα ολικής άλεσης και τυρί κρέμα είναι από τα χέρια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και ονειρεμένο. Πρόκειται να το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Ό,τι πρέπει για να το σερβίρετε με το απογευματινό καφεδάκι στη βεράντα ή στην αυλή.

Γλυκό ψυγείου λεμόνι

Όσα χρειάζεται να ακολουθήσεις για το γλυκό ψυγείου με μπισκότα άλεσης και τυρί κρέμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 250 γραμ. μπισκότα ολικής άλεσης
  • 125 γραμ. βούτυρο λιωμένο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 300 γραμ. τυρί κρέμα
  • 400 γραμ.(1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
  • 2 ζουμερά λάιμ ή λεμόνια (ξύσμα και χυμό)
  • 1 κ.γλ. ζελατίνη
  • 1 κ.σ. νερό
  • Για τo γαρνίρισμα
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 6 κ.σ. νερό
  • 2 λεμόνια (τη φλούδα κομμένη σε λεπτές λωρίδες)
  • ½ λεμόνι (χυμός)

Εκτέλεση

  • Για το τσιζκέικ λεμόνι, αλέθουμε στον κάδο του μίξερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Λίγο λίγο προσθέτουμε το λιωμένο αλλά κρύο πλέον βούτυρο και τα χτυπάμε να ενωθούν.
  • Σε αντικολλητική φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. αδειάζουμε το μείγμα μπισκότου με το κουτάλι και το στρώνουμε στη βάση και στα πλάγια (4 εκ. ύψος πλαϊνό) σαν να δημιουργούμε μια θήκη μπισκότου για την κρέμα λεμόνι. Παγώνουμε το μπισκότο στο ψυγείο για 3΄.
  • Βάζουμε το μαλακό τυρί κρέμα σε μπολ και το χτυπάμε λίγο με σύρμα ή με μίξερ χειρός ν’ αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό κα το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε ή χτυπάμε με μίξερ χειρός να ενωθούν καλά τα υλικά.
  • Τοποθετούμε τη ζελατίνη σε κανάτα ή μπολ. Περιχύνουμε με το νερό. Βάζουμε την κανάτα πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει, να λιώσει η ζελατίνη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά. Αφήνουμε 3΄-4΄ να κρυώσει και την προσθέτουμε στην κρέμα. Ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο παγωμένο μπισκότο. Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα για να κόβεται, περίπου 3 ώρες.
  • Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το νερό. Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες φλούδες λεμόνι και το χυμό. Σιγοβράζουμε για 5΄-6΄ να δέσει ελαφρά το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα. Ξεφορμάρουμε το γλυκό. Κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια γαρνίροντας με μια κουταλιά από το γλυκό κουταλιού.

Αν θέλετε αλμυρό, φτιάξτε σαλάτα με πορτοκάλι και μανούρι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που έχει ελάχιστες θερμίδες.