Θεσπέσια ελληνική πίτα με κολοκυθάκια και γιαούρτι - Γίνεται στο άψε σβήσε

Θα την λατρέψετε, μυρίζει τέλεια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θεσπέσια ελληνική πίτα με κολοκυθάκια και γιαούρτι - Γίνεται στο άψε σβήσε

Αυτή η ελληνική πίτα είναι ότι καλύτερο θα μπορούσατε να φτιάξετε στο σπίτι σας! Είναι θεσπέσια έχει μέσα γιαούρτι και κολοκύθι και γίνεται στο άψε σβήσε.

Αν θες ένα κολατσιό για πριν και μετά την παραλία ιδού!

Απαραίτητα υλικά

  • 125 ml. ελαιόλαδο
  • 250 ml. ψιλοκομμένο φρέσκο σκόρδο
  • 3 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους (βάρους περίπου 700γρ.)
  • 5 ή 6 αυγά, ανάλογα με το μέγεθός τους
  • 250 ml. στραγγιστό γιαούρτι
  • 250 ml. αλεύρι
  • 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. τυρί φέτα
  • 150 γρ. μοτσαρέλα
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • μαυροπίπερο, αλάτι
  • 12 λεπτά κυκλάκια κολοκυθάκι για διακόσμηση

Προετοιμασία

  • Λόγω της ιδιαίτερης πυκνότητας που έχει το ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι, καλύτερα χρησιμοποιείστε τέτοιο για την συνταγή αυτή. Ως αντικατάστατο αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και απλό γιαούρτι, το οποίο όμως θα στραγγίξετε καλά από τα επιπλέον υγρά. Τα κολοκυθάκια δεν τα ξεφλουδίζετε, απλά τα πλένετε καλά και τα κόβετε σε κυβάκια. Κόβετε επίσης και το φρέσκο σκόρδο σε ροδέλες.
  • Σε μεγαλύτερο σκεύος ζεσταίνετε ελαιόλαδο και προσθέτετε τα κολοκυθάκια και το σκόρδο και έπειτα αλατίζετε και συνεχίζετε σε χαμηλή φωτιά επί 20 λεπτά της ώρας, εωσότου μαλακώσουν καλά τα κολοκυθάκια, χωρίς όμως να αρχίσουν να διαλύονται.
  • Σε μεγαλύτερο σκεύος τοποθετείτε τα αυγά και το στραγγιστό γιαούρτι και ανακατεύετε πολύ καλά. Έπειτα προσθέστε το αλεύρι, στο οποίο νωρίστερα έχετε ανακατέψει και το μπέικιν πάουντερ. Όταν το μείγμα ανακατευτεί καλά, προσθέστε την φέτα, τη μοτσαρέλα και τα μαλακά πλέον κολοκυθάκια. Ανακατέψτε και προσθέστε αλάτι, μαϊντανό και μαυροπίπερο.
  • Βάλτε όλο το μείγμα σε ταψί καλά λαδωμένο και από πάνω αραδιάστε τα κυκλάκια κολοκυθάκι. Σε καλά ζεσταμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, ψήνετε για μια ώρα. Αφήνετε την ψημμένη πλέον πίτα να κρυώσει για 15 λεπτά και έπειτα την κόβετε σε κομμάτια.

Βγαίνει και σε γλυκά αυτή η κολοκυθόπιτα! Δες εδώ την συνταγή

Καλή όρεξη.

Δεν σου βγαίνουν τραγανά τα κολοκυθάκια; Το λάθος που κάνεις με το ελαιόλαδο και γίνονται... νιανια!

συνταγές με κολοκυθάκια

Τηγανίζεις κολοκυθάκια και σου βγαίνουν νιανιά αντί να τα κάνεις τραγανά; Αν αναρωτιέσαι τι φταίει είναι μια κίνηση που κάνεις με το ελαιόλαδο και καταστρέφεις τα πάντα!

Σου έχουμε παρακάτω τα απόλυτα μυστικά για να μην την πατήσεις ξανά!

Το λάθος στο τηγάνισμα με το ελαιόλαδο κι όλα τα μυστικά για να βγουν τραγανά τα κολοκυθάκια

Το μυστικό για να γίνουν πολύ τραγανά τα κολοκυθάκια σας είναι στην προετοιμασία τους. Δεν θα χρειαστεί να φτιάξετε χυλό για να τα βουτήξετε – κάτι που κατ’ εμένα κάνει τη διαδικασία ακόμα πιο εύκολη – αλλά το μόνο που θα κάνετε είναι τα αλευρώσετε καλά και αμέσως πριν τα ρίξετε στο τηγάνι να τα βουτήξετε στιγμιαία σε ένα μπολ με νερό. Το νερό, ενώνεται με το αλεύρι και σχηματίζει ένα στρώμα σαν χυλό, το οποίο όταν τηγανιστεί, γίνεται απίστευτα τραγανό. Προσοχή μόνο, χρησιμοποιείστε μία βαθιά κατσαρόλα ή τηγάνι, γιατί το λάδι θα πιτσιλίσει λίγο.

Κόψτε τα αρκετά λεπτά. Αν οι φέτες από τα κολοκυθάκια είναι παχουλές, τα κολοκυθάκια σας δεν θα γίνουν ποτέ αρκετά τραγανά. Χρησιμοποιήστε το ειδικό μαντολίνο κουζίνας, ένα αποφλοιωτή λαχανικών, ή ένα κοφτερό μαχαίρι.

Δες εδώ και τα κορυφαία tips για να μην μυρίζει μπρόκολο όλο το σπίτι όταν το βράζεις!

Αλατίστε τα καλά. Το αλάτι θα δώσει γεύση αλλά και θα τραβήξει αρκετή από την υγρασία που έχουν στο εσωτερικό τους. Όσο περισσότερη υγρασία τραβήξει, τόσο πιο τραγανά θα γίνουν τα κολοκυθάκια σας.

Στραγγίξτε τα καλά και στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας.Τα τηγανητά κολοκυθάκια μπορείτε να τα σερβίρετε σκέτα με λίγο κρασί ή ούζο ή να τα συνοδέψετε με ένα εύκολο και δροσερό ντιπ γιαουρτιού. Ανακατέψτε λίγο στραγγιστό γιαούρτι με μία πρέζα αλάτι και ψιλοκομμένο άνιθο, και οι καλεσμένοι σας θα ενθουσιαστούν!