Βάλτε λεμόνι και ψωμί στην κατσαρόλα που βράζει το μπρόκολο για να μην μυρίσει το σπίτι! Τα 6 μυστικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Τέλος στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι νοικοκυρές

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Βάλτε λεμόνι και ψωμί στην κατσαρόλα που βράζει το μπρόκολο για να μην μυρίσει το σπίτι! Τα 6 μυστικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με τα 6 αυτά μυστικά της βάζει τέλος στο μεγαλύτερο μαρτύριο των... νοικοκυρών! Τι μπορείς να βάλεις εκτός από ψωμί και λεμόνι στην κατσαρόλα με το μπρόκολο για να μην μυρίσει όλο το σπίτι;

Θέλετε να βράσετε κουνουπίδι αλλά αποφεύγετε γιατί υποφέρουν όλοι και κάνει και 5 χρόνια να ξεμυρίσει; Αυτά τα κολπάκια παρακάτω σίγουρα θα σας σώσουν!

Τα 6 μυστικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για να μην μυρίσει το σπίτι μπρόκολο - Τι να βάλεις εκτός από ψωμί και λεμόνι

  • Πρώτο και σημαντικότερο, μην παραμαγειρεύετε το κουνουπίδι. Σπάστε το με τα χέρια σε κομμάτια πριν το βάλετε στην κατσαρόλα και βράστε το, τόσο ώστε ίσα που να μαλακώσει. Το πολύ βράσιμο σχηματίζει την πολύ έντονη μυρωδιά.
  • Μαγειρέψτε το στον ατμό ή κάντε το σοτέ στο τηγάνι. Γίνεται πολύ νόστιμο και δεν αναδύεται η γνωστή μυρωδιά.
  • Στύψτε μισό λεμόνι μέσα στο νερό που βράζει το κουνουπίδι και ρίξτε και την λεμονόκουπα μέσα στην κατσαρόλα.
  • Προσθέστε ένα κομμάτι μπαγιάτικο ψωμί μέσα στην κατσαρόλα που το βράζετε. Αυτό θα απορροφήσει μεγάλο μέρος της μυρωδιάς.
  • Άλλοι προτείνουν να προσθέσετε ένα κομμάτι σέλινο μέσα στην κατσαρόλα.
  • Ακόμα ένας άλλος τρόπος είναι να βράσετε το κουνουπίδι με σκεπασμένη την κατσαρόλα και να τοποθετήσετε πάνω στο καπάκι ένα βαμβάκι το οποίο προηγουμένως έχετε ποτίσει με ξίδι.

Πώς να βράσω το μπρόκολο να μην μυρίζει

Επίσης, το μπρόκολο βοηθάει στον... καρκίνο! Δες εδώ περισσότερα

Πως να βράσεις μπρόκολο σαν επαγγελματίας - Τα μικρά μυστικά

  • Πριν αρχίσεις πλύνε το μπρόκολο πολύ καλά.
  • Στην συνέχεια αφαίρεσε όλα τα σκληρά φύλλα.(τα φύλλα μπορέις να τα φάς αλλά θέλουν αρκετό βράσιμο)
  • Κόψε το χοντρό κοτσάνι. Πολλοί πετάνε αυτό το κομμάτι το οποίο όμως αν το κόψεις περιμετρικά σε 4 πλευρές, καταλήγεις με ένα πολύ τρυφερό κομμάτι που τρώγεται ωμό και είναι φανταστικό!
  • Χάραξε τη βάση σαν να κόβεις μια pizza.
  • Τράβηξε κάθε κομμάτι και στην ουσία χωρισέ τα με το χέρι.
  • Το μεγάλο λάθος που γίνεται με το μπρόκολο είναι όταν το βράζεις σε χοντρά κομμάτια και καταλήουν να παραμαγειρεύονται οι κορυφές και τα κοτσάνια να είναι σκληρά.
  • Ιδανικά τέτοιου μεγέθους κομμάτια θα σου δώσουν ένα ωραίο αποτέλεσμα.
  • Βάλε λίγο αλάτι στο νερό.
  • Όταν έχει πάρει βράση ρίξε τα κομμένα μπρόκολα.
  • Μην τα παραβράσεις! Όσο περισσότερο το βράσιμο τόσο λιγότερα θρεπτικά συστατικά μένουν στο τέλος. Προσωπικά το βράζω 1′ με 1.30′.
  • Σούρωσε και κρύωσε γρήγορα το μπρόκολο αν δεν τα καταναλώσεις άμεσα (ιδανικά σε μπολ με νερό και πάγο).
  • Στράγγιξε πολύ καλά.

Το σωστά βρασμένο και στραγγισμένο μπρόκολο μπορεί να διατηρηθεί από 4 έως και 6 μέρες με σωστή αποθήκευση στο ψυγείο υπό τις εξής προϋποθέσεις:

  • ότι δεν είναι παραβρασμένο
  • έχει στραγγίξει πολύ καλά πριν την αποθήκευση και δεν έχει ΄κρατήσει’ νερά που αυτά μειώνουν την διάρκεια ζωής του
  • έχει αποθηκευτεί σε αεροστεγές τάπερ/δοχείο
  • Άρα αυτό σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις μαζική ποσότητα και να το αποθηκεύσεις στο ψυγείο.