Διαιτητικά και αφράτα μπιφτέκια γαλοπούλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Θα χάσεις κιλά χωρίς να πεινάσεις

Θα την λατρέψεις αυτή την συνταγή

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Διαιτητικά και αφράτα μπιφτέκια γαλοπούλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Θα χάσεις κιλά χωρίς να πεινάσεις

Θες να χάσεις κιλά χωρίς να πεινάσεις ιδιαίτερα; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σου παρουσιάζει την καλύτερη και διαιτητική συνταγή για αφράτα μπιφτέκια γαλοπούλας!

Είναι νόστιμα, φτιάχνονται γρήγορα και θα τα λατρέψουν μέχρι και τα παιδιά σου!

Υλικά Συνταγής

  • 1 φλ. νιφάδες βρώμης ή ψίχουλα ψωμιού
  • 600 γραμ. κιμά γαλοπούλας (ή κοτόπουλου)
  • 1 μέτρια ντομάτα (τριμμένη)
  • 2 κ.σ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 6 λιαστές ντομάτες (ψιλοκομμένες)
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1/2 φλ. τρίμματα φέτας (ή κατσικίσιου τυριού)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 4 πίτες κυπριακές για σουβλάκι
  • μαρούλι
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι

Εκτέλεση

  • Για τα υγιεινά και αφράτα μπιφτέκια γαλοπούλας με βρώμη, ζεσταίνουμε πρώτα το λάδι σε χαμηλή φωτιά, αφήνουμε το κρεμμύδι για 6-7′, ανακατεύοντας να γλυκάνει. Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Βάζουμε τη βρώμη ή τα ψίχουλα σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα και τα μουλιάζουμε ανακατεύοντας με το πιρούνι.
  • Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά καθώς και αλατοπίπερο.
  • Ζυμώνουμε τον κιμά και πλάθουμε 4 μεγάλα μπιφτέκια γαλοπούλας.
  • Το μείγμα για το μπιφτέκι δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σφιχτό, ούτε πολύ αραιό. Γι’ αυτό, αν έχει παραπάνω υγρασία ο κιμάς, το μαζεύουμε πασπαλίζοντας φρυγανιά. Αν είναι σφιχτός τρίβουμε λίγη επιπλέον ντομάτα.
  • Σε ελαφρά λαδωμένο σκεύος, τηγάνι ή γκριλιέρα ψήνουμε τα μπιφτέκια για 3-4΄από την κάθε πλευρά.
  • Μην τα παραψήσετε, γιατί στεγνώνουν και σκληραίνουν. Όταν ζουλάτε το μπιφτέκι και βγαίνει διάφανο υγρό, είναι έτοιμα.
  • Συνοδεύουμε με σαλάτα κινόα, ψητά λαχανικά, πατάτες και ό,τι άλλο μας αρέσει. Εναλλακτικά, σερβίρουμε το μπιφτέκι γαλοπούλας σε ένα ελαφρύ σάντουιτς με κυπριακή πίτα.

Κι αν θες κάτι γλυκό αλλά διαιτητικό δοκίμασε αυτά τα συγκλονιστικά μπισκότα βρώμης με κουβερτούρα, επίσης από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Βάλτε στα μπιφτέκια σας κολοκύθι και θα γίνουν "λουκούμι" - 10 μυστικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που δεν ήξερες

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου συνταγές για μπιφτέκι

Θέλετε να φτιάξετε τα πιο τέλεια μπιφτέκια; Με αυτά τα 10 μυστικά της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θα τα καταφέρετε! Το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να βάλετε κολοκύθι!

Ποιος δεν αναστενάζει όταν μπει στο σπίτι και μοσχομυρίζουν τα μπιφτέκια που ψήνονται στο φούρνο; Η απόλαυση ολοκληρώνεται με την πρώτη μπουκιά του καλοψημένου, αφράτου και ζουμερού μπιφτεκιού.

Αυτά είναι τα 10 μυστικά της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για τέλεια μπιφτέκια

  • Διαλέγουμε το σωστό κρέας για τον κιμά. Τα πιο κατάλληλα για μπιφτέκια, κομμάτια μοσχαριού, είναι το καπάκι, η ελιά, η λάπα ή το στήθος, που έχουν λιγο λιπάκι, το οποίο δίνει νοστιμιά.
  • Αν προτιμάτε κιμά χωρίς λίπος, γιατί προσέχετε τη σιλουέτα σας, ζητήστε άπαχο κιμά και φτιάξτε αυτή τη συνταγή μου, τα μπιφτέκια super food με λαχανικά.
  • Πάντα προσθέτουμε στον κιμά λίγο ξύδι. Αυτό σπάει τις ίνες του κιμά και κάνει πιο αφράτο το μείγμα του σε συνδυασμό με το ζύμωμα.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι με υγρά του, όπως και την ντομάτα με τα υγρά της. Τα υγρά τους είναι αυτά που θα δώσουν έξτρα νοστιμιά στα μπιφτέκια, θα τα κρατήσουν αφράτα, ζουμερά και μαλακά.
  • Μετά το ζύμωμα, βάζουμε τον κιμά, σκεπασμένο, για μισή ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο. Όσο το μείγμα του κιμά θα κρυώνει, όλα τα αρώματα θα ενσωματωθούν με το κρέας, θα ενωθούν όλες οι γεύσεις, θα μαλακώσουν οι ίνες ακόμα περισσότερο και τα μπιφτέκια στο φούρνο θα γίνουν ακόμα πιο αφράτα.
  • Εκτός από ψωμί, φρυγανιά ή αλεσμένο παξιμάδι, μπορούμε να βάλουμε στο μείγμα του κιμά για μπιφτέκια, νιφάδες βρώμης ή πίτουρο βρώμης.
  • Το αυγό δεν είναι πάντα απαραίτητο στα μπιφτέκια. Το αυγό δίνει στον κιμά την ιδιότητα να κρατάει πιο εύκολα το σχήμα που θέλουμε να του δώσουμε. Βάζουμε αυγό, πχ σε ένα γεμιστό μπιφτέκι που δεν θέλουμε να μας ανοίξει στο ψήσιμο ή σε ενα ρολό κιμά που θέλουμε να κρατήσει σχήμα του. Χωρίς αυγό, τα μπιφτέκια γίνονται πολύ πιο ελαφριά στη γεύση και πολύ πιο αφράτα στο ψήσιμο.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά της επιλογής μας. Ανάλογα με το τι μας αρέσει και προτιμάμε, μπορούμε να προσθέσουμε στο μπιφτέκι μας ψιλοτριμμένο καρότο, ψιλοτριμμένο κολοκύθι, ψιλοκομμένο ή αλεσμένο μανιτάρι.
  • Όλα αυτά θα δώσουν έξτρα γεύση και νοστιμιά στα μπιφτέκια μας καθώς και υγρασία που είναι απαραίτητη για να γίνουν τα μπιφτέκια αφράτα. Δείτε εδώ τη συνταγή μου με μπιφτέκια με λαχανικά και θα ξετρελαθείτε.
  • Προσοχή στον χειρισμό του ήδη κατεψυγμένου κιμά. Όταν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο κιμά για τα μπιφτέκια τότε πρέπει , όταν ζυμωθεί ο κιμάς να μαγειρευτεί και να φαγωθεί. Απαγορεύεται να ξαναμπεί το ζυμωμένο μπιφτέκι απο τον κατεψυγμένο κιμά στην κατάψυξη.
  • Τον φρέσκο κιμά μπορείτε να τον καταψύξετε. Ζυμώστε τα μπιφτέκια με τον φρέσκο κιμά και αποθηκεύστε τα στην κατάψυξη.
  • Απολαύστε τα μπιφτέκια αμέσως μετά το ψήσιμο. Όσο είναι ζεστά ακόμα από το φούρνο τα μπιφτέκια είναι μαγικά. Ζεστά, ζουμερά και αφράτα. Όσο κρυώνουν σκληραίνουν και χάνουν τη μαγεία τους.

Καλή απόλαυση, γιατί είναι μια σπιτική καθημερινή απόλαυση με γεύση και μυρωδιές μαμάς που λατρεύουμε όλοι και να θυμάστε ότι λατρεύω να μοιράζομαι μαζί σας τις συνταγές μου, αλλά και τα μυστικά για σίγουρη επιτυχία, που αντλώ μέσα από τη δουλειά μου.