Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κολοκυθόπιτα διαίτης με τραχανά από τον Γιώργο Τσούλη - Δεν υπάρχει αυτή η συνταγή

Είναι πραγματικά τέλεια

Κολοκυθόπιτα διαίτης με τραχανά από τον Γιώργο Τσούλη - Δεν υπάρχει αυτή η συνταγή
ΑΛΜΥΡΕΣ 08.07.2020 14:35
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Δεν υπάρχει αυτή η συνταγή από τα χεράκια του Γιώργου Τσούλη! Ψάχνεις ένα γρήγορο, γευστικό και ταυτόχρονα διαιτητικό κολατσιό για την παραλία; Αυτή η κολοκυθόπιτα είναι ότι πρέπει.

Ο αγαπημένος μάγειρας, Γιώργος Τσούλης, σου δίνει όλες τις οδηγίες για να την φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι!

ΥΛΙΚΑ

  • 800 γρ. κολοκύθα, τριμμένη
  • 2 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 120 γρ. τραχανά, ξινό
  • 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
  • ½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά, medium
  • 10 φύλλα κρούστας
  • 3 κλ. δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε την κολοκύθα σε μία πετσέτα, της ρίχνουμε λίγο αλάτι, την στραγγίζουμε πολύ καλά και την αφήνουμε στην άκρη.
  • Παράλληλα, τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το πράσο και τα σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν.
  • Μόλις είναι έτοιμα, τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
  • Έπειτα, ρίχνουμε στο ίδιο μπολ την τριμμένη κολοκύθα, τη φέτα, τον τραχανά, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τον άνηθο, τα αυγά, το δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Στη συνέχεια, λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 35Χ25εκ. και απλώνουμε στην πάνω πλευρά του ταψιού ένα λαδωμένο φύλλο, έτσι ώστε να προεξέχει το μισό εκτός του ταψιού. Αμέσως μετά, απλώνουμε στην κάτω πλευρά του ταψιού ένα λαδωμένο φύλλο ακόμα, έτσι ώστε να προεξέχει το μισό εκτός του ταψιού. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλα 2 φύλλα, ένα για την αριστερή πλευρά και ένα για τη δεξιά.
  • Ύστερα, απλώνουμε δύο λαδωμένα φύλλα στον πάτο του ταψιού και αδειάζουμε τη μισή από τη γέμιση ώστε να πάει παντού.
  • Έπειτα, απλώνουμε άλλο δύο λαδωμένα φύλλα ζύμης πάνω από την πίτα,αδειάζουμε την υπόλοιπη γέμιση ομοιόμορφα και μαζεύουμε προς τα μέσα τα περισσεύματα από τα φύλλα, τα οποία και λαδώνουμε πολύ καλά.
  • Τέλος, απλώνουμε πάνω από την πίτα άλλα 2 λαδωμένα φύλλα, ραντίζουμε με λίγο νερό και χαράσσουμε την πίτα σε τετράγωνα με ένα ίσιο μαχαίρι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις πάνω-κάτω για 1 ώρα.
  • Μόλις είναι έτοιμη, αφήνουμε τη κολοκυθόπιτα να κρυώσει για 10 λεπτά, την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Κι αν θες κάτι πιο δροσιστικό δοκίμασε αυτή την καρπουζόπιτα!

Πανεύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με ελαιόλαδο και αυγά

Συνταγές για κολοκυθόπιτα

Αυτή η συνταγή για την πιο πανεύκολη κολοκυθόπιτα του κόσμου χωρίς φύλλο μπορείς να την κάνεις κι εσύ που είσαι αρχάρια στην κουζίνα! Έχει μόνο ελαιόλαδο,αυγά και κάποια ακόμα υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

Την βρήκαμε από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, την δοκιμάσαμε και την προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Υλικά Συνταγής

  • 1.200 γραμ. κολοκυθάκια τρυφερά
  • 5 αυγά χτυπημένα
  • 300 γραμ. φέτα σε τρίμματα
  • 300 γραμ. φρέσκο ανθότυρο
  • 160 γραμ. (1 φακελάκι) φρυγανιά
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
  • ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

  • Για την εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, λαδώνουµε ελαφρά ένα µικρό ταψί και το πασπαλίζουµε µε τη µισή φρυγανιά.
  • Αφού πλύνουµε ελαφρά τα κολοκυθάκια, αφαιρούµε το κοτσάνι και τα τρίβουµε σε χοντρό τρίφτη.
  • Τα αφήνουµε στο σουρωτήρι, τα αλατίζουµε λίγο και τα αφήνουµε να υδρώσουν για 15΄.
  • Τα στύβουµε µε τα χέρια και τα βάζουµε σε µπολ.
  • Προσθέτουµε τα αυγά, τα τυριά, την υπόλοιπη φρυγανιά, τον άνηθο και το δυόσµο, καθώς και τα φρέσκα κρεµµύδια.
  • Τρίβουµε µπόλικο πιπέρι και αλατίζουµε, αφού πρώτα δοκιµάσουµε το µείγµα.
  • Απλώνουµε το µείγµα στο ταψί.
  • Το ραντίζουµε µε το ελαιόλαδο και ψήνουµε την εύκολο κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο σε προθερµασµένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις για 40΄-45΄, µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Απίστευτη μηλόπιτα με ζαχαρούχο γάλα και γαρύφαλλο - Θα μυρίσει ο τόπος κανέλα

Το γρήγορο γλυκό ψυγείου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με μπανάνες και σοκολάτα - Ούτε 10' για να το φτιάξεις

Share