Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Αχτύπητη αυτή η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου - Σπιτικά burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι

Το μυστικό για να τα κάνεις ζουμερά

Αχτύπητη αυτή η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου - Σπιτικά burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι
ΑΛΜΥΡΕΣ 10.07.2020 11:54
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Μια συνταγή που θα λατρέψετε για το καλοκαίρι! Μπορεί να είναι burger αλλά είναι σπιτικά και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας μαθαίνει όλα τα μυστικά για να κάνετε ζουμερά τα μοσχαρίσια μπιφτέκια!

Δείτε παρακάτω πως να τα φτιάξετε μόνοι σας.

Υλικά Συνταγής

  • 4 ψωμάκια για hamburger
  • 4 φετες τυρί τσένταρ
  • 4 φέτες ψημένο μπέικον σε αντικολλητικό σκεύος ή τοστιέρα

Για τα μπιφτέκια

  • 400 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος 1 φορά περασμένος στη μηχανή του κιμά
  • μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. σάλτσα Worcestershire (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • λίγες σταγόνες ξύδι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

  • φέτες κρεμμυδιού σοταρισμένο ή ψημένο σε αντικολλητικο τηγάνι
  • φύλλα μαρουλιού
  • φέτες ντομάτας

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια για burger και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Μοιράζουμε σε 4 μέρη και φτιάχνουμε 4 μπιφτέκια για burger.
  • Βάζουμε τα μπιφτέκια σε σχάρα και από κάτω βάζουμε ταψάκι. Τοποθετούμε στην πάνω σχάρα του φούρνου, κοντά στο γκριλ.
  • Ψήνουμε τα μπιφτέκια στο γκριλ για 5′-7′ κάθε πλευρά, ανάλογα πως το θέλουμε ψημένο. Όσο πιο πολύ τα ψήνουμε τόσο πιο πολύ τα στεγνώνουμε.
  • Το ιδανικό ψήσιμο είναι όταν τα ζουμιά του μπιφτεκιού είναι διάφανα.
  • Βάζουμε στο κάθε μπιφτέκι από μια φέτα τυρί. Ψήνουμε για 1′ στο γκριλ, ώσπου να αρχίσει να λιώνει το τυρί.
  • Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και βάζουμε όποια γαρνιτούρα θέλουμε ή και όλες μαζί και βάζουμε επάνω τα ψημένα μπιφτέκια με το λιωμένο τυρί.

Επίσης, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας δείχνει εδώ πως να φτιάξετε διαιτητικά μπιφτέκια κοτόπουλου

Βάλτε στα μοσχαρίσια μπιφτέκια σας κολοκύθι και θα γίνουν "λουκούμι" - 10 μυστικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που δεν ήξερες

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου συνταγές με μοσχαρίσια μπιφτέκια

  • Διαλέγουμε το σωστό κρέας για τον κιμά. Τα πιο κατάλληλα για μπιφτέκια, κομμάτια μοσχαριού, είναι το καπάκι, η ελιά, η λάπα ή το στήθος, που έχουν λιγο λιπάκι, το οποίο δίνει νοστιμιά.
  • Αν προτιμάτε κιμά χωρίς λίπος, γιατί προσέχετε τη σιλουέτα σας, ζητήστε άπαχο κιμά και φτιάξτε αυτή τη συνταγή μου, τα μπιφτέκια super food με λαχανικά.
  • Πάντα προσθέτουμε στον κιμά λίγο ξύδι. Αυτό σπάει τις ίνες του κιμά και κάνει πιο αφράτο το μείγμα του σε συνδυασμό με το ζύμωμα.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι με υγρά του, όπως και την ντομάτα με τα υγρά της. Τα υγρά τους είναι αυτά που θα δώσουν έξτρα νοστιμιά στα μπιφτέκια, θα τα κρατήσουν αφράτα, ζουμερά και μαλακά.
  • Μετά το ζύμωμα, βάζουμε τον κιμά, σκεπασμένο, για μισή ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο. Όσο το μείγμα του κιμά θα κρυώνει, όλα τα αρώματα θα ενσωματωθούν με το κρέας, θα ενωθούν όλες οι γεύσεις, θα μαλακώσουν οι ίνες ακόμα περισσότερο και τα μπιφτέκια στο φούρνο θα γίνουν ακόμα πιο αφράτα.
  • Εκτός από ψωμί, φρυγανιά ή αλεσμένο παξιμάδι, μπορούμε να βάλουμε στο μείγμα του κιμά για μπιφτέκια, νιφάδες βρώμης ή πίτουρο βρώμης.
  • Το αυγό δεν είναι πάντα απαραίτητο στα μπιφτέκια. Το αυγό δίνει στον κιμά την ιδιότητα να κρατάει πιο εύκολα το σχήμα που θέλουμε να του δώσουμε. Βάζουμε αυγό, πχ σε ένα γεμιστό μπιφτέκι που δεν θέλουμε να μας ανοίξει στο ψήσιμο ή σε ενα ρολό κιμά που θέλουμε να κρατήσει σχήμα του. Χωρίς αυγό, τα μπιφτέκια γίνονται πολύ πιο ελαφριά στη γεύση και πολύ πιο αφράτα στο ψήσιμο.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά της επιλογής μας. Ανάλογα με το τι μας αρέσει και προτιμάμε, μπορούμε να προσθέσουμε στο μπιφτέκι μας ψιλοτριμμένο καρότο, ψιλοτριμμένο κολοκύθι, ψιλοκομμένο ή αλεσμένο μανιτάρι.
  • Όλα αυτά θα δώσουν έξτρα γεύση και νοστιμιά στα μπιφτέκια μας καθώς και υγρασία που είναι απαραίτητη για να γίνουν τα μπιφτέκια αφράτα. Δείτε εδώ τη συνταγή μου με μπιφτέκια με λαχανικά και θα ξετρελαθείτε.
  • Προσοχή στον χειρισμό του ήδη κατεψυγμένου κιμά. Όταν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο κιμά για τα μπιφτέκια τότε πρέπει , όταν ζυμωθεί ο κιμάς να μαγειρευτεί και να φαγωθεί. Απαγορεύεται να ξαναμπεί το ζυμωμένο μπιφτέκι απο τον κατεψυγμένο κιμά στην κατάψυξη.
  • Τον φρέσκο κιμά μπορείτε να τον καταψύξετε. Ζυμώστε τα μπιφτέκια με τον φρέσκο κιμά και αποθηκεύστε τα στην κατάψυξη.
  • Απολαύστε τα μπιφτέκια αμέσως μετά το ψήσιμο. Όσο είναι ζεστά ακόμα από το φούρνο τα μπιφτέκια είναι μαγικά. Ζεστά, ζουμερά και αφράτα. Όσο κρυώνουν σκληραίνουν και χάνουν τη μαγεία τους.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ζουμερή σπανακόπιτα χωρίς φύλλο από την Αργυρώ Μπαρμπαριγου - Τα ντοματάκια με το γιαούρτι εκρηκτικός συνδυασμός

Θεϊκά σοκολατοπιτάκια με μπανάνα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Απίστευτο γλυκό σε 10’

Share