Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κιμαδόπιτα σουφλέ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Η κανέλα θα απογειώσει την γεύση

Η καλύτερη συνταγή

Κιμαδόπιτα σουφλέ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Η κανέλα θα απογειώσει την γεύση
ΑΛΜΥΡΕΣ 12.07.2020 15:17
Αρθρογράφος: Ελένη Ζουγανέλη
ΕΛΕΝΗ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

YOUWEEKLY EDITOR

Follow us on Google News

Υπέροχη κιμαδόπιτα με φύλλο κρούστας. Είναι τόσο χορταστική που μπορείτε να την απολαύστε σαν κυρίως γεύμα, σαν ορεκτικό αλλά και σαν κολατσιό. Την έφτιαξε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και η κανέλα στον κιμά θα την απογειώσει.

Αυτή είναι η κιμαδόπιτα σουφλέ με κανέλα της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 4 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • κασέρι
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 500 γραμ. γάλα
  • 5 αυγά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τον κιμά

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • ½ φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε την κιμαδόπιτα με φύλλο κρούσστας, ζεσταίνοντας πρώτα το ελαιόλαδο και ροδίζοντας τον κιμά πολύ καλά, να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο για 5-6′.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε την βάση της κατσαρόλας να ψηθεί ο πελτές. Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, το ξύλο κανέλας και 1/2 φλ. νερό. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πιει ο κιμάς τα υγρά του. Αφαιρούμε τη δάφνη και την κανέλα. Πασπαλίζουμε τον κιμά με μαϊντανό ψιλοκομμένο. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  • Λαδώνουμε το ταψί του φούρνου (ή άλλο μεγάλο ταψί). Απλώνουμε ακτινωτά 6 έτοιμα φύλλα ή σπιτικά φύλλα κρούστας, λαδώνοντας τα ενδιάμεσα. Ρίχνουμε τον κιμά σε μία στρώση. Καλύπτουμε τον κιμά με φέτες κασέρι. Από πάνω βάζουμε μία στρώση φέτες ντομάτας. Χτυπάμε σε μπωλ τα αυγά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε πάνω στα υλικά. Περιχύνουμε με την κρέμα.
  • Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα. Χαράζουμε σε κομμάτια. Λαδώνουμε την επιφάνεια, περιχύνουμε με το γάλα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς C έως ότου ροδίσει καλά. Φτιάξε και την δική σου και πολύ γρήγορη μπουγάτσα.

Κιμαδόπιτα με χωριάτικο φύλλο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Βάλε κανέλα και θα γίνει σούπερ

Ψάχνεις να βρεις έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για να φτιάξεις ζουμερή κιμαδόπιτα με χωριάτικο φύλλο; Σου έχουμε λύση με συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Βάλε κανέλα και θα γίνει σούπερ στο υπογράφουμε.

Χορταστική και λαχταριστή κιμαδόπιτα, που μπορείτε να την απολαύσετε και σαν κυρίως πιάτο. Αν θες να τους εντυπωσιάσεις όλους με τις μαγειρικές σου τεχνικές, τότε δεν έχεις από το να την δοκιμάσεις.

Υλικά Συνταγής

  • 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
  • 4 γεματες κ.σ. γιαούρτι
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 3/4 φλ. νερό
  • 2 αυγά

Για τον κιμά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 500 γραμ. κιμά
  • 1 κ.σ. μπουκόβο
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα μπαχάρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε την κιμαδόπιτα με χωριάτικο φύλλο, σοτάροντας σε μέτρια φωτιά στο ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντάς τα τακτικά να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τον κιμά και το καρότο, δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα.
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε τον κιμά να μείνει σχεδόν με το λάδι του, που θα έχει γίνει κόκκινο από την πάπρικα και το καρότο. Πρέπει να πιει όλα τα υγρά του. Τέλος, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά. Σε ένα μπολ, χτυπάμε το 1 αυγό, το γιαούρτι, το λάδι και το νερό με σύρμα.
  • Ωστόσο, απίστευτα εύκολη και γρήγορη είναι και η ζαμπονοτυρόπιτα με ζύμη από πατάτες, που όταν ψήνεται μοσχομυρίζει το σπίτι και όταν τη σερβίρεις εξαφανίζεται στο λεπτό. Μια τρομερή συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, σε περίπτωση που θες να τολμήσεις κάτι διαφορετικό.
  • Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί με διάμετρο όσο το άνοιγμα του φύλλου. Δεν θέλουμε να περισσεύει καθόλου φύλλο στις άκρες.Αν έχουμε μικρότερο ταψί κόβουμε το φύλλο ακριβώς στην διάμετρο του ταψιού. Τα κομμάτια που περισσεύουν από τις άκρες τα στρώνουμε στην μέση της πίτας. Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε 1 φύλλο.
  • Περιχύνουμε με 2 κουταλιές από το υγρό μείγμα με το γιαούρτι και αλείφουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια. Στρώνουμε το δεύτερο φύλλο, φροντίζοντας να μην περισσεύει φύλλο στις άκρες. Περιχύνουμε με λίγο μείγμα γιαουρτιού και αλείφουμε. Στρώνουμε το 3 φύλλο, κατά τον ίδιο τρόπο, και αλείφουμε με γιαούρτι. Πασπαλίζουμε πεταχτά με τα δάχτυλα, τον ψημένο στεγνό κιμά, σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
  • Καλύπτουμε με το 4 φύλλο. Περιχύνουμε λίγο μείγμα γιαουρτιού και αλείφουμε με πινέλο να πάει καλά σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε την υπόλοιπη γέμιση κιμά πεταχτά, σε όλη την επιφάνεια. Καλύπτουμε με το προτελευταίο και τελευταίο φύλλο, αφού ραντίσουμε ενδιάμεσα και αλείψουμε όλη την επιφάνεια με λίγο υγρό μείγμα γιαουρτιού.
  • Τέλος χαράζουμε την επιφάνεια της κιμαδόπιτας σε κομμάτια. Σε όσο μείγμα γιαουρτιού έχει περισσέψει, προσθέτουμε 1 αβγό. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε όλη την επιφάνεια της πίτας. Αλείφουμε να πάει παντού. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις, ή στους 160 βαθμούς C στον αέρα για περίπου 50 λεπτά, να ροδίσει καλά.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Εθισμός» με τη ροζ λεμονάδα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Πεντανόστιμες πατάτες γιαχνί από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Αγαπημένο φαγητό της ελληνικής κουζίνας

Share