Ζουμερά κολοκυθάκια σουφλέ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που «λιώνουν» στο στόμα

Η καλύτερη συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ζουμερά κολοκυθάκια σουφλέ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που «λιώνουν» στο στόμα

Αυτή συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για ζουμερά κολοκυθάκια σουφλέ, είναι ιδανική για το κυριακάτικό σας τραπέζι και μπορεί να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση, κάθε φορά που δεν μπορείτε να αποφασίσετε τι να μαγειρέψετε! Είναι τόσο νόστιμα, που «λιώνουν» στο στόμα.

Τη συνταγή αυτή τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σας προτείναμε να τη δοκιμάσετε κι αυτή όπως και την υπέροχη τάρτα με κολοκυθάκια.

Πάμε να δούμε τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για ζουμερά κολοκυθάκια σουφλέ

Υλικά

  • 1 κιλό κίτρινη κολοκύθα
  • 5 κολοκυθάκια
  • 2 πατάτες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
  • 8 αυγά
  • 300 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γραμ. φέτα
  • 100 γραμ. κεφαλογραβιέρα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Για τα κολοκυθάκια σουφλέ, τρίβουμε πρώτα τις πατάτες σε χοντρό τρίφτη.
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε και κόβουμε την κίτρινη κολοκύθα σε λεπτές φέτες.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το μάραθο ή τον άνηθο. Περιχύνουμε με το λάδι, ανακατεύουμε και τα στρώνουμε σε λαδωμένο πυρέξ.
  • Πασπαλίζουμε με τα τυριά. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την κρέμα. Περιχύνουμε τα υλικά και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε για 20΄στους 200 °C, ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Η παραδοσιακή κρεμμυδόπιτα της Μυκόνου - Κάνουν ουρές οι τουρίστες για ένα κομμάτι

συνταγές για κρεμμυδόπιτα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

  • 700γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλυτζ. λάδι
  • χλιαρό νερό, όσο πάρει (1 νεροπότηρο περίπου)
  • 2 κουτ. γλ. κοφτά αλάτι
  • μερικές σταγόνες ξίδι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 1 κιλό τυροβολιά Μυκόνου
  • 4-5 αβγά
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζυμώνουμε τα υλικά του φύλλου ρίχνοντας λίγο λίγο το νερό, και προσέχοντας να μη γίνει ούτε μαλακό ούτε σκληρό το ζυμάρι. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
  • Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά της γέμισης (χωρίς να σοτάρουμε τα κρεμμύδια). Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο, φροντίζοντας το ένα κομμάτι να είναι λίγο μεγαλύτερο από το άλλο. Ανοίγουμε τα φύλλα με τον πλάστη σε πάχος περίπου μισό εκατοστό.
    Λαδώνουμε με μπόλικο λάδι ένα ταψί διαμέτρου 42 εκ.
    Στρώνουμε στο ταψί το μεγαλύτερο φύλλο, έτσι ώστε να περισσεύει αρκετά, και στερεώνουμε τις άκρες του στο χείλος του ταψιού.
  • Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα. Γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, χωρίς να αφήσουμε περιθώρια. Ρίχνουμε μπόλικο λάδι και χαράζουμε με ένα μαχαίρι σε τετράγωνα ή μπακλαβαδωτά κομμάτια.
  • Ψήνουμε στους 200ο πάνω-κάτω σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.