Εξωφρενικά εύκολη μακαρονόπιτα με τυριά και γιαούρτι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Είναι μούρλια

Μόνο με 7 υλικά!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Εξωφρενικά εύκολη μακαρονόπιτα με τυριά και γιαούρτι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Είναι μούρλια

Αυτή η μακαρονόπιτα με τυριά και γιαούρτι από τα χεράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου θα σας πάρει το μυαλό! Εκτός από μούρλια είναι και εξωφρενικά εύκολη αφού έχει μόνο 7 υλικά και τα βήματά της είναι λίγα!

Θα προκαλέσει γευστικό ντελίριο αυτό το πιάτο στο καλοκαιρινό σας τραπέζι!

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμ. μακαρόνια χοντρά
  • 200 γραμ. ζαμπόν βραστό ψιλοκομμένο
  • 200 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 200 γραμ. κασέρι τριμμένο
  • 200 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 4 αυγά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια για την εύκολη μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο, για 5 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε καλά. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα τριμμένα τυριά.

Σε στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 28 ή 30 εκ., καλά βουτυρωμένο, απλώνουμε το 1/3 των μακαρονιών τοποθετώντας τα κυκλικά. Πασπαλίζουμε με το 1/3 του μίγματος των τυριών και το 1/3 του ζαμπόν. Επαναλαμβάνουμε με το 1/3 των μακαρονιών, το 1/3 των τυριών και το 1/3 του ζαμπόν. Καλύπτουμε κυκλικά με τα υπόλοιπα μακαρόνια και τυριά.

Χτυπάμε το γιαούρτι με σύρμα σε μπολ, ν’ αφρατέψει και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας τα καλά. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε μ’ αυτό τη μακαρονόπιτα. Αν θέλουμε καλύπτουμε την επιφάνεια με φέτες ντομάτας.

Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμους C, σε αέρα, για 20 λεπτά. Αφού κρυώσει ελαφρά την κόβουμε τρίγωνα κομμάτια σαν τούρτα. Τη σερβίρουμε με αρωματική σάλτσα ντομάτας.

Επίσης από τα χέρακια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου αξίζει να δοκιμάσετε κι αυτή την τάρτα γιαουρτιού με κολοκύθι!

Η συνταγή που βαθμολόγησε με 5 αστέρια το διαδίκτυο: Μακαρονόπιτα με φρυγανιά και ελαιόλαδο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μακαρονόπιτες αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 3 μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες
  • 600 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 4 φέτες κασέρι
  • 1 αυγό
  • 400 γραμ. μακαρόνια παστίτσιου
  • λίγη φρυγανιά

Εκτέλεση

  • Για τη μακαρονόπιτα με μελιτζάνες, σοτάρουμε πρώτα τα ψιλοκομμένα λαχανικά στο ελαιόλαδο για 2΄.
  • Προσθέτουμε τον κιμά. Μόλις αλλάξει χρώμα προσθέτουμε το κρασί και έπειτα την ντομάτα.
  • Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 30΄. Τέλος πασπαλίζουμε μαϊντανό.
  • Καθαρίζουμε τη φλούδα από τις μελιτζάνες. Κόβουμε κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες, αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε λαμαρίνα στους 200οC για 10΄.
  • Σε φόρμα δαχτυλίδι μεγάλη ή σε μικρό ταψάκι, πασπαλίζουμε φρυγανιά. Καλύπτουμε όλη τη φόρμα και τα τοιχώματα με μελιτζάνα. Βράζουμε 8΄ τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.
  • Τα ανακατεύουμε με τον κιμά, το αυγό και το κεφαλοτύρι.
  • Τα αδειάζουμε πάνω στις μελιτζάνες, τοποθετούμε το κασέρι και καλύπτουμε πάλι με μελιτζάνες. Ψήνουμε την πίτα στους 180οC για 30΄ στις αντιστάσεις. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.