"Ο αφαλός της Χανούμισσας": Πολίτικη σπανακοτυρόπιτα από από την Βέφα Αλεξιάδου

Απίστευτο κολατσιό για την παραλία

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Πολίτικη σπανακοτυρόπιτα “Ο Αφαλός της Χανούμισσας” από τα χεράκια της Βέφας Αλεξιάδου! Είναι μούρλια και φτιάχνετε μέσα σε λίγα λεπτά.

Η κορυφαία μαγείρισσα για ακόμα μια φορά δημιούργησε ένα πιάτο που θα σας μείνει αξέχαστο ειδικά τις ώρες που θα περνάτε στην παραλία αφού είναι το πιο τέλειο κολατσιό!

Συνταγή Πολίτικη Σπανακοτυρόπιτα Υλικά:

  • 1kg σπανάκι
  • ½ κούπα κρεμμύδι ξερό
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • ½ κούπα άνηθο
  • 1 κούπα χοντροτριμμένη φέτα
  • 2-3 αυγά
  • 1/3 κούπας κρέμα γάλακτος
  • αλάτι πιπέρι
  • ½ kg λεπτό φύλλο κρούστας
  • ½ κούπα ελαιόλαδο για το άλειμμα

Δείτε την εκτέλεση της πολίτικης σπανακοτυρόπιτας στο παρακάτω βίντεο

Δοκίμασε κι αυτή την τρομερή κρεμμυδόπιτα! Είναι συγκλονιστική συνταγή

Εύκολη και ζουμερή πολίτικη τυρόπιτα με αυγά και γάλα από την Βέφα Αλεξιάδου!

Υλικά

  • 700-800 γρ φέτα
  • 7 μεγάλα αυγά
  • 1 κούπα σουρωτή
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο στρογγυλά φύλλα κρούστας “Ψαχνιώτικα”

Μπεσαμέλ

  • 1 κούπα γάλα
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο φρέσκο
  • μοσχοκάρυδο & πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής για την πολίτικη τυρόπιτα στο παρακάτω βίντεο

Τυροπιτάκια της στιγμής από την Βέφα Αλεξιάδου - Με 4 υλικά

Βέφα Αλεξιάδου συνταγές για τυρόπιτα

Λατρεύεις τα τυροπιτάκια αλλά βαριέσαι την όλη διαδικασία της προετοιμασίας; Αυτή η συνταγή από τα χεράκια της Βέφας Αλεξιάδου θα την κάνεις και θα την ξανακάνεις γιατί θέλει μόνο 4 υλικά και γίνονται στην... στιγμή!

Δες παρακάτω ακριβώς τι θα χρειαστείς και μην αργείς, ξεκίνα να τα φτιάχνεις και πες μας την γνώμη σου!

Υλικά

  • 8 φύλλα κρούστας
  • 200 γρ τυρί
  • 100 γρ μυζήθρα
  • λάδι

Εκτέλεση

  • Τρίβω το τυρί και το ανακατεύω με τη μυζήθρα.
  • Παίρνω ένα φύλλο, το λαδώνω, πασπαλίζω με μείγμα τυριού και το τυλίγω ρολό. Το στρίψω σαν σπιράλ και το πατάω λίγο με τη παλάμη.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω λίγο λάδι και τηγανίζω τα τυροπιτάκια από τις δύο πλευρές.
  • Από το τηγάνι στο πιάτο και καλή μας όρεξη!