«Λιώνουν» στο στόμα τα γεμιστά κολοκυθάκια με κατίκι και φέτα

Συνταγή του Γιώργου Τσούλη

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Λιώνουν» στο στόμα τα γεμιστά κολοκυθάκια με κατίκι και φέτα

Σας βρήκαμε μία απολαυστική συνταγή του Γιώργου Τσούλη για τα πιο γευστικά γεμιστά κολοκυθάκια, με κατίκι και φέτα τα οποία είναι τόσο νόστιμα που «λιώνουν» στο στόμα. Δοκιμάστε να φτιάξετε για συνοδευτικό και είναι σίγουρο πως θα σας "τρελάνουν".

Τα κολοκυθάκια είναι χωρίς αμφιβολία, το πιο ιδανικό φαγητό για το καλοκαιρινό τραπέζι. Επιπλέον, είναι ένα υλικό που μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους - δες εδώ την τάρτα με κολοκυθάκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Τη συνταγή αυτή, τη βρήκαμε στο giorgostsoulis.com και πρέπει οπωσδήποτε να τη δοκιμάσεις μιας και πέρα από νόστιμη, είναι και πολύ εύκολη.

Θα σου πάρει μόλις 15 λεπτά για να φτιάξεις ένα πολύ μοντέρνο συνοδευτικό που θα ξετρελάνει την οικογένειά σου στο κυριακάτικο τραπέζι.

γεμιστά κολοκυθάκια με κατίκι συνταγή

Πάμε να δούμε τη συνταγή για τα γεμιστά κολοκυθάκια με κατίκι και φέτα

Υλικά:

  • 3 κολοκυθάκια, κομμένα κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες
  • 120 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο +extra για το σερβίρισμα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  • Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά, ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Κατόπιν, τα απλώνουμε σε ένα σκεύος και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
  • Κατόπιν, τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ψήνουμε τα κολοκυθάκια για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
  • Παράλληλα, σε ένα μπολ προσθέτουμε τη φέτα, το κατίκι, τον άνηθο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Τέλος, προσθέτουμε στην άκρη μιας φέτας κολοκυθιού λίγο από τη γέμιση των τυριών και τυλίγουμε σε ρολάκι. Ακολοθούμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες φέτες κολοκυθιού.
  • Σερβίρουμε τα ρολάκια κολοκυθιού πασπαλίζοντας με άνηθο.

Θεϊκές γεμιστές πατάτες φούρνου από τον Γιώργο Τσούλη με 4 υλικά

Αν ψάχνετε ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό για να φτιάξετε, για μία χαλαρή συνάντηση με φίλους ή ακόμα και για συνοδευτικό στο τραπέζι σας, τότε πρέπει σε κάθε περίπτωση να δοκιμάσετε την απίστευτη συνταγή του Γιώργου Τσούλη για πατάτες φούρνου με μόλις 4 απλά υλικά.

Είναι ένα εύκολο και οικονομικό φαγητό που θα σας λύσει τα χέρια. Κάθε φορά που βρίσκεστε σε δίλημμα και δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε, η συνταγή αυτή, την οποία βρήκαμε στο giorgostsoulis.com, είναι βέβαιο πως θα σας δώσει τη λύση!

Πάμε να δούμε τη συνταγή του Γιώργου Τσούλη για γεμιστές πατάτες φούρνου με 4 υλικά

Υλικά

  • 3 πατάτες, πλυμένες
  • 200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 200 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
  • 100 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κάθετες φέτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε την κάθε πατάτα σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου, τις τρυπάμε, τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, τις τυλίγουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 60 λεπτά.
  • Μόλις είναι έτοιμες, αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν ελαφρώς και τις κόβουμε στη μέση οριζόντια.
  • Κατόπιν, σκάβουμε τις πατάτες με ένα κουτάλι, αδειάζουμε τη σάρκα τους που αφαιρέσαμε στο πολυκοπτικό (ή στο multi) μαζί με το γιαούρτι και τα χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ύστερα, γεμίζουμε τις πατάτες με το παραπάνω μείγμα και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνουμε μέσα το ζαμπόν και το σοτάρουμε πολύ καλά.
  • Μόλις είναι έτοιμο το ζαμπόν, το τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες, τις πασπαλίζουμε με το τυρί gouda και τις ψήνουμε εκ νέου στο grill ή στις αντιστάσεις πάνω-κάτω στο δυνατό, μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί.
  • Τέλος, πασπαλίζουμε με μαϊντανό τις πατάτες και τις σερβίρουμε ζεστές.

Μια ακόμα απίστευτη συνταγή του Γιώργου Τσούλη που δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε, είναι αυτό το vegan μπέργκερ με ντομάτα και παντζάρι!