Μοσχάρι κοκκινιστό με κολοκυθάκια από την Βέφα Αλεξιάδου - Είναι σκέτο "λουκούμι"

Ότι πρέπει για μετά την παραλία

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μοσχάρι κοκκινιστό με κολοκυθάκια από την Βέφα Αλεξιάδου - Είναι σκέτο

Αυτό το πιάτο της Βέφας Αλεξιάδου είναι ότι πιο τέλειο για το καλοκαίρι μετά την παραλία! Το μοσχαράκι είναι σκέτο λουκούμι και λιώνει στο στόμα ενώ τα κολοκυθάκια με το ελαιόλαδο το πάνε σε άλλο λέβελ!

Δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς.

Υλικά

  • 6 μερίδες
  • 1 1/2 κιλό μοσχαράκι σε μερίδες
  • 2 κιλά κολοκυθάκια, μικρά και τρυφερά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη (εγώ βάζω σπιτική)
  • Μαϊντανό, άνηθο
  • ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια, τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν ή τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
  • Σε φριτέζα με μπόλικο λάδι, που το έχουμε αφήσει να κάψει, σοτάρουμε τα κολοκυθάκια, ίσα-ίσα να μαραθούν, και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν για όλο το βράδυ.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε, προσθέτουμε τη ντομάτα, το μαϊντανό αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, βάζουμε και το κρέας, ρίχνουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει.
  • Στα τελευταία 10' προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τον άνηθο. Το φαγητό πρέπει να μείνει με τη σάλτσα του.
  • Η σάλτσα ντομάτας που βάζω στα φαγητά μου είναι σπιτική, δηλαδή την κάνω το καλοκαίρι που οι ντομάτες είναι άφθονες και έχω για όλη τη χρονιά.

Και για σβήσιμο δοκίμασε αυτά την καρυδόπιτα με σοκολάτα! Είναι πολύ εύκολη συνταγή

Αρνάκι γεμιστό στο φούρνο με μπόλικο λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου - Είναι λουκούμι

Συνταγές με κρέας από την Βέφα Αλεξιάδου

Υλικά

  • στήθος αρνιού από τη νεφραμιά και πάνω
  • τη συκωταριά του αρνιού
  • 1/3 κούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 κιλού κιμά μοσχαρίσιο ή άλλη μια συκωταριά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα φρέσκα κρεμμυδάκια, σε κομματάκια
  • 1/2 κούπας λάδι
  • 1 κούπα ρύζι καρολίνα
  • 1/2 κούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1/2 κούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1/2 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεματίστε τη συκωταριά και κόψτε την σε κομμάτια.
  • Πλένετε το στήθος του αρνιού μέσα κι έξω, τρίψτε το με το χυμό λεμονιού και πασπαλίστε το με αλάτι και πιπέρι.
  • Σοτάρετε στο λάδι το ξερό κρεμμύδι, ρίξτε τη συκωταριά, τον κιμά κι ανακατέψτε επάνω στη φωτιά, ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε το ρύζι, τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
  • Γεμίστε με το μείγμα το στήθος του αρνιού και κλείστε το άνοιγμα ράβοντάς το. Τοποθετήστε το σε ταψί, όρθιο, και περιχύνετε το με 1/3 κούπας λάδι.
  • Βάλτε στο ταψί 1 κούπα νερό. Ψήστε το στήθος στους 200°C, 30΄ να πιάσει κρούστα και να πάρει χρώμα και κατόπιν χαμηλώστε το φούρνο στους 100°C.
  • Συνεχίστε το ψήσιμο για 2 ώρες ακόμη ή ώσπου να ψηθεί το κρέας. Στο διάστημα αυτό περιχύνετε το με το ζουμί του. Το ρύζι θα φουσκώσει με τα υγρά του αρνιού.
  • Συνοδέψτε το με πατατάκια τηγανητά.
  • Αν θέλετε, αραδιάστε στο ταψί γύρω από το στήθος, πατάτες κομμένες σε κομμάτια, περιχύνετε τες με λίγο χυμό λεμονιού και αρκετό λάδι, πασπαλίστε τες με αλάτι, πιπέρι και ψήστε μαζί με το κρέας.