Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ζουμερή κολοκυθόπιτα με γιαούρτι και βρώμη - Βίντεο με τα βήματα για να την κάνετε γρήγορα σπίτι

Το αποτέλεσμα είναι μούρλια

Ζουμερή κολοκυθόπιτα με γιαούρτι και βρώμη - Βίντεο με τα βήματα για να την κάνετε γρήγορα σπίτι
ΑΛΜΥΡΕΣ 03.08.2020 16:21
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Αυτή η συνταγή για κολοκυθόπιτα είναι μούρλια! Παρακάτω υπάρχει βίντεο για το πως να φτιάξετε σπίτι σας αυτή την ζουμερή πίτα που είναι και διαιτητική αφού έχει μέσα βρώμη και γιαούρτι!

Θα ξετρελαθεί όλη η οικογένεια!

Υλικά

  • 3 μεγάλα κολοκύθια τριμμένα
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 αβγά
  • 300γρ. γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • ¾ φλιτζανιού φαρίνα
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 250γρ. φέτα λιωμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα κολοκύθια με το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
  • Προσθέτετε τα αβγά, το γιαούρτι, τη βρώμη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το τυρί και ανακατεύετε καλά.
  • Λαδώνετε ένα ταψί και αδειάζετε μέσα το μίγμα που ετοιμάσατε. Ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.

Κι αν σας περισσέψει κολοκύθι φτιάξτε αυτή την γρήγορη πίτσα!

Πανεύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με ελαιόλαδο και αυγά

κολοκυθόπιτα συνταγές

Υλικά Συνταγής

  • 1.200 γραμ. κολοκυθάκια τρυφερά
  • 5 αυγά χτυπημένα
  • 300 γραμ. φέτα σε τρίμματα
  • 300 γραμ. φρέσκο ανθότυρο
  • 160 γραμ. (1 φακελάκι) φρυγανιά
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
  • ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

  • Για την εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, λαδώνουµε ελαφρά ένα µικρό ταψί και το πασπαλίζουµε µε τη µισή φρυγανιά.
  • Αφού πλύνουµε ελαφρά τα κολοκυθάκια, αφαιρούµε το κοτσάνι και τα τρίβουµε σε χοντρό τρίφτη.
  • Τα αφήνουµε στο σουρωτήρι, τα αλατίζουµε λίγο και τα αφήνουµε να υδρώσουν για 15΄.
  • Τα στύβουµε µε τα χέρια και τα βάζουµε σε µπολ.
  • Προσθέτουµε τα αυγά, τα τυριά, την υπόλοιπη φρυγανιά, τον άνηθο και το δυόσµο, καθώς και τα φρέσκα κρεµµύδια.
  • Τρίβουµε µπόλικο πιπέρι και αλατίζουµε, αφού πρώτα δοκιµάσουµε το µείγµα.
  • Απλώνουµε το µείγµα στο ταψί.
  • Το ραντίζουµε µε το ελαιόλαδο και ψήνουµε την εύκολο κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο σε προθερµασµένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις για 40΄-45΄, µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Παραμυθένιο γλυκό ψυγείου με μεθυσμένες φράουλες και γιαούρτι

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Το μυστικό βρίσκεται στο πορτοκάλι

Share