Θα σε «στείλει» η πίτσα με κολοκύθι και σαλάμι - Έτοιμη σε 15 λεπτά

Συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θα σε «στείλει» η πίτσα με κολοκύθι και σαλάμι - Έτοιμη σε 15 λεπτά

Είναι σίγουρο πως αν αποφασίσεις να δοκιμάσεις κι εσύ, αυτή την τρομερή συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, για πίτσα με κολοκύθι, σαλάμι και φέτα, θα σε «στείλει»! Το καλύτερο απ' όλα βέβαια είναι το γεγονός ότι είναι πολύ εύκολη αφού θέλει μόλις 15 λεπτά για να φτιαχτεί!

Η γλύκα του κολοκυθιού συνδυασμένη με τα μαστιχωτά τυριά είναι απλά εκπληκτική. Τη συνταγή αυτή, τη βρήκαμε στο argiro.gr και πρέπει οπωσδήποτε να τη δοκιμάσεις όπως και αυτά τα ζουμερά κολοκυθάκια σουφλέ.

Πάμε να δούμε τη συνταγή για πίτσα με κολοκύθι και σαλάμι

Υλικά

  • ½ δόση ζύμη πίτσας
  • 1 φλ. σάλτσα ντομάτα
  • 1 κολοκυθάκι τρυφερό κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 8 φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 10 λεπτές φέτες σαλάμι αέρος Λευκάδας
  • 1 μπάλα μοτσαρέλα σπασμένη με τα δάχτυλα
  • 1 φλ. τρίμματα φέτας
  • ελαιόλαδο
  • θαλασσινό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Για την πίτσα με κολοκυθάκια, ετοιμάζουμε πρώτα τη βασική ζύμη για πίτσα .
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε βάση πίτσας, είτε με τις άκρες των δαχτύλων πιέζοντας με κυκλικές κινήσεις σε αλευρωμένη επιφάνεια, είτε με πλάστη αν θέλουμε να γίνει πιο λεπτή και πιο τραγανή.
  • Έχουμε προθερμάνει πολύ καλά το φούρνο στην πιο δυνατή θερμοκρασία στις αντιστάσεις και έχουμε τοποθετήσει κάτω το ταψί ή την λαμαρίνα να κάψει καλά. Πασπαλίζουμε το ταψάκι με λίγο καλαμποκάλευρο. Έτσι πετυχαίνουμε πιο τραγανή κρούστα στο κάτω μέρος της πίτσας.
  • Βάζουμε τη ζύμη πάνω στο ξύλο κοπής. Αλείφουμε με τη σάλτσα ντομάτας αφήνοντας κενό 2-3 εκ. ώστε να φουσκώσει τριγύρω και να κρατήσει μέσα τα υλικά. Προσθέτουμε το σαλάμι, τα κολοκυθάκια, τη μοτσαρέλα και τον βασιλικό. Τοποθετούμε μικρά κομμάτια φέτας ανάμεσα στα κενά, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε 15′ περίπου να ροδίσει γύρω γύρω και να γίνει τραγανή.

Θεϊκή τάρτα με κολοκύθι και γιάουρτι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Η ζύμη έχει μόνο 5 υλικά

Δεν υπάρχει καλύτερο καλοκαιρινό φαγητό, από αυτή τη θεϊκή τάρτα με κολοκύθι και γιαούρτι, συνταγή της αγαπημένης Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Το καλύτερο απ' όλα είναι ότι η ζύμη αυτή είναι πάρα πολύ εύκολη και μπορείς να την φτιάξεις μόνο με 5 υλικά.

Η πιο νόστιμη αλμυρή τάρτα κολοκύθι με φύλλο γιαουρτιού. Είναι εύκολη, με μπισκοτένια ζύμη, που τρως μια μπουκιά και καταλήγεις να φας όλη την ταρτιέρα. Φτιάξτε την με τρυφερά κολοκυθάκια και τα τυριά που έχετε στο ψυγείο σας!

Τη συνταγή αυτή τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε να τη δοκιμάσεις κι αυτή, όπως και τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για τα πιο λαχταριστά κολοκυθάκια με αυγολέμονο.

Πάμε να δούμε τα υλικά αλλά και την εκτέλεση της συνταγής

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γραμ. γιαούρτι
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 αυγό

Για τη γέμιση

  • 8 κολοκυθάκια τριμμένα σε χοντρό τρίφτη (ή κολοκύθα)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος) ψιλοκομμένα
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 400 γραμ. ανθότυρο
  • 150 γραμ. φέτα σε τρίμματα
  • 250 γραμ. τυρί κρέμα
  • 1/4 φλ. εβαπορέ γάλα
  • 4 αυγά
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο ή φρέσκο δυόσμο
    αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη ζύμη γιαουρτιού

  • Για την αλμυρή τάρτα κολοκύθι με τυριά, φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη. Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε μπολ και τα ζυμώνουμε λίγο να μαζευτούν σε μπάλα. Χωρίζουμε σε δυο κομμάτια και τα πατάμε στις παλάμες να γίνουν πλακέ. Τα τυλίγουμε με μεμβράνη κουζίνας και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 15′.
  • Ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλα τη ζύμη για τάρτα και τα στρώνουμε σε 2 λαδωμένες ταρτιέρες με 22 εκ. διάμετρο. Κόβουμε ότι περισσεύει από το χείλος της τάρτας και τρυπάμε ελαφρά το φύλλο με πιρούνι. Τα αφήνουμε στο ψυγείο και ετοιμάζουμε τη γέμιση.

τάρτα με κολοκύθι συνταγή

Για τη γέμιση με κολοκυθάκια

  • Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια (ή την κολοκύθα) και τα καρότα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαραθούν για 5′. Αποσύρουμε. Προσθέτουμε τα τυριά στη γέμιση.
  • Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τον άνηθο. Τα προσθέτουμε στη γέμιση και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ισομοιράζουμε στις δυο ταρτιέρες.
  • Ψήνουμε την τάρτα κολοκύθι σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170ºC για περίπου 35′-40′ να ροδίσει. Αφήνουμε να σταθεί 10′ για να σταθεροποιηθεί και σερβίρουμε τη ζεστή τάρτα με πράσινη σαλάτα.