Πεντανόστιμες πένες με κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας από μελιτζάνα - Συνταγή κόλαση από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μόνο με λίγα υλικά! Θα ξετρελαθείτε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πεντανόστιμες πένες με κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας από μελιτζάνα - Συνταγή κόλαση από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η κορυφαία μαγείρισσα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σου προτείνει την πιο τέλεια συνταγή για να κλείσεις το καλοκαίρι σου! Φτιάξε σήμερα κιόλας τις πεντανόστιμες πένες με κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας από μελιτζάνα και θα ξετρελαθείς.

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμ. πένες με ρίγα
  • 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο δύο φορές περασμένο από τη μηχανή του κιμά
  • 1 αυγό
  • 4 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • λίγο φρέσκο γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1.200 γραμ. ψιλοκομμένες ή τριμμένες ντομάτες
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 125 γραμ. μοτσαρέλα

Εκτέλεση

  • Για τις πένες με κεφτεδάκια, μουλιάζουμε πρώτασε ένα πιάτο το ψωμί με λίγο φρέσκο γάλα. Το στύβουμε καλά και το ψιχουλιάζουμε.
  • Προσθέτουμε τον κιμά, το αυγό, τα τυριά, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα. Πλάθουμε πολύ μικρά κεφτεδάκια (όσο πιο μικρά γίνεται).
  • Τα τηγανίζουμε για 2΄-3΄ σε καυτό ελαιόλαδο ή τα αραδιάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε για 5΄-6΄ στους 200 βαθμούς C.

Για τη σάλτσα

  • Βάζουμε την ψιλοκομμένη μελιτζάνα σε μπολ με κρύο νερό και την αφήνουμε για 10΄. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄-4΄, να γυαλίσει. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, αφού προηγουμένως τις στύψουμε πολύ καλά με τα χέρια. Ρίχνουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά, να λαδωθούν οι μελιτζάνες. Προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε τη σάλτσα για 15΄.
  • Αλατοπιπερώνουμε και τέλος προσθέτουμε τα τηγανισμένα ή ψημένα κεφτεδάκια. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μία βράση και να ενωθούν καλά οι γεύσεις. Τέλος πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
  • Βράζουμε τις πένες και τις στραγίζουμε. Τις προσθέτουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Αν θέλουμε να είναι πιο αφράτα τα κεφτεδάκια, αντί να τα ψήσουμε ή να τα τηγανίσουμε, τα βουτάμε απευθείας μέσα στη βραστή σάλτσα και τα αφήνουμε να βράσουν για 10΄.

Αν έχεις όρεξη για κάτι γλυκό πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε πριν φύγει το καλοκαίρι αυτό το γλυκό ψυγείου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!

Ζουμερά κεφτεδάκια με ντομάτα σε 10 λεπτά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Η κανέλα τα κάνει... κόλαση

συνταγές για μπιφτέκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 700 γραμ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 αυγά
  • 1 καρότο
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ ρίγανη
  • 3 κ.σ. γιαούρτι
  • 4 κ.σ. τριμμένη ντομάτα
  • 1 φλ. φρυγανιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο ξύδι για το πλάσιμο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • πατάτες για το σερβίρισμα

Για την κρύα σάλτσα ντομάτας

  • 500 γραμ. τριμμένες ντομάτες
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
  • λίγη ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • στραγγιστό γιαούρτι για το σεβίρισμα

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια

  • Ξεκινάμε τα κεφτεδάκια με ντομάτα και γιαούρτι, βάζοντας στο μπλέντερ το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλερι. Τα αλέθουμε.
  • Βάζουμε τον κιμά σε μπολ και τον περιχύνουμε με τα πολτοποιημένα λαχανικά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί σκεπασμένο στο ψυγείο.
  • Βρέχουμε τα χέρια με ξύδι, πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο να ροδίσουν.
  • Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
  • Τα σερβίρουμε με κρύα σάλτσα ντομάτας, γιαούρτι και τηγανητές πατάτες.