Σπάσε 6 αβγά στο τηγάνι και φτιάξε την πιο νόστιμη ομελέτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Βγαίνει για 3 μερίδες

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σπάσε 6 αβγά στο τηγάνι και φτιάξε την πιο νόστιμη ομελέτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Κανείς δεν λέει όχι σε μια αφράτη, φουσκωτή και λαχταριστή ομελέτα. Μέσα σε λίγα λεπτά φτιάξτε αυτή την ομελέτα με 6 αβγά, λουκάνικο και υλικά που έχουν περισσέψει στο ψυγείο. Η συνταγή είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και θα την λατρέψουν όλοι.

Με αυτό τον τρόπο θα φτιάξεις την ομελέτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 6 αυγά
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε φέτες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κολοκύθια κομενα σε μικρά καρέ
  • 2 πατάτες βρασμένες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 3 κσ τριμμένο τυρί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ντοματοσαλάτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Για αυτή την εύκολη ομελέτα με λουκάνικο και ό,τι μας περίσσεψε στο ψυγείο, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Σοτάρουμε τα λουκάνικα για 2’, προσθέτουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε για 3΄-4΄ να μελώσουν.
  • Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας σε μέτρια προς χαμηλή.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.
  • Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με την ομελέτα τα υλικά στο τηγάνι.
  • Ψήνουμε την ομελέτα σε σιγανή φωτιά να σταθεροποιηθεί για 4-5’.
  • Σκεπάζουμε με μεγάλο ίδιο καπάκι το τηγάνι και με προσοχή την αναποδογυρίζουμε.
  • Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3’ ακόμη.
  • Σερβίρουμε με ντοματοσαλάτα.

Argiro.gr

Μετά την λαχταριστή ομελέτα, φτιάξε την σοκολατένια "κόλαση" κέικ ψυγείου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Η ομελέτα της «τεμπέλας»! Θα είναι έτοιμη σε λίγα λεπτά και όλοι θα "γλείφουν" τα δάχτυλά τους

Σας έχουμε την τέλεια συνταγή για την πιο λαχταριστή ομελέτα της «τεμπέλας»! Μέσα σε μόλις λίγα λεπτά, το φαγητό σας θα είναι έτοιμο και το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι στην οικογένειά σας θα "γλείφουν" τα δάχτυλά τους.

Μία εύκολη λύση για όλες τις ώρες είναι η ομελέτα, που μπορεί να σας λύσει τα χέρια σε στιγμές που δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε.

ΥΛΙΚΑ

  • 10 αυγά
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό (ψιλικομμένο)
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια (ψιλικομμένα)
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 20 τοματίνια (σε κομματάκια)
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με έναν αυγοδάρτη.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα τηγάνι μεγέθους 28 – 30 εκ. σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι.
  • Μετά από δύο λεπτά προσθέτουμε το μαΐντανό. Μόλις τα ξερά κρεμμύδια πάρουν ένα διαφανές χρώμα προσθέτουμε ένα μέρος από τα αυγά στο τηγάνι (περίπου το 1/5) και τα τοματίνια.
  • Ανακατεύουμε για λίγο, ώστε να μαγειρευτούν τα αυγά μας και ύστερα προσθέτουμε τα υπόλοιπα αυγά. Ανακατεύουμε και φροντίζουμε να μην είναι όλα τα τοματίνια στη μια πλευρά του σκεύους.
  • Το τηγάνι πρέπει να έχει μεταλλική λαβή, ώστε να μπαίνει και στο φούρνο.
  • Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία κατσαρόλα με ματαλλικές λαβές.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο, για 20’.