Σοκολατένια "κόλαση" το κέικ ψυγείου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Το γλυκό που θα σας κάνει να σταματήσετε τη δίαιτα!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Σοκολατένια

Το καλοκαίρι τελειώνει και εμείς βρήκαμε για εσένα την πιο ιδανική φθινοπωρινή συνταγή η οποία είναι μία κανονική σοκολατένια "κόλαση"! Πρόκειται για το πιο νόστιμο κέικ ψυγείου, συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου την οποία δεν πρέπει να χάσετε σε καμία περίπτωση.

Κέικ στην κατσαρόλα γίνεται; Γίνεται και μάλιστα πολύ γρήγορα. Φανταστική συνταγή για πεντανόστιμο κέικ! Τη συνταγή τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε να την τσεκάρεις κι αυτή όπως και αυτό το cheesecake μπράουνι.

Πάμε να δούμε τη συνταγή για τη σοκολατένια κόλαση, το κέικ ψυγείου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά:

  • 200 γραμ. σοκολάτα 60% ή 70%
  • 400 ml γάλα πλήρες
  • 150 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 40 γραμ. αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 4 αυγά
  • 60 γραμ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

  • Για το κέικ ψυγείου με σοκολάτα, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 160 βαθμούς, στον αέρα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη σοκολάτα σε κομμάτια. Ανακατεύουμε να λιώσουν, όχι να βράσουν.
  • Σε μπολ βάζουμε τα αυγά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε καλά και τα προσθέτουμε στο σοκολατένιο γάλα στην κατσαρόλα.
  • Ανακατεύουμε να πήξουν ελαφρά σε μέτρια φωτιά. Προσοχή, όχι να βράσουν. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά τη φόρμα δαχτυλίδι 20-22 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, στον αέρα για 25΄. Αφού κρυώσει λίγο, το βάζουμε στο ψυγείο.

Πεντανόστιμο παγωτό με μπανάνα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Σπιτικό παγωτό banoffee, εύκολο και πεντανόστιμο με λίγα υλικά χωρίς παγωτομηχανή. Αν αγαπάς το γλυκό banoffee και τον συνδυασμό μπανάνας σοκολάτας και καραμέλας, με αυτό το παγωτό θα τρελαθείς. Βάλε το παγωτό σε χωνάκια και τρέλανε τους όλους - συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Τη συνταγή αυτή τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε να την δοκιμάσεις κι αυτή όπως και αυτό το υπέροχο cheesecake brownie από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Πάμε να δούμε τη συνταγή για το παγωτό μπανάνα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά:

  • 4 μεγάλες ώριμες μπανάνες
  • 1 κ.σ. χυμό από λεμόνι
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
  • 350 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 μπάρες σοκολάτα με γέμιση καραμέλα (ψιλοκομμένες)
  • καρούλια σοκολάτας για το σερβίρισμα

παγωτό με μπανάνα

Εκτέλεση:

  • Χρησιμοποιούμε ώριμες μπανάνες, τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ με τον χυμό λεμονιού και το ζαχαρούχο.
  • Προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε. Χτυπάμε 1 λεπτό στο μπλέντερ.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το παγωτό banoffee και το αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται ελαφρά, ανάλογα πόσο δυνατή είναι η κατάψυξη σας από 1-2 ώρες.
  • Μόλις σταθεροποιηθεί ελαφρά η επιφάνεια του παγωτού και όσο ακόμα είναι μαλακό, το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει για 2′.
  • Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα καραμέλας. Ανακατεύουμε απαλά και παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.
  • Σερβίρουμε το παγωτό banoffee σε χωνάκια παγωτού ή σε μπολ και προσθέτουμε καρούλια σοκολάτας και προαιρετικά λίγο τριμμένο μπισκότο.