Απίστευτη η αυγόπιτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου - Φέτα, λίγο πιπέρι και 5 ακόμα υλικά

Θα πάθετε την πλάκα σας με αυτή την συνταγή

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Απίστευτη η αυγόπιτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου - Φέτα, λίγο πιπέρι και 5 ακόμα υλικά

Φέτα, λίγο πιπέρι και 5 ακόμα υλικά που σίγουρα έχετε στην κουζίνα σας χρειάζονται μόνο για να φτιάξετε αυτή την απίστευτη αυγόπιτα! Η συνταγή είναι από τα χεράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!

Είναι ότι πιο εύκολο μπορείτε να φτιάξετε για κολατσιό και σίγουρα θα ξετρελαθούν και τα... παιδιά της παρέας!

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμ. τυρί φέτα σε χοντρά τρίμματα
  • 300 γραμ. γάλα φρέσκο
  • 8 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε να φτιάξουμε την εύκολη αυγόπιτα με φύλλο κρούστας, αναμιγνύοντας πρώτα σε ένα μπολ το γάλα με τη φέτα, τα αυγά και το αλατοπίπερο.
  • Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί και στρώνουμε δύο φύλλα, τα λαδώνουμε κάθε ένα ξεχωριστά και ρίχνουμε ένα μέρος από τη γέμιση.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα φύλλα και τη γέμιση μέχρι να τελειώσει. Αλείφουμε το τελευταίο φύλλο με ελαιόλαδο και χαράσσουμε την επιφάνεια της πίτας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει καλά.

Και μπορείτε άνετα να την συνοδεύσετε με αυτό το γιαουρτογλυκό!

Πηγή: Argiro.gr

Φανταστική τυρόπιτα με γιαούρτι, φέτα και ανθότυρο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Εύκολες πίτες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 750 ml φρέσκο γάλα
  • 1 κεσεδάκι (200 γραμ.) γιαούρτι
  • 500 γραμ. φέτα τριμμένη
  • 500 γραμ. ανθότυρο τριμμένο
  • 5 αυγά
  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Για την εύκολη τυρόπιτα με γιαούρτι, αναμειγνύουμε τα τυριά σε ένα μπολ και τρίβουμε αρκετό πιπέρι. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι, με σύρμα, να ενωθούν.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί νούμερο 36 και στρώνουμε απλωτά το πρώτο και το δεύτερο χωριάτικο φύλλο. Περιχύνουμε με μια κουτάλα από το υγρό μείγμα (γάλα, αυγά κ.λπ.) και πασπαλίζουμε με μια χούφτα γεμάτη τριμμένα τυριά.
  • Απλώνουμε το τρίτο φύλλο σουρωτό, το περιχύνουμε με υγρό μείγμα και πασπαλίζουμε τυριά. Συνεχίζουμε με άλλες τρεις στρώσεις από σουρωτό (ελαφρά τσαλακωμένο) φύλλο, υγρό μείγμα και τα υπόλοιπα τυριά.
  • Το τελευταίο φύλλο το απλώνουμε να είναι ίσια η επιφάνειά του και το μπήγουμε από κάτω (όπως στο γαλακτομπούρεκο) για να κλείσουμε την πίτα. Χαράζουμε ελαφρά την πίτα σε κομμάτια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο υγρό μείγμα.
  • Ψήνουμε την τυρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω, στην τελευταία σχάρα, στους 180 βαθμούς C για 50 λεπτά με 1 ώρα, να ροδίσει καλά η επιφάνειά της και να φουσκώσει (φουσκώνει πολύ και γίνεται διπλάσια σε ύψος).