Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Αχτύπητη κολοκυθόπιτα με γιαούρτι, φρυγανιά και λίγα ακόμα υλικά

Είναι ζουμερή και εύκολη

Αχτύπητη κολοκυθόπιτα με γιαούρτι, φρυγανιά και λίγα ακόμα υλικά
ΑΛΜΥΡΕΣ 20.10.2020 14:36
Από Youweekly Team

Ψάχνεις ένα εύκολο και ταυτόχρονα αχτύπητο σνακ για την δουλειά; Αυτή η κολοκυθόπιτα με γιαούρτι και φρυγανιά θα γίνει η καθημερινή αγαπημένη σου συνήθεια.

Φτιάξε μπόλικη και βάλτην στο ψυγείο! Θα την αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά για την κολοκυθόπιτα

  • 4 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 ποτήρι αλεύρι φαρίνα
  • 200 γραμ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1/3 ποτηριού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κ.γ. δυόσμο ξερό
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη. Αλατίζουμε και τα αφήνουμε μισή ώρα στο σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους. Τα στίβουμε καλά και με τα χέρια. Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε με το σύρμα το γιαούρτι, τα αυγά και το λάδι.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο κολοκύθι, το κρεμμύδι, το αλεύρι, τα τυριά, το δυόσμο και το αλάτι.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με ένα κουτάλι γιατί η ζύμη έχει αρχίσει να σφίγγει.
  • Λαδώνουμε ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψάκι διαμέτρου 30 εκατοστών και ρίχνουμε τη μισή φρυγανιά. Κουνάμε το ταψάκι για να πάει παντού.
  • Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το στρώνουμε για να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Από πάνω προσθέτουμε την υπόλοιπη φρυγανιά για να κάνει μία ωραία κρούστα στο ψήσιμο.
  • Ψήνουμε στους 180 πάνω κάτω αντιστάσεις για μία ώρα. Περιμένουμε να κρυώσει καλά για να την κόψουμε. Νοστιμότατη πίτα γεμάτη αρώματα και γεύσεις καλοκαιριού. Δοκιμάστε την κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με γιαούρτι και καλή σας όρεξη.

Κι αν θες κάτι γλυκό, δοκίμασε να φτιάξεις αυτή την σοκολατόπιτα των 10 λεπτών! Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!

Παραδοσιακή κολοκυθόπιτα με ελαιόλαδο, αυγά και τραγανό φύλλο

εύκολες συνταγές για κολοκυθόπιτα

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκύθα κιτρινη τριμμένη
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. Φέτα σπασμένη με το χέρι
  • 2 αυγά μεσαία
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα τυρί γκούντα τριμμένο
  • 2,5 κ.σ τραχανά ή ρύζι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την επικάλυψη

  • 1 αυγό
  • Σουσάμι
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη και στραγγισμένη κολοκύθα προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, την φέτα, το τριμμένο τυρί, το πράσο, τα αυγά, το αλάτι, το πιπεράκι και τον τραχανά ή το ρύζι
  • Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.
  • Αφού έχουμε φτιάξει το ζυμαράκι μας το ανοίγουμε και σε λαδωμένο ταψάκι απλώνουμε το ένα φύλλο μας κάτω, βάζουμε το μείγμα μας και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Μετά ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο μας και το βάζουμε από πάνω και κλείνουμε φτιάχνοντας τις γωνιές μας. Χαράζουμε την πιτούλα μας.
  • Σε ένα άλλο μικρό μπολάκι έχουμε βάλει το λαδάκι, το αυγό και τα χτυπάμε. Αλεiφουμε από πάνω μη πίτα μας και πασπαλίζουμε με σουσαμάκι.
  • Ψήνουμε στους 200 για περίπου 1 ώρα (ανάλογα τον φούρνο) πρέπει να ροδίσει!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αποκάλυψε τα 9+1 μυστικά της καλύτερης συνταγή για μουσακά

Εύκολος και γρήγορος διαφορετικός μπακλαβάς με πραλίνα και μπανάνα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Share