Η συνταγή - παράδοση της Ελένης Μενεγάκη για χριστουγεννιάτικα μπισκότα με ελάχιστες θερμίδες

Τρελαίνονται ο Ματέο Παντζόπουλος και τα παιδιά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η συνταγή - παράδοση της Ελένης Μενεγάκη για χριστουγεννιάτικα μπισκότα με ελάχιστες θερμίδες

Αγαπάει τόσο τη μαγειρική, που ανάμεσα στα σχέδιά της ήταν να ανοίξει εστιατόριο στην Κηφισιά μαζί με τον Μάκη Παντζόπουλο. Τώρα, και με αφορμή την καραντίνα, η Ελένη Μενεγάκη ετοιμάζεται να μετατραπεί σε απόλυτη νοικοκυρά για τους δικούς της ανθρώπους και μας προσκαλεί στο οικογενειακό της τραπέζι! Σας έχουμε την αγαπημένη της χριστουγεννιάτικη συνταγή για μπισκότα...

Τα συναισθήματα ανάμεικτα... Η πρώτη καραντίνα συνοδεύτηκε από αγωνία για τους δικούς της ανθρώπους και χαρακτηριστικό είναι πως είχε ζητήσει από τη μητέρα της, Ζέτα, να μετακομίσει στην Κάρυστο μαζί με τον πατριό της, Στέλιο Μισόκαλο, ούτως ώστε να είναι πιο ασφαλείς. Παράλληλα, όμως, ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να χαρεί τον άντρα της και τα παιδιά της, που βρίσκονταν περισσότερο στο σπίτι, ενώ εκείνη ήταν η μόνη που έβγαινε, με μεγάλη προσοχή, για τις δικές της επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Από τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ για το περιοδικό You.

Τώρα, η Ελένη δεν έχει λόγο να βγαίνει απ' το σπίτι, αντιθέτως θα έχει περισσότερο χρόνο με τις μεγάλες της κόρες, Λάουρα και Βαλέρια - η μικρή Μαρίνα συνεχίζει να πηγαίνει σχολείο, δείτε το εδώ και θα πάθετε πλάκα! Όχι πως χρειάζεται ιδιαίτερη αφορμή για να περιποιηθεί τους αγαπημένους της, αφού χαρακτηριστικό είναι πως λατρεύει να περνά χρόνο στην κουζίνα και να ετοιμάζει τις σπεσιαλιτέ της, οι οποίες μάλιστα γίνονται... ανάρπαστες.

Το ίδιο κάνει σε μεγάλες γιορτές, γενέθλια και οικογενειακές συγκεντρώσεις, όπου φοράει την ποδιά της, αφιερώνεται στις μαγειρικές της, γεμίζει τον χώρο με το τρανταχτό της γέλιο, ενώ το γευστικό αποτέλεσμα την δικαιώνει στο τέλος. Παρότι δεινή μαγείρισσα πάντως, ακόμα και στην καραντίνα καταφέρνει να διατηρείται στα 59 κιλά και το μυστικό είναι πως, πέρα από νόστιμα, φτιάχνει κυρίως υγιεινά φαγητά.

Μπισκότα με ταχίνι και λίγες θερμίδες - Η συνταγή της Ελένης Μενεγάκη

Μενεγάκη συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα

  • 100 γρ. ταχίνι
  • 120 γρ. μέλι
  • 120 γρ. νιφάδες βρόμης
  • Προαιρετικά ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί ή σταφίδες.

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και αδειάζουμε τη ζύμη σε μεμβράνη. Την πλάθουμε σε ρολό και τη βάζουμε για 5'-10' στην κατάψυξη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C και κόβουμε τη ζύμη σε ροδέλες. Τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 10'-15'.

Περισσότερα στο περιοδικό YOU που κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1,5 ευρώ!