Γρήγορη και εύκολη κοτοσαλάτα με γιαούρτι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ένα πολύ ελαφρύ γεύμα χωρίς τύψεις!

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Γρήγορη και εύκολη κοτοσαλάτα με γιαούρτι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μάς παρουσιάζει την πιο εύκολη και γρήγορη κοτοσαλάτα με γιαούρτι, ένα γεύμα το οποίο μπορείς να το απολαύσεις χωρίς καμία τύψη, καθώς είναι πολύ ελαφρύ και έχει λίγες θερμίδες.

Αυτά είναι τα υλικά και η εκτέλεση για την κοτοσαλάτα της Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου (ψητό ή βραστό)
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% (200 γραμ.)
  • 2 κλωνάρια σέλερι (ψιλοκομμένα)
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κ.σ κολοκυθόσπορο
  • 1/2 ρόδι
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • λίγες φύτρες
  • 1 κ.σ άνηθο
  • 1 κ.σ μαϊντανό
  • λίγες σταγόνες λεμόνι
  • λίγες σταγόνες ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

  • Για τη δροσερή και light κοτοσαλάτα με γιαούρτι (διαίτης), ψιλοκόβουμε πρώτα το κοτόπουλο και όλα τα λαχανικά. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού το ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
  • Τέλος, προσθέτουμε τον κολοκυθόσπορο, πασπαλίζουμε με το ρόδι και τα βότανα. Ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε πάνω σε φέτες μήλου ή σε κομμάτια σέλερι. Επίσης, μπορούμε να τυλίξουμε την κοτοσαλάτα σε φύλλα λάχανου.

Τη συνταγή βρήκαμε στο Argiro.gr

Εκτός από την κοτοσαλάτα, μπορείτε να φτιάξετε και ένα πανεύκολο και υγιεινό κέικ.

Η πιο νόστιμη πατατόπιτα χωρίς φύλλο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Την πιο νόστιμη πατατόπιτα χωρίς φύλλο, με υπέροχη κρέμα, έφτιαξε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Σας λύνει τα χέρια, καθώς μπορείτε να τη σερβίρετε ως ορεκτικό, ως κυρίως αλλά και ως γαρνιτούρα.

Αυτά είναι τα υλικά και η εκτέλεση για την πατατόπιτα της Μπαρμπαρίγου:

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 500 γραμ. γάλα
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 2 πρέζες φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γλ. πάπρικα καυτερή (η γλυκιά)
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • 8 πατάτες μέτριες
  • 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 300 γραμ. μανιτάρια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 100 γραμ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη

Εκτέλεση

  • Για την εύκολη πατατόπιτα χωρίς φύλλο, προθερμαίνουμε πρώτα τον φούρνο. Θα ψήσουμε στους 180 ºC.
  • Φτιάχνουμε την κρέμα. Σε κατσαρόλα, βάζουμε την κρέμα, το γάλα, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα και το θυμάρι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
  • Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές, σχεδόν διάφανες φέτες. Τις ρίχνουμε στην κρέμα και σιγοβράζουμε για 4′. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Απαλά ανακατεύουμε τις πατάτες να ξεκολλήσουν μεταξύ τους. Βγάζουμε τις πατάτες με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο, βαθύ σκεύος.
  • Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε το μπέικον. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά. Αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά. Τα ρίχνουμε στις πατάτες. Περιχύνουμε με την κρέμα (αφαιρούμε το σκόρδο).
    Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και βάζουμε βάρος στην επιφάνεια της πίτας.
  • Ψήνουμε την πατατόπιτα για 25′ -30′. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και ψήνουμε για επιπλέον 10′, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ελαφρά.
  • Αφήνουμε την πατατόπιτα να σταθεί 10′

Argiro.gr