Εύκολο club sandwich με χοιρινά πανσετάκια από τον Γιώργο Τσούλη

Η ελληνική εκδοχή του αγαπημένου μας πειρασμού

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Εύκολο club sandwich με χοιρινά πανσετάκια από τον Γιώργο Τσούλη

Ο αγαπημένος και ταλαντούχος Γιώργος Τσούλης μας προτείνει πως να φτιάξουμε μια εναλλακτική και πιο ελληνική εκδοχή του club sandwich με χοιρινά πανσετάκια.

Είναι πανεύκολο, γρήγορο και νοστιμότατο!

ΥΛΙΚΑ

  • 6 πίτες τετράγωνες
  • 500 γρ. χοιρινή πανσέτα, κομμένη σε κυβάκια
  • 200 γρ. τζατζίκι
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
  • Πατάτες τηγανητές, για το σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ψήνουμε τις πίτες από όλες τις πλευρές τους και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Ύστερα, στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα πανσετάκια για περίπου 4-5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, μεταφέρουμε τα πανσετάκια σε ένα πιάτο.
  • Σύνθεση: Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας μία πίτα, την αλείφουμε με τζατζίκι, τοποθετούμε από πάνω λίγες ροδέλες ντομάτας, μερικές φέτες κρεμμυδιού, λίγα πανσετάκια και καλύπτουμε με μία πίτα.
  • Αμέσως μετά, αλείφουμε την πίτα με τζατζίκι, τοποθετούμε ξανά λίγες ροδέλες ντομάτας, μερικές φέτες κρεμμυδιού, λίγα πανσετάκια και σκεπάζουμε με μία πίτα.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Και άμα θες να το συνδυάσεις και με ένα γλυκάκι, δοκίμασε αυτό το δροσερό γλυκό ψυγείου!

Πανεύκολη τυρόπιτα "μπατζίνα" με ελάχιστα υλικά

ΥΛΙΚΑ

  • 4 κολοκυθάκια μέτρια, τριμμένα
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 αυγό, medium
  • 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 250 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 5 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • 10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 150-200 ml νερό
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και έπειτα τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη από την πλευρά που έχει τις μεγάλες τρύπες και τα βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.

Έπειτα ρίχνουμε το αυγό, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.

Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό. Θέλουμε το μείγμα να μοιάζει σαν κουρκούτι.

Στη συνέχεια ρίχνουμε, τη φέτα , το θυμάρι, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα και καίμε για περίπου 8-10 λεπτά ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου 15*25εκ.

Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού αφού έχει κάψει και αδειάζουμε το μείγμα.

Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι την επιφάνεια της πίτας και ψήνουμε για 60-70 λεπτά.

Μόλις ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά, κόβουμε και σερβίρουμε.