Μοναδικό το δροσερό γλυκό ψυγείου με μάνγκο από τον Γιώργο Τσούλη

Η συνταγή που θα σε τρελάνει!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Μοναδικό το δροσερό γλυκό ψυγείου με μάνγκο από τον Γιώργο Τσούλη

Με μία μικρή αναζήτηση που κάναμε, εντοπίσαμε αυτό το μοναδικό δροσερό γλυκό ψυγείου με μάνγκο, το οποίο είναι συνταγή του αγαπημένου Γιώργου Τσούλη και είναι σίγουρο πως με το που το δοκιμάσεις θα σε ξετρελάνει! Τρέξε να το δοκιμάσεις και θα μας θυμηθείς.

Τη συνταγή τη βρήκαμε στο giorgostsoulis.com και θα σου προτείναμε να τη δοκιμάσεις κι αυτή όπως και την πιο νόστιμο τάρτα με λεμόνι. Δείτε εδώ τη συνταγή!

Πάμε να δούμε τη συνταγή για το δροσερό γλυκό ψυγείου με μάνγκο

Για τη βάση:

  • 300 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 160 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 70 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • Για την κρέμα:
  • 300 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 230 γρ. τυρί κρέμα
  • 230 γρ. κρέμα γάλακτος, πλήρης
  • 10 γρ. ζελατίνη
  • 4 κ.σ. νερό
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 μάνγκο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • 4 φράουλες, κομμένες σε χοντρές, κάθετες φέτες

Για το ζελέ μάνγκο:

  • 150 ml νερό
  • 130 γρ. μάνγκο
  • 8 γρ. ζελατίνη

Για το σερβίρισμα:

  • Σαντιγί
  • Μάνγκο, χοντροκομμένο
  • Φράουλες, χοντροκομμένες

Εκτέλεση

  • Για τη βάση: Αδειάζουμε στο πολυκοπτικό ή στο multi τα μπισκότα, τη ζάχαρη και τα θρυμματίζουμε. Μόλις θρυμματιστούν, τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
  • Έπειτα, σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20 εκ., τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας στον πάτο και άλλα 2 φύλλα πλάτους 7 εκ. σε σχήμα σταυρού, έτσι ώστε να προεξέχουν (τα φύλλα αυτά θα μας βοηθήσουν στο ξεφορμάρισμα του γλυκού). Αδειάζουμε το μείγμα για τη βάση σε όλη την επιφάνεια του ταψιού πιέζοντας το ελαφρώς με ένα κουτάλι, ώστε να μορφοποιήσουμε τη βάση.
  • Μόλις είναι έτοιμη η βάση, τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά.
  • Για την κρέμα: Προσθέτουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο τις ζελατίνες και τις αφήνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αφού μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε, τις μεταφέρουμε σε ένα μικρό μπολ μαζί με 4 κ.σ. νερό και τις βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 700W για 4-5 δευτερόλεπτα.
  • Αμέσως μετά, αποσύρουμε το μπολ από το φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να διαλυθούν εντελώς οι ζελατίνες και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Κατόπιν, αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Όταν αφρατέψει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμα 2-3 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα και να αποκτήσει μία λεία υφή.
  • Ύστερα, προσθέτουμε στο μείγμα τη ζελατίνη, τα κομμάτια μάνγκο, τα κομμάτια φράουλας και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Αφού ομογενοποιηθούν, αδειάζουμε το μείγμα της κρέμας πάνω από τη βάση και το μεταφέρουμε το ψυγείο για 5-6 ώρες, μέχρι να σφίξει η κρέμα.
  • Για το ζελέ μάνγκο: Προσθέτουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο τις ζελατίνες και τις αφήνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε, τις μεταφέρουμε σε ένα μικρό μπολ μαζί με 4 κ.σ. από το νερό και τις βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 700W για 4-5 δευτερόλεπτα.
  • Στη συνέχεια, αποσύρουμε το μπολ από το φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να διαλυθούν εντελώς οι ζελατίνες και το αφήνουμε στην άκρη. Κατόπιν, προσθέτουμε στο multi ή στο πολυκοπτικό το μάνγκο με το υπόλοιπο νερό και πολτοποιούμε, μέχρι να διαλυθεί εντελώς το μάνγκο.
  • Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε το παραπάνω μείγμα μαζί με τη ζελατίνη σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής κι έπειτα, αδειάζουμε το μείγμα του ζελέ πάνω από το cheesecake και το μεταφέρουμε στο ψυγείο εκ νέου για ακόμα 5-6 ώρες.
  • Όταν σφίξει και το ζελέ, ξεφορμάρουμε το cheesecake κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με σαντιγί, κομμάτια μάνγκο και φράουλας.

Cheescake μάνγκο

Μοναδικό και γρήγορο γλυκό ψυγείου από τον Γιώργο Τσούλη με ζελέ κεράσι και φρυγανιές

Ο αγαπημένος Γιώργος Τσούλης μας προτείνει την πιο μοναδική καλοκαιρινή συνταγή! Φτιάξε αυτό το γρήγορο γλυκό ψυγείου με ζελέ κεράκι και φρυγανιές και θα πάθεις την πλάκα σου.

Είναι άκρως δροσιστικό και θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Τα υλικά δεν είναι πολλά και τα βήματα παρασκευής του είναι αρκετά εύκολα.

ΥΛΙΚΑ

  • 70 γρ. φρυγανιές, σίκαλης
  • 100 ml γάλα
  • 50 ml ούζο

Υλικά για την κρέμα:

  • ½ lt γάλα, πλήρες
  • 150 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • 20 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 4 κρόκοι από μέτρια αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Υλικά για το ζελέ κεράσι:
  • 200 ml βραστό νερό
  • 200 ml κρύο νερό
  • 1 φακελάκι των 100 γρ. ζελέ κεράσι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Για την κρέμα: Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα ζάχαρης (75 γρ.) σε ένα μεγάλο μαζί με το κορν φλάουρ, τους κρόκους αυγών και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να ασπρίσει το μείγμα. Έπειτα, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Κατόπιν, τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, την αφήνουμε να ζεσταθεί και αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε το γάλα, την υπόλοιπη ποσότητα ζάχαρης (75 γρ.), ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
  • Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το γάλα σε δόσεις μέσα στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός.
  • Στη συνέχεια, στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το μείγμα, που φτιάξαμε νωρίτερα, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά (σε μέτρια) και το ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να πήξει.
  • Όταν πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε μέσα το παγωμένο βούτυρο και το ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει.
  • Παράλληλα, σε ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα, το ούζο και βουτάμε μέσα μία-μία τις φρυγανιές προσεκτικά ώστε να μη μουλιάσουν πολύ και διαλυθούν.
  • Αφού βουτήξουμε τις φρυγανιές στο γάλα με το ούζο, τις απλώνουμε σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 27Χ20 εκ., μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του, την οποία έχουμε καλύψει πρώτα με μία μεμβράνη.
  • Τέλος, περιχύνουμε με μία κουτάλα την κρέμα πάνω από τις φρυγανιές, καλύπτουμε με μεμβράνη προσέχοντας η μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα και μεταφέρουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
  • Για το ζελέ κεράσι: Σε ένα δοσομετρικό δοχείο αδειάζουμε το βραστό νερό, τη σκόνη ζελέ, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, ώστε να διαλυθεί η σκόνη κι έπειτα, προσθέτουμε το κρύο νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ετοιμαστεί το ζελέ.
  • Σύνθεση: Αποσύρουμε το γλυκό από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη, περιχύνουμε με το ζελέ και το μεταφέρουμε ξανά στο ψυγείο για 5 ώρες, ώστε να σφίξει το ζελέ.
  • Όταν σφίξει, αφαιρούμε το γλυκό από το ψυγείο, το ξεφορμάρουμε προσεκτικά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Κι αν θες κάτι πιο σοκολατοειδή δοκίμασε αυτό με το εύκολο γλυκό ψυγείου με το σιρόπι σοκολάτας και τα μπισκότα! Έτοιμο σε 10 λεπτά