Ισπανική ομελέτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Ισπανική ομελέτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αν θες να φτιάξεις την πιο νόστιμο παραλλαγή της κλασικής ομελέτας, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις αυτή τη πανεύκολη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά Συνταγής

  • 8 αυγά
  • 4 κ.σ. φρέσκο γάλα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 φέτες ζαμπόν βραστό
  • ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μελιτζάνα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε καρέ
  • 2 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε καρέ
  • 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Για την ισπανική ομελέτα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τις μελιτζάνες, να μαραθούν για 5΄-6΄. Προσθέτουμε έπειτα το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 3΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
  • Χτυπάμε με αυγοδάρτη ή μίξερ χειρός τα αυγά με το γάλα για 3΄-4΄. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά και το τυρί. Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και το ρίχνουμε στο μείγμα. Τέλος προσθέτουμε και τα σοταρισμένα υλικά.
  • Λαδώνουμε ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε την ομελέτα. Ψήνουμε σε καλά προσθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25΄, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να σταθεροποιηθεί η ομελέτα.

πηγή: argiro.gr

Και άμα θες να το συνδυάσεις και με ένα γλυκάκι, δοκίμασε αυτό το δροσερό γλυκό ψυγείου!

ισπανική ομελέτα

Εύκολο club sandwich με χοιρινά πανσετάκια

Ο αγαπημένος και ταλαντούχος Γιώργος Τσούλης μας προτείνει πως να φτιάξουμε μια εναλλακτική και πιο ελληνική εκδοχή του club sandwich με χοιρινά πανσετάκια.

Είναι πανεύκολο, γρήγορο και νοστιμότατο!

ε'υκολο σάντουτσ από γιώργο τσούλη

ΥΛΙΚΑ

  • 6 πίτες τετράγωνες
  • 500 γρ. χοιρινή πανσέτα, κομμένη σε κυβάκια
  • 200 γρ. τζατζίκι
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
  • Πατάτες τηγανητές, για το σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ψήνουμε τις πίτες από όλες τις πλευρές τους και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Ύστερα, στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα πανσετάκια για περίπου 4-5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, μεταφέρουμε τα πανσετάκια σε ένα πιάτο.
  • Σύνθεση: Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας μία πίτα, την αλείφουμε με τζατζίκι, τοποθετούμε από πάνω λίγες ροδέλες ντομάτας, μερικές φέτες κρεμμυδιού, λίγα πανσετάκια και καλύπτουμε με μία πίτα.
  • Αμέσως μετά, αλείφουμε την πίτα με τζατζίκι, τοποθετούμε ξανά λίγες ροδέλες ντομάτας, μερικές φέτες κρεμμυδιού, λίγα πανσετάκια και σκεπάζουμε με μία πίτα.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.

Πηγή: giorgostsoulis.com