Η συνταγή της Ελένης Μενεγάκη για ρεβίθια στο ταψί

Ό, τι πρέπει για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Η συνταγή της Ελένης Μενεγάκη για ρεβίθια στο ταψί

Η Ελένη Μενεγάκη λατρεύει τη μαγειρική της και δεν διστάζει να το δείχνει. Μάλιστα και στις εκπομπές της, πολλές φορές έμπαινε στην κουζίνα και μαγείρευε μαζί με τον μάγειρα που είχε μαζί της. Η αγαπημένη της νηστίσιμη συνταγή, δεν είναι άλλη από τα ρεβίθια στο ταψί.

Η παρουσιάστρια είχε αποκαλύψει σε μία εκπομπή της, πως την συνταγή αυτή της την είχε δείξει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και γρήγορα έγινε μία από τις πιο αγαπημένες της οικογένειάς της. Μιας και είπαμε ωστόσο για μάγειρες, αυτός που ακούστηκε για τη νέα εκπομπή της Ελένης, είναι ο Βασίλης Καλλίδης.

Η νηστίσιμη συνταγή της Ελένης Μενεγάκη

Ελένη Μενεγάκη ρεβίθια

Υλικά:

  • 500 γραμμ. ρεβίθια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
  • 2 μικρές ντομάτες (κομμένες σε λεπτές φέτες)
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1/2 κ.σ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Νερό όσο πάρει

Εκτέλεση:

Από την προηγουμένη μέρα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα ρεβίθια με λίγη σόδα μαγειρικής με μπόλικο νερό. Αν είναι βραστερά, μπορούμε να παραλείψουμε τη σόδα. Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε καλά σε σουρωτήρι τα ρεβίθια. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στη γάστρα.

Μπήγουμε εδώ κι εκεί τα σκόρδα και τα δαφνόφυλλα. Κάνουμε μία στρώση τα κρεμμύδια. Από πάνω κάνουμε μία στρώση τις ντομάτες. Πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Συμπληρώνουμε νερό κρύο, ίσα που να σκεπαστούν τα όσπρια. Βάζουμε το καπάκι. Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για 3-4 ώρες. Θέλει πολύωρο ψήσιμο, αλλά σε αυτό οφείλεται η τέλεια γεύση, το χρώμα, η υφή και το χύλωμα των ρεβιθιών.

Το "έκαψε" στα Μελίσσια λίγο πριν το Πάσχα και το άνοιγμα της εστίασης

Τι κι αν η εστίαση σε λίγες ημέρες ανοίγει, η Ελένη το έκαψε μόνη στο σπίτι της! Εδώ και πολύ καιρό οι δύο κουμπάρες είχαν ανακοινώσει πως θα βρεθούν διαδικτυακά μέσω του Ιnstagram για να μιλήσουν και να τραγουδήσουν. Η Ελένη και η... “καναλάρχισσα” Νατάσα όρισαν το ραντεβού για το live τους το βράδυ της Κυριακής και η συνάντησή τους, με τη συμμετοχή και του Πέτρου Ιακωβίδη, ήταν επεισοδιακή και αρκετές φορές χιουμοριστική. Αρχικά ξεκίνησαν οι συνδέσεις μεταξύ Βούλας και Μελισσίων από τα δύο τους σπίτια, τεστάροντας τον ήχο, με την παρουσιάστρια σε στιγμές απείρου κάλλους να ρωτά διαρκώς για θέματα τεχνολογίας που αγνοούσε.

Επιστρατεύτηκε, λοιπόν, ο αδελφός της Θοδωρής και η live σύνδεση έγινε τελικά επιτυχώς μία ώρα μετά, με την Ελένη να εμφανίζεται με τη φόρμα της και ελάχιστα μακιγιαρισμένη, δίνοντας από την αρχή τις πρώτες “παραγγελιές” στην κουμπάρα. Φυσικά και ακούσαμε το αγαπημένο της “Φεγγάρι”, που, όπως αποκάλυψε η Νατάσα, “με έβαλε εκείνη την εποχή η Ελένη να το τραγουδήσω από το τηλέφωνο σε έναν άντρα και να του το αφιερώσω” -φυσικά αναφερόταν στον Γιάννη Λάτσιο-, την “Κόκκινη γραμμή” και δεκάδες άλλα τραγούδια.

Από την Κατερίνα Μπούσιου για το περιοδικό You

Η παρουσιάστρια δεχόταν καταιγισμό μηνυμάτων από τους followers της, απάντησε σε σχόλιο της κουμπάρας της για τη νέα της εκπομπή στο Mega, που θα κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο, λέγοντας: “Εγώ να δείτε πόσο ανυπομονώ να σας δω όλους σας. Φέτος θα ξεκινήσω νωρίς την εκπομπή”, ενώ έκαναν μεταξύ τους αποκαλύψεις για τη φιλία τους, που κρατά 25 χρόνια με την Ελένη να λέει: “Έχουμε σταθεί η μία στην άλλη σε πολύ σημαντικές στιγμές της ζωής μας. Ακόμα και όταν λόγω δουλειάς και υποχρεώσεων κάναμε και μήνες να μιλήσουμε, όταν βρισκόμασταν ήταν σαν να μην έχει περάσει μια μέρα.

Η Νατάσα εμφανιζόταν στη ζωή μου πάντα κάποιες στιγμές που τύχαινε εκείνη την περίοδο να είναι ιδιαίτερες”. Θυμήθηκαν επίσης και τα χρόνια που γνωρίστηκαν για πρώτη φορά, όταν η Νατάσα, μόλις 25 χρόνων, είχε έρθει από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και έβγαιναν σχεδόν κάθε βράδυ μαζί. “Περνούσα πάντα τέλεια μαζί της όπου κι αν με πήγαινε”. Κάποια στιγμή βγήκαν και τα ανάλογα ποτά στις συνδέσεις, με τη Νατάσα να πίνει ουίσκι και την Ελένη να βάζει το αγαπημένο της βερμούτ με πάγο και να έρχεται στο τσακίρ κέφι! Ειδικά όταν ο Πέτρος Ιακωβίδης άρχισε να της αφιερώνει τα αγαπημένα της τσιφτετέλια του Νίκου Κουρκούλη, η παρουσιάστρια τότε όχι απλώς σηκώθηκε από την καρέκλα της αλλά έδωσε ρέστα με τον χορό της, δείχνοντας πως αυτή την εποχή είναι πιο χαρούμενη από ποτέ!

Πώς γνωρίστηκαν Ελένη και Νατάσα

Οι δυο τους “έδεσαν” από την πρώτη στιγμή που συναντήθηκαν σε κοινή παρέα αρχικά και στη συνέχεια όταν η Νατάσα βρέθηκε καλεσμένη στον “Πρωινό καφέ”.

Σε χαρές και πίκρες πάντα μαζί.

Περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα