Τραγανή και ζουμερή ταυτόχρονα - Σπανακόπιτα με ελάχιστα υλικά

Δείτε πως θα την φτιάξετε μόνοι στο σπίτι

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τραγανή και ζουμερή ταυτόχρονα - Σπανακόπιτα με ελάχιστα υλικά

Μετά την θραύση που έκανε η χθεσινή συνταγή για χορτόπιτα (δείτε την εδώ) το Youweekly.gr σήμερα σας προτείνει να δοκιμάσετε αυτή την εξαιρετική σπανακόπιτα.

Φτιάχνεται εύκολα και είναι ότι πρέπει για κολατσιό στην δουλειά και όχι μόνο.

Υλικά

500g Viofast τριμμένο

1 kg σπανάκι ψιλοκομμένο

1 κουτί φύλλο κρούστας έτοιμο για αλμυρές πίτες

3 πράσα ψιλοκομμένα

4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 σφηνάκι ελαιόλαδο

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι

αλάτι

πιπέρι

Εκτελεση

Σε ένα μπωλ βάζουμε το σπανάκι, το τριμμένο Viofast, το πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά.

Ύστερα βάζουμε και το αλεύρι για να απορροφήσει τα υγρά.

Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα ταψί και τοποθετούμε 4-5 φύλλα κρούστας στον πάτο του ταψιού και ανάμεσα από το καθένα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Στο κέντρο βάζουμε όλη τη γέμιση μας και ξαναβάζουμε άλλα 4-5 φύλλα κρούστας πάνω από την γέμιση, αλείφοντας ένα ένα τα φύλλα με λίγο ελαιόλαδο.

Όταν τελειώσουμε κάνουμε με το μαχαίρι 3 χαρακιές πάνω στα τελευταία φύλλα για να μην φουσκώσει η πίτα μας.

Την βάζουμε στον φούρνο στους 180ο βαθμούς για 30 λεπτά.